Албанците ги бојкотираа председателските избори?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
I jas gi bojkotirav , nemase za mene izbori.

Da pogledneme nekoi opstini ( ne oficialni rezultati)

Aracinovo : 4 %

Bogovinje 9%

Debar : 12 %

Zhelino : 1.61 %

Zajaz : 8.56%

Lipkovo : 2.51%

Oslomej : 3.21%

Saraj : 7 %

Studenicani : 15%

Е арно де...
Не излегле да гласаат...нивни проблем и право.
Претседателот е избран.
И која ти е поентата сеа?:toe:

Е арно де...
Не излегле да гласаат...нивни проблем и право.
Претседателот е избран.
И која ти е поентата сеа?:toe:

Поентата и проблемот е што постојано прават сопки.Ама кој копа гроб на друг,сам паѓа во него.

Значи неизлегувањето од нивна страна на избори е еден вид копање гроб.

Поентата и проблемот е што постојано прават сопки.Ама кој копа гроб на друг,сам паѓа во него.

Значи неизлегувањето од нивна страна на избори е еден вид копање гроб.
И што ако не излегоа ? Ние па иаме нов претседател

Иначе,Принц,ме интересира,штом спомна веење на албанско знаме...а во која друга суверена држава се вее знаме на туѓа држава?
Во многу ваљда :toe:
flags.jpg

Македонија е една од ретките земји (веднаш после Србија) што со тепање пробуваше да го спречи тоа. Знаеш, не е работата во веењето на ЗНАМЕ. Ви пречи бидејќи е АЛБАНСКО знаме. Немаше да јадам ќотек ако веев знаме на Куба :)

Па нели МАКЕДОНЕЦ си ? Кој .|. онда бараш да вееш знаме на туѓа држава,да учиш на друг јазик,славиш независност на други држави ?

Македонец сум по државјанство, Албанец по етничка припадност. Да знаеше математика, ќе знаеше дека еден плус еден не е три.

Македонија е една од ретките земји (веднаш после Србија) што со тепање пробуваше да го спречи тоа. Знаеш, не е работата во веењето на ЗНАМЕ. Ви пречи бидејќи е АЛБАНСКО знаме. Немаше да јадам ќотек ако веев знаме на Куба :)

Сепак,благодарам на одговорот.Но,не сум чул некогаш Турците во Германија да дејствуваат како сепаратисти и да бараат права,иако според одредени статистики ги има околку 3 милиона во самата Германија.

Можеби тоа е оправдано од причина што Турците од секогаш расчитаат на родната татковина Турција,што и да се случи,но кој знае дали албанците во Македонија некогаш би расчитале на ветената земја Албанија,кога би се нашле во услови на неволја.

flags.jpg

Македонец сум по државјанство, Албанец по етничка припадност. Да знаеше математика, ќе знаеше дека еден плус еден не е три.
Бтв живееш у Македонија, немој после да се чудиш зашто едни се газди други потстанари

Но,не сум чул некогаш Турците во Германија да дејствуваат како сепаратисти и да бараат права,иако според одредени статистики ги има околку 3 милиона во самата Германија.
И опет из почетка...
Турците ОТИШЛЕ во Германија. Princ Е во Македонија исто колку и ти, ако не и порано.
Се разбираме?
Башка што правата што ги имаат турците без да дејствуваат како сепаратисти кога јас ќе ги имам овде ќе бидам пресреќен. Побогу, без да дејствуваат како сепаратисти имаат слобода на истакнување на знаме, имаат слобода на јазик во училиште... За што би дејствувале како сепаратисти? Мене, староседелец, ме тепаа тука бидејќи сакав факултет на мајчин јазик (кој сам си го изградив, сам плаќав професори... значи државата (заедничката) немаше никакви екстра обврски), ме тепаа зошто сакав да си го истакнам моето национално знаме...

И опет из почетка...
Турците ОТИШЛЕ во Германија. Princ Е во Македонија исто колку и ти, ако не и порано.
Се разбираме?

А бе потполно те разбирам...Но,сепак останува нејасно:ако си од Македонија,имаш МК државјанство,роден си во МК,Живееш МК,тогаш што за глупост вееш албанско знаме?Кога Албанија ама апсолутно ништо не ти пружила...

Рака на срце Принц,ама да живееше во Албанија можеби сега дома ќе имаше струја само 4 часа на ден,а современата технологија сигурно ке ја доживуваше како саенс фикшн(имам пријатели од Корча,знам како мизеруваат).

Оттука јас ја мерам (не)благодарноста од ваша(не зборувам конкретно за тебе)страна.

A sto toa sme sonuvale 50 godini?

Основни човекови права.:helou:

море да не ви беше Тито уште 150 ке сонувавте

А бе потполно те разбирам...Но,сепак останува нејасно:ако си од Македонија,имаш МК државјанство,роден си во МК,Живееш МК,тогаш што за глупост вееш албанско знаме?Кога Албанија ама апсолутно ништо не ти пружила...
Кога го веам тоа знаме, не го веам за Република Албанија. Го веам бидејќи е етничко Албанско знаме. Е сега, што истото го користи една земја, во случајов Албанија, мене лично тоа ми е ирелевантно. Јас не го веам за Албанија.
Рака на срце Принц,ама да живееше во Албанија можеби сега дома ќе имаше струја само 4 часа на ден,а современата технологија сигурно ке ја доживуваше како саенс фикшн(имам пријатели од Корча,знам како мизеруваат).
Не сум бил никогаш во Албанија а и цитатов би требало да ти го игнорирам поради објаснувањето погоре, но сепак сакам да ти објаснам дека Албанија вртоглаво напредува. Така да тоа 4 часа на ден струја, интернет ни под разно.. не пали денес, а за 2 години ќе помине тоа само во историјата, во минатото. Градат нуклеарна централа. Струја на нас ќе ни шиткаат.

Батали тоа со благодарноста, никому за ништо не сум му благодарен. Си плаќам струја - си имам струја. Безпари никој ништо не ми дава. Ме поканија за војска - отидов без да речам ништо (иако не ми следува да служам од тешко оправдани причини). Уште и го молам оној, дај бе некако да направиме да служам а тој ме гледа накриво...

Знаеш, не е работата во веењето на ЗНАМЕ. Ви пречи бидејќи е АЛБАНСКО знаме. Немаше да јадам ќотек ако веев знаме на Куба :)

Како што знам, Куба не е соседна држава на Македонија, и нема никакви територијални претензии кон нас.
А албанското знаме ми пречи исто како и српското, бугарското или грчкото.

Како што знам, Куба не е соседна држава на Македонија, и нема никакви територијални претензии кон нас.
Албанија е членка на НАТО од пред некој ден. За да станеш членка на НАТО еден од најважните услови се претензиите према соседните земји.
Сепак мислам дека ова е ваша неоснована паника. Умре Албанија за Тетово, кажаа на вести дека Албанија не сакала членство во НАТО доколку не е и Тетово во нејзините граници :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom