Албанците ги бојкотираа председателските избори?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Значи и за тоа постои начин.Ке си излезиш фино лепо на избори,и ќе направиш како мене,дадени се 2 кандидати,ти своерачно ќе си напишиш 3.Чак Норис.Па нека биди невалидно ливчето.Подобро невалидно,одколку да не се исполни процентот,се разбира доколку ти значи нешто Македонија. :toe:

Значи и ти практично си го изгласал Џорџе со цензусот од 42.5%.:toe:

Lepi, aj vidi preformuliraj go nekako postot, baegi konfuzen nesto mi deluvas....
Можи ти делувам конфузен или кој знае како но мислам дека добро си ме разбрал.Таа е вистината, поточно далеку е вистината.Тебе никој со сила неможе да те натера да гласаш.Но ти во себе знаеш каде лежи зајакот.Што па мене ми ветија Фрчко или Горѓе?Треба да имаш доблест и да кажеш дека се навикнафте на пазарење,во стилот "Ние ќе гласаме ама да биде вака".Што би рекол Фрчко треба да се испорача сметка.Ете тоа е бе Лепи само не сакаш да сфатиш или не можеш?

Можи ти делувам конфузен или кој знае како но мислам дека добро си ме разбрал.Таа е вистината, поточно далеку е вистината.Тебе никој со сила неможе да те натера да гласаш.Но ти во себе знаеш каде лежи зајакот.Што па мене ми ветија Фрчко или Горѓе?Треба да имаш доблест и да кажеш дека се навикнафте на пазарење,во стилот "Ние ќе гласаме ама да биде вака".Што би рекол Фрчко треба да се испорача сметка.Ете тоа е бе Лепи само не сакаш да сфатиш или не можеш?
Vidi go be ovoj....:)

I, so ne ti e jasno be dzontra?

Pa normalno deka ke baram da isporaca nekakov rezultat naredniot mi pretsedatel. Vo sprotivno za koj kur da go glasam? Oti e ubav, simpaticen, harizmaticen, ima ubava zena..... za sto?
Sto ima vsusnost vo seto ova loso mene ne mi e jasno.
Go glasas i cekas od nego konrektni rezultati. Po prirodno Amin.
Samo aslak da bides pa da glasas nekoj seljak, onaka radi reda i posle toj da te dupi u zdrav mozok celi pet godini.....:nenene::nenene::toe::toe:

Види сега...како прво блиски контакти со косовари немам,ама блиски пријатели од Албанија,Корча поточно -имам.И човек со нискоразредна перцепција е способен од авион да ја увиди разликата...Албанците од Албанија се на физиономија многу слични со сите останати Европејци.Додека,Косоварите,а бе еден да се погодеше со нормален нос и малку од малку по-симпатичен сурат.Таков косовар нема.:toe:

pa ti sam kazuvas deka bliski kontakti so kosovarite si nemal NIKOGAS..a posle velis deka simpaticen kosovar nema:pos2::pos2:

Kosovarite se slicni so site albanci...so tie vo ALBANIJA...so nas ovde vo makedonija...mozebi ima razlika vo oblekuvanjeto posto kosovarite bile posiromasni...no odi sega vo Kosovo i vidi sam...

Zošto albancite od Te ne gi podnesuvaat alb.od Kosovo:toe:?

Epa ne biva taka.
Jas ne sakam da pridonesam da koj i da bilo od dvajcata kandidati se izberat, a so ckrtanjeto de fakto toa go pravam.
Zatoa, fino lepo voopsto ne ni zimam livce.
Gi nejkum i dvajcata. Daj drug. :toe:
И што ако ти речам сега демек, - А ти што чар си ако не се исполни консензусот.....Што очекуваш да ти вети тебе Претседател,не сме Америка - Македонија сме, парламентарна држава, кај нас претседателот е фигура што пречекува и испраќа гости, бла бла.... ???
Пак ке почниш некој демагогии да ми продаваш. И свати,дека не ти се спротиставувам на национална линија, чисто си прајме муабет....
Едно ќе речам,јас сум крив што воопшто пишав на политика.Оти овде,без разлика дали се дебатира со македонци,албанци,роми,турци и тн. можиме да си демагогираме до сабаље, со некој си наши права без трошка морал, само тоа е, во сржта ни е.
Значи и ти практично си го изгласал Џорџе со цензусот од 42.5%.:toe:
Јас не сум изгласал никого,туку сум го исполнил моето право и обврска да излезам на гласање.А ако победеше Фрчко,тогаш според тебе значи за него сум гласал,така му иди. И во двата случаи ќе има незадовлни.
Јас дури гласав немаше резултати,така да епасибир ми беше на кого ќе му помогнам.

Vidi go be ovoj....:)

I, so ne ti e jasno be dzontra?

Pa normalno deka ke baram da isporaca nekakov rezultat naredniot mi pretsedatel. Vo sprotivno za koj kur da go glasam? Oti e ubav, simpaticen, harizmaticen, ima ubava zena..... za sto?
Sto ima vsusnost vo seto ova loso mene ne mi e jasno.
Go glasas i cekas od nego konrektni rezultati. Po prirodno Amin.
Samo aslak da bides pa da glasas nekoj seljak, onaka radi reda i posle toj da te dupi u zdrav mozok celi pet godini.....:nenene::nenene::toe::toe:
Види Џони изгледа стварно на некому не му се јасни некои работи.Тебе очигледно не ти е јасно дека не 5 год. туку некој и вас и нас не дупи од "роѓење" што би се рекло.Дај кажи што ти очекуваше?Дека некој ќе дојде да те праша што сакаш?Па после ти ќе ја испорачаше сметката?:pos2::pos2:Но дај да ни стани појасно кажи кој можеше да да ги исполни твоите очекувања без разлика дали е Албанец или Македонец.Таков мора да постои.Еве Селмани освои 50 000 гласови од Македонците.Што е причината?Празната реторика?Или?

И што ако ти речам сега демек, - А ти што чар си ако не се исполни консензусот.....Што очекуваш да ти вети тебе Претседател,не сме Америка - Македонија сме, парламентарна држава, кај нас претседателот е фигура што пречекува и испраќа гости, бла бла.... ???
Pa ke bidam kjar oti narednite izbori za 6 meseci najverojatno ke ja naucat lekcijata i ke kandidiraat nekoj poasalen za pretsedatel.

Za vtoro boldiranoto: e po sto kur ne ja ukineme celosno funkcijata pretsedatel cim za nisto ne e potrebno?
Ili pak eve, i ako e cisto protokolarna funkcija, daj da stavime na taa funkcija nekoj asli aristokrat, da ni pozavidat site, a ne seljak od valandovsko.:toe:

Види Џони изгледа стварно на некому не му се јасни некои работи.Тебе очигледно не ти е јасно дека не 5 год. туку некој и вас и нас не дупи од "роѓење" што би се рекло.Дај кажи што ти очекуваше?Дека некој ќе дојде да те праша што сакаш?Па после ти ќе ја испорачаше сметката?:pos2::pos2:Но дај да ни стани појасно кажи кој можеше да да ги исполни твоите очекувања без разлика дали е Албанец или Македонец.Таков мора да постои.Еве Селмани освои 50 000 гласови од Македонците.Што е причината?Празната реторика?Или?
Abe vidi go.... pa te dupi be dzontra oti ti mu davas da te dupi, ti go glasas, ti mu davas mok..... ne go glasaj ic be... ic, ic, nikogo ne glasaj.... :toe::toe:

E pa togas isto e i albanec i albanec od Kosova. :toe:

Бидејки ти си албанец во МАКЕДОНИЈА не мешај со македонец во македонија...после 2001 СЕКОГАШ ДОДЕКА СИ ЖИВ ке бидеш човек од втор ред во очите на Македонците, животно што зборува...

тука таму пред Колосеум...

се надевам дека ти разјаснив:helou:

Бидејки ти си албанец во МАКЕДОНИЈА не мешај со македонец во македонија...после 2001 СЕКОГАШ ДОДЕКА СИ ЖИВ ке бидеш човек од втор ред во очите на Македонците, животно што зборува...

Epa vo tandem me zabolea i kurot i levoto made za toa sto ke bidam vo ocite na nekoj makedonec..... a za toa sto ke bidam vo tvoi oci, plus i desen tasak me zabole... :helou::helou:

Pa ke bidam kjar oti narednite izbori za 6 meseci najverojatno ke ja naucat lekcijata i ke kandidiraat nekoj poasalen za pretsedatel.

Za vtoro boldiranoto: e po sto kur ne ja ukineme celosno funkcijata pretsedatel cim za nisto ne e potrebno?
Ili pak eve, i ako e cisto protokolarna funkcija, daj da stavime na taa funkcija nekoj asli aristokrat, da ni pozavidat site, a ne seljak od valandovsko.:toe:

Abe vidi go.... pa te dupi be dzontra oti ti mu davas da te dupi, ti go glasas, ti mu davas mok..... ne go glasaj ic be... ic, ic, nikogo ne glasaj.... :toe::toe:

Е сега сме таму каде што треба.Всушност тоа ти го зборувам цело време.Но кога ти не кажа од кого очекуваш чудо ќе ти кажам јас.Јас не само на овие избори туку од 1991 не очекував од никого ништо.Нити можев да испорачам сметка нити дојде некој да ми праша што ме мачи.Со еден збор не видов никогаш ништо во ниедна програма на ниедна партија или кандидат.А сепак секогаш чувствував дека некој ме дупи во здрав мозок.И докаде дојдовме?Очеш нечеш исто ти е а?

Qvark ова се постови од кој се срамам.Капиш Лепи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom