Љубовта како мотив за убиство

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што се случува со филмските самоубиства и убиства со причина „љубов“ кај нас?Дали интернетот започнува да ги зема првите жртви или има други причини?

Член од
29 јануари 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
никогаш не ми стигнале мислите до таму но навистина животот губи смисла ако не си со тој што го сакаш од одредена причина

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Едашка читав по веснициве у оние делови за забава и чудни ствари дека некој тип и удрил бокс на некоја девојка затоа што оваа не му вратила на шмекот. Он ја гледал и се трудел да и краде погледи. Ова приметила дека е манијакален и не го гледала. И пришол...и почнал муабет со ЗДРАВО!..ова да се тргне и овој боксот.
Убаво вика авторот на темава....секакви лудаци има! И да чувајте си ги сестрите.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Во потполност се согласувам со фактот дека треба да ти фали-психички нешто за да посакаш да се убиеш поради љубов или да убиеш некого бидејќи не те сака
Исто така ме престрашува и фактот дека во денешно време не треба да се верува лесно на луѓето..некогаш не си верувам себеси а камоли што да очекувам од некој друг...
Сепак кога станува збор за љубовта и заслепеноста од љубов...тие две работи од моето досегашно искуство се покажало дека одат заедно...и не сме во можност да согледаме некои работи кои може се всушност показатели дека нешто не е во ред меѓу партнерите, а уште повеќе показатели на психичко растројство...не дај боже..кај едниот партнер...сепак, јас и љубомората, посесивноста, мрзата и скржавлукот ги сметам за психичко растројство и не дај боже со таков да завршам...
А и господ вас нека ве чува од такви будали...

Ми се допаѓа изрекава „ДУРИ НЕ СТИГНЕШ ДО ВИСТИНСКИОТ, УЖИВАЈ ВО ПОГРЕШНИТЕ.“...ох колку посакувам тој да се појави што порано..побрзо...ми се здосади од погрешни

браво, колку е голема твојата љубов..само напред

C

Cool Hand Luke

Гостин
Ако не ме сака и видам дека веќе нема шанси за нас, ќе морам да ја убијам... во себе самиот. :)
За тоа треба сила што би рекол Тоше во Хардест Тинг, а не за такви буквални мизерни работи.

?

..........

Гостин
За мене е несватливо таквото убиство,

имам девојка која многу ја сакам и се би направил за неа во рамките на возможното и нормалното, но никогаш не би се убил доколку ме напушти изневери или .....

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Што се случува со филмските самоубиства и убиства со причина „љубов“ кај нас?Дали интернетот започнува да ги зема првите жртви или има други причини?
Нема врска со интернетот или телевизијата, има други непознати во равенката кои што не ги знаеме, а и сите по него плагијатори се......

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Две најчести причини за убиства и самоубиства во светот се љубовта и парите, тоа отсекогаш било така. Меѓутоа позади љубовта, како вистинска причина се крие психичката лабилност на одредена личност, нормален здрав човек тоа не би го направил.

Kajgana Shop

На врв Bottom