Бројот на Албанците во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ромите никогаш не се изјаснуваат како Албанци, Торбешите во Кичевско, Дебарско, Струшко и Тетовско не се изјаснуваат како албанци.
Кој се тие торбеши и роми кој ти ги знаеш и се изјаснувале како Албанци? Те моља да ми кажиш.
Хаха, и ќе ги стаиме Албанците Православни, кој за жал се изјаснуваат како Македонци.

Хахахахахха, јас викам дека некои не се салам...... хахахаххахаха
Абе не тропај глупости.Барем за Струшко можм да тврдам дека торбешите се пишат како Албанци.Голем дел од нив.Од чисто торбешко село Лабуништа соодносот е некаде 50-50 во поглед на тоа која националност се напишани.А ако се напомене дека тоа е најголемоти село во Македонија со неколку илјади жители добивате голем број на ваша страна.За Ромите исто така можам да кажам дека познавам такви кои се пишуваат како Албанци.Друга работа е што немате некои големи симпатии кон нив:smir:

Албанците ќе го продолжат трендот на множење (4-5-6 деца) и губитници ќе бидат едни онаму, да не ви кажувам и покажувам.

Улогата на лобито е голема.Зарем не мислиш дека еден ден ке бидете претставени како сепаратисти и узурпатори(случајот во Израел со Палестина,пример) пред светот.

Можеби јас еве како личност која подолго време не сум МК,тука во туѓина чувствувам морална поддршка да и се оддолжам на Македонија,иако и мене како и тебе Македонија не ми пружила кој знае што,но сепак сметам дека треба да и се оддолжам.

Некни на пример(минатиот вторник поточно)тука кај што во моментов сум,имаше конференција во дотичниот Универзитет на тема:,,Проблемите на Европските држави,,

Нормално,и јас имав право на глас за да претставам КОИ конкретно се проблемите на Македонија,со какви проблеми се соочува,и нормално стигнав до темата за спорот со името меѓу Македонија и Грција.

Што мислиш,што би било ДОКОЛКУ спомнев пред влијателни англиски и германски личности дека ние Македонците покрај од Грците,патиме и од Албанците?Што би било кога некоја навистина влијателна личност би ве прикажала пред очите на Европа како сепаратисти,неспособни да се интегрираат во општеството во кое живеат?

Значи имам многу мала(можеби и никаква)улога,но македонското лоби кога би застанало на нозе,за две секунди цел свет ке биде обрнат против вас...затоа внимателно со границите на возможностите...преку леб-погача-не!

Albanci vo ova drzava ima i poveke od toj popis sto e napraven...uste malce i MILION stignuvame...

PS:Ne plasete se vie...samo sto mozebi ke ima i albanski presedatel!!

Улогата на лобито е голема.Зарем не мислиш дека еден ден ке бидете претставени како сепаратисти и узурпатори(случајот во Израел со Палестина,пример) пред светот.
Не :)
Израелци палестинци таму... едни налетале у туѓа земја колку што знам. Не е и не може да биде исто, не знам ни како можеш да споредуваш. Не знам со која уста ме нарекуваш "узурпатор". Ама ете, нека ти стои.
Можеби јас еве како личност која подолго време не сум МК,тука во туѓина чувствувам морална поддршка да и се оддолжам на Македонија,иако и мене како и тебе Македонија не ми пружила кој знае што,но сепак сметам дека треба да и се оддолжам.
Во ред, сите го прават тоа. Браќата ми работат низ бел свет а тука вложуваат, градат куќи, ми отвараат мене бизнис, и на многу други разни начини. Пак ти нешто си бил "посебен" а моите не чинеле, кога ист или слично вложувате во земјата, на директен или индиректен начин.

Што мислиш,што би било ДОКОЛКУ спомнев пред влијателни англиски и германски личности дека ние Македонците покрај од Грците,патиме и од Албанците?Што би било кога некоја навистина влијателна личност би ве прикажала пред очите на Европа како сепаратисти,неспособни да се интегрираат во општеството во кое живеат?
Прво, лажеш. Да ми простиш, не знам колку си возрасен и можеби не ми наликува овој однос, но не знам друг термин кој опишува лага.
Албанците постојано се трудат да се интегрираат во општеството во кое живеат. Еден таков пример сум јас - активен учесник на македонски форум, со големо мнозинство членови македонци. Не е тоа еден вид на интеграција? Значи јас сум се зачленил тука, 125ти член по ред откако е активиран форумов, ти си 18.954ти по ред колку за споредба, и активно учествувам во него, со мое знаење, искуства и размислувања... од самото основање на овој македонски форум.
Слично е и во секое друго поле на општественото делување. Албанците сакаат да се интегрираат во полицијата, во јавната администрација, во болниците...
Во случај да станеш и да кажеш таква работа, ти или некој друга влијателна личност, внимавај(те) да не има до тебе(вас) некој Албанец кој ќе ви го каже истово, па после вие наместо јагниња да испаднете волци. Не заборавајте дека тепавте и убивавте затоашто сакавме да учиме на мајчин јазик. Не заборавајте дека тепавте и убивавте затоашто сакавме да го истакнеме националното знаме во земја во која не сме дојденци туку сме еднакво домаќини. Јас нема да го заборавам тоа никогаш.

Околу 300-350000 албанци се, ќе се средат работите со ревизирањето на избирачкиот список.

Не си еднакво домакин во оваа земја како што не се домакини ни Македонците во Албанија Принц.

Не си еднакво домакин во оваа земја како што не се домакини ни Македонците во Албанија Принц.

Македонците имаат повеќе права во Албанија, иако се во многу многу помал број од Албанците во Македонија. Како бакшиш нека ти биде информацијата дека не мораа да минат низ 2001ва за да го постигнат тоа. Не беа тепани и убивани заради истакнување на знаме. Не беа тепани и убивани заради желба за учење на свој јазик.

Не ми ја спомнувај Принц 2001 жити се.Каде се барале човекови права со етничко чистење и истакнување на карти на големи држави и знамиња на туѓи држави.?Човекови права а прогласувавте слободна територија на веќе суверена и самостојна држава.Кои права ги имаат Македонците во Албанија.Имаат ли средно образование на мајчин јазик? Да не споменувам високо образование.Неможат ни име и презиме македонско да изберат.Има ли посебна графа Македонец на пописни листи освен во погранични места?

epa ovde gresis...DOMAKINI i toa kako!!

Ти си натрапник не домакин,прави разлика меѓу поими

Македонците имаат повеќе права во Албанија, иако се во многу многу помал број од Албанците во Македонија. Како бакшиш нека ти биде информацијата дека не мораа да минат низ 2001ва за да го постигнат тоа. Не беа тепани и убивани заради истакнување на знаме. Не беа тепани и убивани заради желба за учење на свој јазик.

Мн. лицемерен пристап.

Од кого тоа имаат Македонците повеќе права?

Универзитет на свој јазик, втор административен јазик, квота за вработување, министерски места?

Дали истакнуваат знаме на Албанија покрај сопственото етничко?

Дали за добивање на тие права правеле терористички напади, дали се заканувале со војна и радикализација, дали своите права ги остварувале со масакрирање и рушење на Џамии и Цркви во Албанија?

* немора да ми одговориш.

Приметив дека забегавме ептен од веќе одамна забегана тема, па затоа се повлекувам од натамошни дискусии.

Не :)
Не заборавајте дека тепавте и убивавте затоашто сакавме да го истакнеме националното знаме во земја во која не сме дојденци туку сме еднакво домаќини. Јас нема да го заборавам тоа никогаш.
Од целиот пост со ова не си прав. Моите почитуваниа другар, ама ти граганин на која држава си? Ако си на албаниа веј си црвеното знаме со орелот. Ако си на Македониja шо к*р бараш да вееш знаме на туга држава? Во Швеицариа никои не вее италианско, немачко или французко знаме, току швеицарското.
Не сум ли во право?:toe:

Не си.
Двоглавиот орел е симбол на АЛБАНЦИТЕ, не е само и исклучиво на АЛБАНИЈА. Тие само си направиле државно знаме од АЛБАНСКИОТ НАЦИОНАЛЕН СИМБОЛ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom