Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Zosto sme albanci.Зошто многу Албанци во Македонија не се декларираат како Македонци со Албанско потекло туку само како Албанци мислам дека тука проблемот лежи.
Zosto sme albanci.Зошто многу Албанци во Македонија не се декларираат како Македонци со Албанско потекло туку само како Албанци мислам дека тука проблемот лежи.
Ако не сте мнозинство, однак логички заклучи што сте.MOZEBI pobrojni ne...no ni malcinsto ne sme...
Епа друже албанци у Албанија има не у Македонија. Сите останати се македонци со албанско потекло. Немој сега да се правиме наивни и глупи.Zosto sme albanci.
malcinstvo se turcite,romite,srbite...i dr.Ако не сте мнозинство, однак логички заклучи што сте.
Eeeee cekaj tuka, Stop.
Kako moze da nema vrska dali e od egejska, pirinska ili vardarska?
Ili pa aj sea i nekoi od Indija da baraat drzavjanstvo oti do tamu bila na vremeto Makedonija na Ace. Ima logika?
Toa ti e isto ko da sega nekoj vo Albanija da pocne da vodi politika spored kartite od Osmanlisko, kade ziveele i kade nekade seuste ziveat albanci. Taka skoro pola Makedonija ke odi so niv.
Postojat jasno definirani politicki granici i samo tie treba da bidat kritrium, nisto drugo.
I egejcite imaat takovina, Grcija.
Kako sto moja tatkovina e Makedonija a ne Albanija, taka i nivna tatkovina e Grcija a ne Makedonija.
malcinstvo se turcite,romite,srbite...i dr.
И албанците се извини Според тебе која е границата за да се рачунаш за мнозинство? Ако сте над 100 000 значи дека сте мнозинство? :uvo:malcinstvo se turcite,romite,srbite...i dr.
nie sme vazen drzaven element!!И албанците се извини Според тебе која е границата за да се рачунаш за мнозинство? Ако сте над 100 000 значи дека сте мнозинство? :uvo:
Ne znam. Tesko vo sekoj slucaj.Ако ти побараш Албанско или Косовско државјанство дали ќе го добиеш??
Epa i albancite od Kosova se albanci i ziveat vo Makedonija.Што се однесува до Македонците од Егејска и Пиринска тие се Македонци и живеат во Македонија, туку на не ја тераме темата во таа насока...
Epa ne e taka. I tuka ima albanci. Eve jas sum albanec so makedonsko drzavjanstvo.Епа друже албанци у Албанија има не у Македонија. Сите останати се македонци со албанско потекло. Немој сега да се правиме наивни и глупи.
Зборот ни малце не е навредлив, а да не збориме за дискриминирачки. Они имаат поише права у нашата држава од нас! Тоа е факт и тоа не е дискриминирачки, нив законот ги штити. Навредливо?! WTF? За мене навредливо е ако ми кажеш дека сум свиња, вол, ѓубре, ама ако сум малцинство што е тука навредливо? Дај немојте да тресите зелени. Кој зтермин би се користел ако не малцинство? Малку бројните? ???По таа логика и Албанците се малцинство...
А јас велам тој збор да се исфрли , лошо звучи и помалку навредливо и дискриминирачки...
ахам! другите не се така?nie sme vazen drzaven element!!
Samata recenica e navreduvacka i diskriminiracka.Они имаат поише права у нашата држава од нас!
Sega treba da apliciram, pa ke ti kazam i tebe za ponataka kako i sto treba da si popolnis i sto uslovi treba da ispolnis da si dobies i ti albansko drzavjanstvo, posto mislam ke ti zatreba vo bliska idnina.:smir:Ако ти побараш Албанско или Косовско државјанство дали ќе го добиеш??
Што се однесува до Македонците од Егејска и Пиринска тие се Македонци и живеат во Македонија, туку на не ја тераме темата во таа насока...
По таа логика и Албанците се малцинство...
А јас велам тој збор да се исфрли , лошо звучи и помалку навредливо и дискриминирачки...
Ова само во Македонија е можно. Просто не ми се верува. Ах тој што го потпиша тој рамковен договор.. ај да не колнам тука... али има Господ!Epa ne e taka. I tuka ima albanci. Eve jas sum albanec so makedonsko drzavjanstvo.
kako nas ne se...TOA E JASNOахам! другите не се така?
ДА и тоа за македонците!Samata recenica e navreduvacka i diskriminiracka.
После ние дискриминираме!kako nas ne se...TOA E JASNO
Ne znam. Tesko vo sekoj slucaj.
Epa i albancite od Kosova se albanci i ziveat vo Makedonija.
A kako sto i vo eden prethoden post napomenav, ovaa drzava e isto tolku moja kako albanec kolku sto e i tvoja kako makedonec, bez razlika sto se vika Makedonija.
Epa ne e taka. I tuka ima albanci. Eve jas sum albanec so makedonsko drzavjanstvo.
Ne kobi po ramkovniot, ne e toj kriv.Ова само во Македонија е можно. Просто не ми се верува. Ах тој што го потпиша тој рамковен договор.. ај да не колнам тука... али има Господ!
Greska, sedi, kec.ДА и тоа за македонците!
A sto ima egeecot so Makedonija?Така ,исто толку е и твоја , КАКО СТАРОСЕДЕЛЕЦ....
Со тоа се согласувам...
Исто како што верувам дека и ти ја сакаш и почитуваш...како што и јас...
Ако е така тоа е затоа што имаш нешто позади тебе , а што има Косовецот со Македонија???