A
ateist
Гостин
Сепак со тој чин го искушаваш Господ. А тоа не е дозволено нали .. :smir:
НЕ ТУКУ ГО ДОКАЖУВАШ !
АЈ ДАЈ СТВАРНО ДЕМОНСТРИРАЈ ПА АКО НЕ ТИ Е НИШТО
КАЈ ЗНАЈШ МОЖ И ЌЕ ПОВЕРУЕМЕ БЕ ....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сепак со тој чин го искушаваш Господ. А тоа не е дозволено нали .. :smir:
НЕ ТУКУ ГО ДОКАЖУВАШ !
АЈ ДАЈ СТВАРНО ДЕМОНСТРИРАЈ ПА АКО НЕ ТИ Е НИШТО
КАЈ ЗНАЈШ МОЖ И ЌЕ ПОВЕРУЕМЕ БЕ ....
Пробај бе ти , јас не го искушавам Господа. Инаку едноставно нели само лекоумни можат да помислат на вакви глупости. А како што гледам имаш големо познавање од истото. Што сакаш повеќе !!! Господ го прати својот Роден Син да загине за тебе и за твоите гревови и мисли како овие сега, сакаш нешто повеќе, оди во планините, посветиго својот живот на пост и на вистинска љубов кон Господа и тој ке ти испрати знак нема да те остави рамнодушен, е тек тогаш ке се фаќаш за глава и ке размислуваш поинаку, сега за сега лутај си со своите атеистички настроени филмови. :smir:
Но работата е што Господ тука не прави никаква жртва. Пред време знае дека Исус ќе биде воскреснат. Фактички и да е било тоа вистина сепак е било една голема фарса. Луѓето се осеќаат дужни спрема Господ затоа што Исус умрел за нивните гревови. Е па ве заебал Исус...
Епа види вака, тука не се работи за "заебување", туку ако толку имаше докази дека тоа што го збориме е само измислица ке даваше и попаметни одговори.
Ова може и мало дете да го свати. Исус никого не преварил со тоа што восхреснал, туку напротив само докажал дека вистинската верба во Бог е вистински начин да се победи смртта, така тој со својата верба ја надживеал смртта и станал бесмртен , односно си ги отворил рајските порти и продолжил таму каде оној што верува ке живее па дури и да умре. :smir:
Како може да ја надживееш смртта??? :uvo: Какво црно воскресение???
...бесмртност... :uvo:
Можеш да веруваш во Бог, Алах или што ти знам што, ама нема бегање од смртта. Се’ си има свој крај, порано или подоцна...
Што добивам со тоа што „вистински“ ќе верувам во нешто?
Оди на некој научник или медицинско лице кажи му дека ако верува во Господ ќе ја победи смртта и ќе ти се изнасмее в’лице... ова можеш да му го кажеш само на необразован, прост човек кој слепо ќе верува во тоа...
:helou:
RESPECTКрсти се во името на Светиот Дух и моли Го Бог да го полoжи својот Свет Дух на тебе, прими го Исус како Спасител.
Крсти се во името на Светиот Дух и моли Го Бог да го полoжи својот Свет Дух на тебе, прими го Исус како Спасител.
ова го нудите од искуство како испробан рецепт за запек или.....
а ние што немаме такви проблеми немора да го упражњаваме ....
хммммм
нее лошо ова ако ти е рецепт да го постираш во подфорум здравје
може некому ќе помогне