Зборови на кои сте се пресмеале

• Креатор на темата Креатор на темата ArhangelOFDeath
  • Време на започнување Време на започнување
Ж'т д'к в'к п'н б'и- Жолт долг волк полн со болви:smir:
Ова е оригинал на мариоФски :)

Иначе мој фаворити: Калаштура,Непендек,Збоктиса,Калакурница,Бучук,Настамениса... ги има многу :smir:

Џољ. Овој збор прв пут коа го чув се изгазив од смеа. Има повеќе значења зборот, може да опише „валкан, мокар, посран, мрсен...“, значи од нешто што те нарушила мајката природа... „дождот те напраил мокар“, „си стапнал у гоВно“, „си се извалкал у калта“ и слични примери, значи за сите од наведениве примери велиме дека сме се напраиле џољ. :pos:

Џољ. Овој збор прв пут коа го чув се изгазив од смеа. Има повеќе значења зборот, може да опише „валкан, мокар, посран, мрсен...“, значи од нешто што те нарушила мајката природа... „дождот те напраил мокар“, „си стапнал у гоВно“, „си се извалкал у калта“ и слични примери, значи за сите од наведениве примери велиме дека сме се напраиле џољ. :pos:

во Струмица то ти е Ѓољ, освен за тие ствари што ги наброја, истото го викат и кога некаде има кал и вода...

Гааа..ре. Во некои Струмички села викат “гаааре“ (со незнам колку ААААА :pos:) на “аман веќе“ или “веќе“ ...
Гааре не оам(одам) тама :pos:

зугур...од речникот на татко ми ... превод ваљда нешо ко терсене

Муфљус или муфљуз коа слушнав вриштев од смеење, мислам дека значи мутав,глуп,идиот и сл.

Ова е оригинал на мариоФски :)

Иначе мој фаворити: Калаштура,Непендек,Збоктиса,Калакурница,Бучук,Настамениса... ги има многу :smir:

Ж'т д'к в'к п'н б'и- ова е оригинал на малешевски.:)

Инаку интересни се твоите фаворити.:smir:

Еве ти уште некои мои фаворити од:
-делчевско (м'рлак-смотан)
-радовишко (чинува- направи)
-кавадаречко (картавалесто-тркалесто)
-струмичко (иминии- чевли)

Начмиш Преполоец :)
Барабар со петлите :)
Не ми се топори :)
Се џемендиса :)
Пустиње фати :)
Ме скорна :)