Ќути кај шо дават пари за пишење постој за мавање сеир на Ѓорета, инаку прееска ни јас немаше да го напишам ова.
Бркоњава дебело плаќа...
Јас на пример не го критикувам неговиот став за референдум во споредба со ветувањата на другата страна дека за 6 месеци ќе прелетаме и во Нато и во Еу. Ама друго ме мачи мене...човече, кој има легитимитет да распишува референдум за вакво прашање?! Кој па има легитимитет да гласа? Сметам дека никој од нас нема.Иронијата е во тоа што некој цело време наметнува дилеми за тоа кој е ставот на Грујо и Иванов (иако е добро познат) а го премолчува односно игнорира фактот дека кое и да биде решение дадено на маса ќе оди на референдум и ние сите ќе решаваме дали е добро или не. Во случај Грујо да не се држи принципелно до референдумот што го обеќал во својата програма ќе си ја плати цената како што други си ја плаќаат. Овој народ покажа дека не заборава, дека знае да награди ама и да казни... Не ги заборавајате оние кои го критикуваа и го нарекуваа кукавичлук решението на Грујо да оди на референдум за името, тие се нашиот проблем, тие се тие кои продолжуваат да го потценуваат Македонецот...
Како и да, провидна е кампањата за плукање по било кого, врелиот костен на крај ќе биде префрлен на народот, он да си одлучи за било кое решение...Јас на пример не го критикувам неговиот став за референдум во споредба со ветувањата на другата страна дека за 6 месеци ќе прелетаме и во Нато и во Еу. Ама друго ме мачи мене...човече, кој има легитимитет да распишува референдум за вакво прашање?! Кој па има легитимитет да гласа? Сметам дека никој од нас нема.
Прекин на преговори, стратешки партнерства за стабилност, надворешно политичка континуирана акција - до некој подобар ден. Референдум...наречи ме скептик, ама...референдумот е совршена можност за на пример Вујко Сем, ако реши да ни обрати 2 минути пажња. А дека ќе го има, одамна ми стана јасно
Па друже, не може нели никој да ти наметне име Фора е сам да си го смениш.Како и да, провидна е кампањата за плукање по било кого, врелиот костен на крај ќе биде префрлен на народот, он да си одлучи за било кое решение...
Ја шириш темава, бегаш од поентата и почнуваш со демагогија карактеристична за оние кои немаат став а имаат агенда. Нели сакаш во ЕУ без визи, нели сакаш во НАТО само не знаеш како, или ти си од оние што се сакаат и ништо не сакаат...Па друже, не може нели никој да ти наметне име Фора е сам да си го смениш.
Ете, замисли фиктивно референдум, промена, тракатанци...
Сега замисли учебник по историја за 300 години, на една клупа во основното училиште „Доста Димовска“ (на пример ) во Прдејци.
„...И тогаш жителите на нашата Северна Македонија се определија за својата светла иднина во европското семејство, се одлучија за стабилност и просперитет и ги поставија цврсто темелите на нашата република, темели кои дотогаш беа поткопувани од ..... ; .....хероите кои имаа храброст и доблест да направат еден ваков чекор беа ...... “
И така...:kajg:
Шерлок, кој ти е проблемот? Која црна агенда и ширење тема?Ја шириш темава, бегаш од поентата и почнуваш со демагогија карактеристична за оние кои немаат став а имаат агенда. Нели сакаш во ЕУ без визи, нели сакаш во НАТО само не знаеш како, или ти си од оние што се сакаат и ништо не сакаат...
Ја шириш темава, бегаш од поентата и почнуваш со демагогија карактеристична за оние кои немаат став а имаат агенда. Нели сакаш во ЕУ без визи, нели сакаш во НАТО само не знаеш како, или ти си од оние што се сакаат и ништо не сакаат...
Ти си типичен delboy, браво за изборот на никот, сам си се дефинирал и карактеризирал...Ајдееее сега па вие почнавте да ги осудувате оние кои не се за разумен компромис дека се против ЕУ и Нато! :pos2:
Јој бе да ти е.м политиката,на моменти ми е страшно забавна!!
На кој Шерлок мислеше, на Холмс...Шерлок, кој ти е проблемот? Која црна агенда и ширење тема?
Јас несакам ни Еу ни Нато по цена на име. Вирус да не имаш на компјутерот па грешни никови да читаш?
Дојди во ЕУ ....млади газиња за потење во дефицит секогаш .Оди во НАТО ...... знам дека не можеш да заспиеш поради недемократските процеси во Ирак , Иран ,Авганистан Кореа .....Ја шириш темава, бегаш од поентата и почнуваш со демагогија карактеристична за оние кои немаат став а имаат агенда. Нели сакаш во ЕУ без визи, нели сакаш во НАТО само не знаеш како, или ти си од оние што се сакаат и ништо не сакаат...
Не само премиерот туку едноставно никој здрав во паметот немал и ќе нема ингеренција по такво прашање...само оди објасни им го тоа издегенерисаните и искомплексираните идиоти.Д
Ставот на Грујо е без ингеренции ,т.е. не спаѓа во ингеренциите на премиер ,него само на оној горниот.Да става постоење на еден народ во рацете на еден жган издегенерисани ,искомплексирани идиоти во името на нашите предци и потомци ,е ништо друго него глумење на господ. За овие другиве и не сакам да спомнам , просто.....