Помош за и јас да верувам во Господ

• Креатор на темата Креатор на темата Mogliyow
  • Време на започнување Време на започнување
Море ја уништивте темата со запеци, ментални прдежи и бишкини деривати...штета што оној кој ја постирал темата не знаел колку лицемерие постои овде..претерувате со сарказмот и цинизмот..

Се чудам кај им текнуваат вакви работи, алалда им е ... Па имате ли малку човечност во себе , ц ц ц срамота ...:tapp:

Bratce, najgolem stolb za verata e SIMBOLOT NA VERATA; VERUVAM VO EDINIOT BOG, OTEC, SEDRZITEL, TVOREC NA NEBOTO I NA ZEMJATA I NA SE VISLIVO I NEVIDLIVO...Sekogas znaj deka Hristos zaradi nas dojde na zemjata, se vocoveci i grevovite nasi na krstot gi prikova za nas da ni dade zivot vecen. Treba postojano da pravime dobri dela;da odime vo crkva na sveta liturgija, da postime, da se pricestuvame, va ziveeme pravilen hristijanski zivot, zasto verata bez dobri dela e mrtva kako sto veli svetiot apostol Pavle. Najgolem dokaz na verata e voskresenieto na nasiot spasitel Gospod Isus Hristos!!!pozz

Zabelezuvam deka site sto diskutirate na temava ste totalno na dijagonalni strani i epten odite do krajnost.Ne e tolku biten likot na bogot vo koj veruvas ,tuka rabotite na koj te uci,kako da zivees,kako da se odnesuvas so drugite luge i slicno.

Zabelezuvam deka site sto diskutirate na temava ste totalno na dijagonalni strani i epten odite do krajnost.Ne e tolku biten likot na bogot vo koj veruvas ,tuka rabotite na koj te uci,kako da zivees,kako da se odnesuvas so drugite luge i slicno.
Dobro vo pravo si;najvazno e moralnoto odnesuvanje, no za da se odnesuvame moralno, morame da imame osnova neli? a osnovata na pravoslavnata vera e Hristos. Se se odi po osnova od nestoto!pozz

Dobro vo pravo si;najvazno e moralnoto odnesuvanje, no za da se odnesuvame moralno, morame da imame osnova neli? a osnovata na pravoslavnata vera e Hristos. Se se odi po osnova od nestoto!pozz

И секако да имаме цел и стремеж да ја прифатиме љубовта и даровите што ни ги дава нашиот Спасител.

Македонев сум, христијанин... Сум бил и на веронаука. Идам во црква онака само радиреда на велигден да се кршам со јајца не од што верувам во господ. Ајде ако можете дајте ми некакви интересни податоци за да ми помогнете да почнам да верувам и јас
Благодарам:wink:

Pa bi ti koristelo drugar Mogliyow ako se rasprasas malce i za islamot.
Islamot e sveta vera bez razlika sto na okolu se zbori deka taa nareduva na terorizam ovakva e onakva e...toa go zborat luge koj sto ne znaat nisto za islamot a se istaknuvaat kakod a znaat nesto...ako si zainteresiran ti stojam na raspolaganje

Pa bi ti koristelo drugar Mogliyow ako se rasprasas malce i za islamot.
Islamot e sveta vera bez razlika sto na okolu se zbori deka taa nareduva na terorizam ovakva e onakva e...toa go zborat luge koj sto ne znaat nisto za islamot a se istaknuvaat kakod a znaat nesto...ako si zainteresiran ti stojam na raspolaganje

Христијанството не дозволува верување во други богови, или наклонување кон други религии, и ова што вршиш поисламизирање е срамота стварно ...

haha aj ok ke goram mada ja veruvam vo toa deka koga ke umram nema da vidam ni raj ni pekol samo mozhe crvi da me izedat 3m pod zemja...

nema niso, site bogovi i religii se izmislici.

haha aj ok ke goram mada ja veruvam vo toa deka koga ke umram nema da vidam ni raj ni pekol samo mozhe crvi da me izedat 3m pod zemja...
Ako veke baras pomos za da veruvas vo Gospod, mnogumina na gorumot ti napisaa po nesto za verata, mislam vernicite. No mora malku da proraboti i tvojata sovest i da ne velis deka crvi ke te jadat. Raj navistina ima, neli ti posav Hristos se vrati od mrtvite, ja pobedi smrtta-eve go najgolemiot dokaz deka nasata vera e EDNA i EDINSTVENA. Ako pocneme da analizirame, ke vidime deka site ostanati religii mnogu raboti zemale od Svetoto Pismo. nasata vera ne e religija tuka vistinska vera, odnosno nacin na ziveenje. Badijala site se pravime golemi hristijani a ednas ne sme otiste vo crkva ili sl.

Христијанството не дозволува верување во други богови, или наклонување кон други религии, и ова што вршиш поисламизирање е срамота стварно ...

Ne mu go nametnuvam toa so sila tuku samo mu preporacuvam da citne malce mozda ke mu se otvori srceto za pravata vistina....

Poznato mi e deka ne vi e dozvoleno da procitate drugi knigi posto e mozno da ja svatite kontradiktornosta vo biblijata i da ja zemete vistinata i da ja ostavite taa zabluda...naprimer nam ni e dozvoleno da e interesirame za drugite religii so toa sto ke ni sluzat za uzor ili predupreda i da razlikuvame vistina i nevistina....

Македонев сум, христијанин... Сум бил и на веронаука. Идам во црква онака само радиреда на велигден да се кршам со јајца не од што верувам во господ. Ајде ако можете дајте ми некакви интересни податоци за да ми помогнете да почнам да верувам и јас
Благодарам:wink:

Ednostavno e pocni da veruvas vo sebe , spoznaj se i se samo ke ti se kaze a ovie manjaci ovde antihristi pomodari ich da ne gi slusas da ne zavrsis u nekoja sekta so kur u gz aj caoooo take care

Ednostavno e pocni da veruvas vo sebe , spoznaj se i se samo ke ti se kaze a ovie manjaci ovde antihristi pomodari ich da ne gi slusas da ne zavrsis u nekoja sekta so kur u gz aj caoooo take care

e drugarce so taa glava cel zivot ke ostanes free

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom