"Kриза" на македонскиот идентитет - дневна серија хумор за соседите

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Оваа Марсовка и Реален07 како и ред останати грчки лобисти и поддржувачи на СДС се јавуваат како мирудија во секоја манџа т.е. пост за македонскиот идентитет. Демек, за НАТО и ЕУ, да си го продадеме името и идентитетот, па да станеме торбеши!
Ај сиктер бе бугарофилче бедно. Иди мастурбирај на постерот на Каракачанов што ти е у соба.

Жално е што внатрешни фактори опозиционери без национално чуство си негираат своето минато односно припадноста на својот народ.Некои затоа што не се ослободиле од минатата идеолошка матрица некои како слуги на грчки и бугарски фактори одат на обезличување на македонскиот идентитет.Отука патолошката омраза кон македонското античко минато.Се прават сезнајковци а немаат ништо прочитано од најновите достигнувања на македонската наука

во свет од 6 милијарди луѓе ,ако скаш да покажеш почит на тие што умреле оди волонтирај или донирај храна у некоја народна кујна деновиве има многу отпуштени и гладни македонци ,плус ќе се осеќаш посебно

grow up god dammit

.

знаеш што треба да ти цртам мене к*рот ме боли за тоа што умрел некој у далечно време ,јас не ги ебам 2% моите (не заслужиле) он мене ми сере за некои што не ги ни знам или иам читано
Себичност а...
Умреле и 2001 и 1945 и порано, не е толку одамна....
Пак ќе ти кажам, ако не ти чини можеш да си идеш....
И пази што збориш, има луѓе што изгубиле татковци и браќа....

подалеку од радиусот на мојот гз не глеам тачка јасно!!
No comment

,истото и ти го правиш само што тебе ти требаат его-трипови од типот јас сум македонец за да се осеќаш поосебно за да бидеш дел од малцинството од колку 1,5 милиони
Да се чуствувам посебно, без трипање...

ние не сме ништо повеќе од луѓе
Жити се, луѓе велиш а....

оние кои се пишани у попис македонци

со тој попис се мавта дека во македонија е доминантно македонско населние а ако вие ги иселите теквите како нас што ви останува баче?

роми,турци,албанци ,.....

уф чекај да видам че да стане албанското население доминантно па топло ви препорачувам да се замислите малце што ќе правите без тие само македонци ....да се преброите малце

Марсовке а ти на попис во која графа се впишуваш?
Во Марсовци или МАКЕДОНЦИ??????

Е овакви местенки како на ФМИ многу ме нервираат.Па и Бугарија има проблеми со соседите.Со Србија за буг.малцинство во Босилеградско Царибродско со Турција за буг.малцинство во Одринска Тракија и за турското малцинство во јужна Бугарија.Понатака Бугарија има спор со Р.Македонија по прашањето за историското наследство.

275CB86F84A78F4EA7711BAA361F3754.jpg

Има такви што кризираат.Шо да прајме...:toe:
Дали Биле Фиромката аплицира за летна работа у Греција????

Пазите кои јазици покрај "фиромскиот" ги зборува перфектно.:pos2:

e jbg калимеро нема правда
ајде сеа да почнеме да цивкаме и ко мали деца у ќош да седнеме да плачеме и ништо да не правиме или полошо да се инаетме со учителката
на крај се сведува на ова или-или
веќе е толку кажано што ме мрзи да пишувам дури и да не ни отиде државата народот сигурно ќе го снема сиромаштијата си го прави своето а додуша да бидам најискрена не ми менува нешто во животот ако ми пишува во пасошот фиром или долнодупени или македонија ...........

а најмногу ме нервира дека човек за да мрдне подалеку од ова шпанско село треба да се убие од чекање за визи и собирање до бескрај документи ....а у курац наместо овде да останувам (додуша кого лажам пак ќе сакам да си одам)за што за нечија политичка игра и популизам за некој да седи удобно во фотелчето и да ве убедува вас дека крајот на светот ќе дојде ако името се смени

да драги мои крајот на светот ќе дојде и ние како луѓе ќе прекинеме да дишеме

Иначе серпико кога ќе имаме проблеми со населението што сакаш да увеземе;
а)косовари
б)хунзи
в)банту црнци
г)кинези

Po tvoja "logika" :
ti eden den sekako ke umres. Pa zosto ne si skratis makite uste sega? Zosto toa odovlekuvanje koga kad-tad ke zavrsis kako hrana za crvite?
So toj blagoroden poteg Majkata Zemja ke zastedi na voda,hrana...
Barem nesto produktivno od tebe. :toe:

]Дори и да имаме спорове со други држави по такви прашаниja,не сме дозволили да имаме вето врз деjноста на државата во международните организации.
Ти да виде некаде да ти кажав,да се откажеш от името???Кажав да се реши прашането.Разликата между едното и другото е голема.
Тоа не зависи од тоа што ти дозволуваш.Едноставно сте ја имале таа срека да не се заинати некој ваш сосед да ве блокира.Не може да споредуваш.Во спорот со името има ситуација или или барем во моментов или ке смениш име или нем НАТО.Лесно е да се каже ДА СЕ РЕШИ ама КАКО.И не мисе допага што вие бугарските форумџии велите Македонија има спор соседите како никоја друга земја да нема во светот

кој рече дека сакам да и помогнам на државава јас сакам бре да побегнам а после ќе ви праќам фотки од моето среќно лице

Па тогаш зошто трошиш пет страни од овој форум толку јавно да кажеш дека сакаш да си одиш. Едноставно оди и среќен ти пат. Подобро за тебе, а веројатно и за нас. Или пак сакаш да се раководиш по онаа старата „Ако направиш нешто .... и ако не се пофалиш исто како да не си го направил“. Попаметно ќе ти биде откога ќе си заминеш повеќе да ја користиш темата „Фотографија на денот“ и таму со задоволство ќе те гледаме. И замисли кога ќе заминеш ти всушност ќе станеш Македонка со која ние ќе се гордееме бидејќи ќе ни праќаш смешни фотки од странство,а ние сите овде ќе кажуваме „Гледајте луѓе како нашите Македонци се снашле во странство“. Така ем ти задоволна, ем ние ќе имаме уште еден Македонец.:helou:

е јбг ем волците сити ем овците на број ем вмро-овците среќни
И ние не сме никакви ВМРО-вци туку Македонци и верувам дека барем до толку се разбираш од некои правила за да разбереш дека ако твојот став го почитува и толерира некој треба и ти да вратиш на ист начин, ние сме Македонци и ниедна мочана партија не ни значи ништо без Македонија. Така да јас стварно не сфаќам што е проблемот со тебе. На крај краева можеш и да се омажиш со некој богат европјанец само за виза и пари пошто очигледно моралните норми не се препрека за тебе и да не оставиш нас на раат да си живееме во "изолација". Не верувам дека ќе се секираш за нас. А нашиот идентитет никогаш не бил во криза ако се израдува на тоа па и удри на темава. Тоа се само некои платеници попут тебе кои се продале за некое евро.

сакам вас да ве нервирам и плус да ви го арчам времето кој дел не ви е јасен

Да не ги споменувам еготриповите кои ги си ги фурам тука .....
да не спомнувам дека форумов го користам како социјален сајт плус како средство за еректирање на егото и редобно негово храњење

како и сите смртници

сеа сакаш пак да пробам да ти објаснам ?
Е сега, сакаш да побегнеш или нас да не "реметиш"? Мислам дека или си неспособна да избегаш од државава која толку те угнетува па го истураш гневот тука или стварно имаш некој психички проблем. Зашто инаку би сакала да нервираш луѓе од чиста мира?

Криза на идентитет кај македонецот нема.Тоа го има само кај одредени политичари платеници и секако само гласно се преувеличува кај соседите посебно Бугарија и Грција преку такви како Љубчо Георгиевски македонец по род бугарин по чуство

ајде пореметена сум среќен секој е порементен кога ќе ви каже дека се расправате за апстрактни равботи во свет каде што владее материјализмот .................

и да сакам да нервирам луѓе не знам зошто ама провокато сум бе и ако ти претставува проблем нешто заобиколи го мојот пост

чекај ти сметаш дека некоја личност има криза на индетитет ако не се осеќа никако ?
лол
Wow the second Madona ladies and gentlemen а material girl. Loool.
И без идентитет нормално дека неможеш да имаш криза на истиот само не ми е јсно зашто висиш нон стоп на политика ако си ослободена од таквите размислувања и политички ограничувања на индивидуата. Обично луѓе што го делат твоето мислење бегаат од политика како од чума ама ти си изгледа некој мазохист или па си решила да не оправаш нас тука и да не истераш на правиот пат во новата ера на човечката еволуција каде секој со секој е брат. Ако е второво тогаш почни од некоја друга земја ние тука сеуште сме премногу примитивни.

Темата е убаво поставена,насловот читко напишан.
Нешто нејасно????????
Македонка извини стварно ова е последен пост офтопик ама си го бара оваа марсовка одамна.

Понекогаш е важно да чуеш и што другите мислат за тебе , а не саму што ти зборуваш самусебе си.
Има ли криза на едитентитетод или не е едно прашане, друго е впечатлението што го има во странство.

Po tvoja "logika" :
ti eden den sekako ke umres. Pa zosto ne si skratis makite uste sega? Zosto toa odovlekuvanje koga kad-tad ke zavrsis kako hrana za crvite?
So toj blagoroden poteg Majkata Zemja ke zastedi na voda,hrana...
Barem nesto produktivno od tebe. :toe:

ДедоАлеко, ја погоди суштината со коментаров.

fabas indulcet fames

Постојат луѓе кои едноставно не се замараат со земјата, патриотизам, достоинство, едноставно ја немаат таа општа јавна свест заедно со останатиот дел од народот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom