Pvd vs. AvB?

Подобар DJ

• Paul Van Dyke

Гласови: 10 38,5%
  • Armin Van Buuren

Гласови: 16 61,5%

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Анкетава ја отварам да цујам мислење кој е подобар у секој поглед од овие 2 дџ-и:Paul Van Dyk ili Armin Van Buuren?????
јас едниот многу го поштувам и ми е фаворит.другиот некако ми е многу исфуран не знам зашо.

vs.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Армин ми е идол, по него Пол ван Дајк. Не би можел да бирам помеѓу нив, и двајцата се маестрални! Како ДЏеи исто така на ниво ми се, ги имам и двајцата слушано и гледано во живо и на двајцата си имам поминато одлично.

I

InF3cTeD

Гостин
нема шанси да се определам кој е подобар од двајцата....двајцата се феноменални,и двајцата ги слушам повеќе Армин ван Бурен ама сепак неможам да се одлучам кој од овие двајца е подобар....двајцата се најдобри :helou:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
иако не сум по диџејскава музика али овде дефинитивно Paul Van Dyk

C

cige

Гостин
Ќе кажам дека и двајцата се феноменални, меѓутоа мислам дека анкетава ќе изгуби Armin Van Buuren затоа што многу од форумџииве прв за слушаат,
или мжеби прв пат за него слушнале на Антена5 за хитот А Paul Van Dyk го знаат од лани кога дојде во Охрид:vozbud:

S

StormRage

Гостин
напротив од ова... вистина дека по In and out of love мноооооогу луѓе го научија да речам... не можам за оваа анкета да се одлучам поќе сум за Армин Ван Бурен ама не гласам... (btw напрај и уште еден дел и двајцата :))

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
името на темава е ребус жив :pos:
Не знам, и двајцата ми се ништо посебни и преценети; џокер на прашањето „Омилен диџеј?“ кај народот што не слушнал за друго име освен овие две...

едит: и Тиесто беше тука некаде, ама сеа овие го надминаа

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Па, видете сега .. ван Дајк ви е стара школа, и стварно го почитувам многу. Беше избиран за бр.1 ДЈ во 2005 и 2006 .. Башка можно и сега за 18.4. да го слушнам во живо во Софиа.

А ван Бјурен направи прав бум последниве две години и сосема заслужено си е најдобар моментално. Направи огромен успех со АСОТ, а воедно и неговиот хит In And Out Of Love беше избран за најслушана песна зо изминатава година .....

Мојот глас оди кај Армин .. :wink:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
За мене апсолутно подобар е Paul van Dyk, неговите траки повеќе ме релаксираат и уживам кога ги слушам. Не дека Armin е лош, летово владееше со својот огромен хит In and out of love, но Paul барем засега е незаменлив за мене:back:
омилен негов сингл ми е Crush-:pipi:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Шоооознам... армин некако повеќе

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045

Песната што го крена Армин меѓу Звездите според мене =)

Armin > Paul Van Dyk ... иако неможе да ги споредувате бидејки едниот е стара гарда а пред другиов има уште мн. работи =)

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Пол е некако по класика. Али во последно ввреме Армин е поактивен,побаран...Да беше анкетава пред Армин да го извади последниот албум без размислување ќе гласав за Пол,ама сега...Ајде Павле,за тебе ипак:)

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Armin Van Buuren Мислам дека е подобар:salut:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Хмм... Армин. Имам голем респект спрема Пол, ама ако треба за 2008 година, тогаш дефитивно Армин. Не само заради Imagine албумот и Armin Only 2008, туку најмногу заради A State Of Trance.:smir:

EDIT: Да ги ставаше и Above and Beyond, да не му се мислев многу.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom