Ќе се прочистуваат КОСОВАРИТЕ од македонските пописи и списоци

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Heheheh..... pocna sega od koga vide deka esapat na cini za na pazar da fakjas krivini a? :):)

Kako be taka, nekoj koj sto e roden tuka da nema pravo drzavjanstvo, a nekoj koj sto se rodil u pickematerine, samo zosto se izjasnal deka e makedonec da dobie drzavjanstvo?

Makedonija samo na makedoncite a?
Nemaaaaaaaa....... apissssssssssss........go nemaaaaaaaaaa veke toa...
:toe: :):helou::helou::helou:
Ако реченицава ти помага да спиеш навечер, ако се осеќаш добро кажувај си ја. :)

Исто и на дечињата и кажуваат родителите, т.е. им читаат приказни дека Добрата Вила ги чува навечер. :smir:

Член од
4 јануари 2006
Мислења
129
Поени од реакции
0
Nema problem.... ama dzentlmenski dogovor da bide.

Na sekoj sto ne e roden vo Makedonija ( znaci denesnive granici ) da mu se odzeme drzavjanstvoto. Znaci tuka spagaat albancite od Kosova, makedoncite od egejska i nekoi drugi od okolnite drzavi.:toe:

Drugo, sekoj sto e roden tuka avtomatski da mu se dade drzavjanstvo. Znaci tuka spagaat albancite od Turcija vo najgolem del. :toe:

Toa se pravilata na igra. Bujrum.
Тоа не се правилата на игра и нема ништо општо со џентелменски договор!

Се работи според закон.

Си има точно дефинирани услови и законски прописи за стекнување на државјанство. Секоја злоупотреба и незаконско стекнување има за последица - одземање на статус!

Тоа значи дека секој кој НЕЗАКОНСКИ се стекнал со државјанство, истото го губи и се третира како да не го имал.
Ќе си бара друга основа, ако тогаш на времето ја исполнувал, според која би му бил одобрен престој - бегалец, азилант, турист или сл.
Ако не исполнува услов, ќе треба да си се врати во матичната држава.

Прашај ги колегите како е на „запад„ :wink: А нели сите сакаме да го имплементираме „западот„ во РМ?

Џентелменсково што го предлагаш е глупост, бидејќи би значело дека ако ти се роди дете за време летен одмор во Албанија, тоа нема да има право да го стекне твоето (и на мајката) државјанство!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Heheheh..... pocna sega od koga vide deka esapat na cini za na pazar da fakjas krivini a? :):)

Kako be taka, nekoj koj sto e roden tuka da nema pravo drzavjanstvo, a nekoj koj sto se rodil u pickematerine, samo zosto se izjasnal deka e makedonec da dobie drzavjanstvo?

Makedonija samo na makedoncite a?
Nemaaaaaaaa....... apissssssssssss........go nemaaaaaaaaaa veke toa...:toe: :):helou::helou::helou:
Од кога Косоварите се родени во Македонија? Или пак Косово е Македонија? Тие што се родени тука секако се за државјанство али по нормален процес не масовно давање на државјанства на кој било. А тој што се родил во друга земја а има потомци од Македонија поточно е Македонец нормално ке добие македонско државјанство. И да те потсетам Македонија не е федерација на народи.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Од кога Косоварите се родени во Македонија? Или пак Косово е Македонија? Тие што се родени тука секако се за државјанство али по нормален процес не масовно давање на државјанства на кој било. А тој што се родил во друга земја а има потомци од Македонија поточно е Македонец нормално ке добие македонско државјанство. И да те потсетам Македонија не е федерација на народи.
Koj spomna kosovari? So se gubis, so se zbunuvas?

Sekoj onoj koj sto e roden vo ovaa drzava, bez razlika na drugi okolnosti.

Pojasno Amin.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Koj spomna kosovari? So se gubis, so se zbunuvas?

Sekoj onoj koj sto e roden vo ovaa drzava, bez razlika na drugi okolnosti.

Pojasno Amin.
Хех гледај го насловот на темата. Враќање на Косоварите во матичната веќе независна татковина. Хуманитарна работа би била тоа за многу народи да се помогне за да се вратат во родните огништа. Но изгледа не бива и кај Косоварите (не старо седелците Албанци туку Косоварите)

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Хех гледај го насловот на темата. Враќање на Косоварите во матичната веќе независна татковина. Хуманитарна работа би била тоа за многу народи да се помогне за да се вратат во родните огништа. Но изгледа не бива и кај Косоварите (не старо седелците Албанци туку Косоварите)
Ok de, si kazav, aj da go storime toa, da gi vratime kosovarite, ama da bide do kraj fer t.e. da gi vratime site ( ne samo kosovarite ) cii sto rodni ognista ne im se vo Makedonija i plus da im dademe drzavjanstvo na onie sto se tuka rodeni. :toe:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ok de, si kazav, aj da go storime toa, da gi vratime kosovarite, ama da bide do kraj fer t.e. da gi vratime site ( ne samo kosovarite ) cii sto rodni ognista ne im se vo Makedonija i plus da im dademe drzavjanstvo na onie sto se tuka rodeni. :toe:

Уште не си сфатил дека Македонија не е Албанија....Се гледа нема крај со тебе цело време вртиш едно па друго. Страв? Не ми е гајле.

Се разочарав....

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Пиши на албански ќе те разберам...И незнаев безсмртен си бил.:pos:
Хајлендер.:)

dobro zgresiv gramaticki zatoa sto makedonskiot jazik ne e moj jazik.

dobro koga nema sto da kazes ke se smees...

Sto krivo ti e deka jas sum starosedelec ovde...ovde mi se rodile ne znam kolku pra pra pra...dedovci..

a ako ti si dojden od Bugarija,Srbija ili Grcija...togas...:toe::pos2::pos2::pos2::pos2:
Ако твојата фамилија е староседелска (400 години), ќе си го знаел македонскиот јазик течно друже, макар и да пишуваш на латиница(рајмз, кварк, принц, тонинтер).

Хахахах, јааа јааа, новиве не знаат, ама во Битола пред 1960 година, албанците броеле над 30 000, а цел град броел некаде околу 80 000 граѓани.
Имало и Албанци православни, во Битола извесен период живеел и Матеја Матевски - ШКРЕТ, албанец православен, кој денес очито се срами од своето потекло и се изјанува како македонец. Јебига негово право.

Туку муабетот ми беше, и во Битола ќе се вее знамето двоглави орел пред општина, и во битола не само средно, туку ќе има универзитет и факултети на албански јазик, и така на Битола ќе и се вратат дел од староседелците БИТОЛЧАНИ-Албанци, Македонците староседелци не верувам дека ќе се вратат, сите се во Скопје и помал дел надвор од државата, и не како копачи по ниви, туку како луѓе со високи функции во Чешка, Русија, Франција и Германија!

Има и еден интересен факт за Битола и битолчани. Имам еден пријател, дедому негов, е роден во битола 1920 година и сеуште е жив, и таткому на дедому е роден во Битола, и дедото на детото родени во Битола. Битолчани, асли битолчани. Го зборува албанскиот перфект! И вика, не можеше во тоа време човек да не научи албански, коа секоја втора или трета куќа беше албанска:)
:pipi:
Ме разнежни жими комшијата.

На темата.
Јасно епропишано во уставот кои се условите за добивање државјанство во Македонија, џабе мрсомудите.
Избирачкиот список треба да се прочисти, ФАКТ!
Бар 300 000 се вишок во истиот.
Тоа средување е наложено од вујко Сем пред се и ороспијата вавилонска...и ќе биде мониторирано во секој случај.

Ајт поздрав и продолжете со серењето...:helou:

Аман и ти не верглај без везе да го ебам....
Јасно е пропишано кој смее, а кој не смее да добие државјанство...

Член од
20 јули 2008
Мислења
18
Поени од реакции
1
Хахахах, јааа јааа, новиве не знаат, ама во Битола пред 1960 година, албанците броеле над 30 000, а цел град броел некаде околу 80 000 граѓани.
Имало и Албанци православни, во Битола извесен период живеел и Матеја Матевски - ШКРЕТ, албанец православен, кој денес очито се срами од своето потекло и се изјанува како македонец. Јебига негово право.

Туку муабетот ми беше, и во Битола ќе се вее знамето двоглави орел пред општина, и во битола не само средно, туку ќе има универзитет и факултети на албански јазик, и така на Битола ќе и се вратат дел од староседелците БИТОЛЧАНИ-Албанци, Македонците староседелци не верувам дека ќе се вратат, сите се во Скопје и помал дел надвор од државата, и не како копачи по ниви, туку како луѓе со високи функции во Чешка, Русија, Франција и Германија!

Има и еден интересен факт за Битола и битолчани. Имам еден пријател, дедому негов, е роден во битола 1920 година и сеуште е жив, и таткому на дедому е роден во Битола, и дедото на детото родени во Битола. Битолчани, асли битолчани. Го зборува албанскиот перфект! И вика, не можеше во тоа време човек да не научи албански, коа секоја втора или трета куќа беше албанска:)
Dedo mi e od Bitola i eve veli deka vo bitola imalo samo edno maalo albansko so okolu 2-3000 albanci. I toa ne albanci kao denesnive, sto se dojdeni od Kosovo i neznaat da otchepat nitu eden zbor makedonski. Aj odi ti vo Amerika i zbori si samo albanski i vej si albanski znaminja nasekade. Ako ziveeme zaedno da ziveeme, a ne ova e moe, ona e moa. Jas imam prijateli albanci i kur gi boli i za politika i za granici. So ne barate federalizacija na Shvajcarija, albanskio da bide 4 oficijalen jazik. Ke ve vidam ko ke vlezat i Albanija i Makedonija vo EU dali tolku ke se zamarate za naconalnost i granici. I od kade toa 99% od Albancite istorichari, site znaat kako bilo pred 1000, 500 i 100 godini. Sto bilo bilo, daj da terame napred oti dosta bevme bure barut. I vo Juzna Makedonija(Grcija) 5 pati poveke pa tamu si svirkate i ne barate nisto. Ali ako, aj za 50tina godini vie bidete mnozinstvo a nie malcinstvo, pa nie ke bideme teroristi i ke si barame prava, ke machime rabotnici, ke frlame bombi. I taka ke si se menime na 50godini, pa neka ni gi grabat evropjanite bogastvata oti nie ne sme znaele kako se zivee. Da vi se mocam u prostio narod, i Makedonci i Albanci i Grci i Bugari i Srbi. Sve nacionalisti a site od isti majmun.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Сега не се прогонувани на Косово, имаат држава, може да се вратат а ние со нашите Албанци староседелци да си го вратиме соживотот како што беше на времето.
Mislish na ovoj "sozivot" da go vratite:

1915/8/6 THE LONDON TIMES

GERMANY AND THE BALKANS

In September, 1903, the Macedonian population of Macedonia, after a long spell of acute suffering, rose in revolt against the Turks.
..the Turkish soldiery being strengthened by Arnauts, or Albanian bashi-bazouks,..
Macedonian children mutilated or half burnt but living, and on more than one occasion.
Macedonian women who been partially skinned (flayed)=ODRANI alive--"their stockings taken off" as the Arnauts used to say.
Ne fala, nemoj da go vrakate i da go nametnuvate ima i za vtori svetski rat da se vadi vo arhivite sto pravea ballistite.
Sozivotot e nametnat od EU, NATO nad makedonskiot narod za da moze da mu se odzeme pravoto na makedonska drzava.
Ke bidam najsrekn da mozeme da imame kako vo Bosna podeleno ili vo israel so zid tie tamu na nivna strana, tetovo, gostivar, debar pa nie na nasha makedonska strana.
Ke mozeme da birame zakoni, znaminja, grbovi kako sto sakame i sto imat pravo site narodi vo svetot sto go sostavat mnozinstvoto vo edna drzava bez ucenuvanje i zakanuvanje.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Хајлендер.:)

Ако твојата фамилија е староседелска (400 години), ќе си го знаел македонскиот јазик течно друже, макар и да пишуваш на латиница(рајмз, кварк, принц, тонинтер).

I ti kako primeti deka ne znam makedonski tocno po edna gramaticka greska...haha.Imam komsii makedonci i tie gresat gramaticki i toa se slucilo zboruvajki so mene!

a ti ako si starosedelec ovde i ako velis imal sozivot..togas kolku znaes ti albanski???

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Битола нема Албанци. Албанци има во Албанија. Во Битола има неколку стотини Македонци со Албанско потекло.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ke bidam najsrekn da mozeme da imame kako vo Bosna podeleno ili vo israel so zid tie tamu na nivna strana, tetovo, gostivar, debar pa nie na nasha makedonska strana.
Ke mozeme da birame zakoni, znaminja, grbovi kako sto sakame i sto imat pravo site narodi vo svetot sto go sostavat mnozinstvoto vo edna drzava bez ucenuvanje i zakanuvanje.
Dobro sto velis za FEDERALIZACIJA!!

Kajgana Shop

На врв Bottom