Анти-НАТО протест во центарот на Скопје! (04.04.2009)

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
а бе видете нас ни треба нато.Ни треба бидејќи како што кажа џони сме немоќни плус самото членство во нато гарантира безбедност и стабилност кое иначе под дифолт значи нашава земја ќе биде барем малце попримамлива инвеститорите .

Инаку дајте не мешајте партии и нивните партиски препукувања со тоа што го сакаат или не сакаат граѓаните

NATO = $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Ako nema dolaros za kupuvanje skapi sofisticirani oruzeni sistemi nema NATO dragi moi.Koga ke go sfatite toa deka za da se bide del i polnopraven clen na NATO mora dobro da se ispruzite i da se isplaknete vo finansiska smisla i so nekolku milijardi da ja isfinansirate Amerikanskata Voena Industrija kako i voenite imdustrii na ostanatite clenki na NATO.

Se cudite zosto Grcija pravi sto saka i sto ostanatite clenki na NATO i EU i drzat strana???

Pa samo za 2009 godina Grcija izdvojuva duri 8 milijardi evra za kupuvanje na oruzje ama pazete sega kako dobro igraat gejcite 4 milijardi davaat za kupuvanje na sovremeni vooruzeni sistemi od rusko proizvodstvo a drugata polovina od 4 milijardi evra gi plakjaat na Francija i na Amerika za nabavka na najsovremeni avioni Raffale i F-35.

I posle NATO sme sakale e pa nema gospoda se dodeka mislime deka NATO e humanitarna organizacija za nas ke nema mesta vo tie strukturi se dodeka ne se odlucime da otvorime novcanikot i da si go platime clenstvoto vo taa ekstremno bogata organizacija na bogati clenki.

После изјавите на еден од кандидатите(ФРЛЕ) дека другиот кандидат е анти НАТО настроен и дека џабе везе за НАТО ,плус као он припаѓа на некоја анти НАТО група спомна и некој други професори....тајмингов на протестов ама се погодува мајку му ! И сеа едни на тој протест ќе се напалат и пак ќе има некој закачки (не дај боже) и пак префлрање јас не бев тој беше..... Дефинитивно почна јако да смрди нешто во државава! Народов може бе некако да се освести или партијата им е помила од државата!

Веројатно ќе се палат пред 4 Април. На 4 Април е предизборен молк!

Светот го движат луѓето кои сонуваат за подобар свет. И Мартин Лутер Кинг имал еден сон. И тогаш тој сон не делувал реално.

Со инерција и одење по линија на помал отпор ништо не се постигнува. Со тоа само се зацврстуваат етаблираните “вредности“. А реалноста т.е. светот ваков каков што е не чини, а неговите вредности не се вредни.

Mene kako vojnik vo JNA komunistite me ucea deka nas neprijatel e NATO i zapadnite zemji. Deka rovarat po Jugoslavija za da ja rasturat zaedno so domasnite predavnici(albanci od kosovo-balisti, ustasi, cetnici i drugi). Ne ucea deka nas priroden sojuznik e Istocniot blok na celo so Rusija, potoa Kina, Indija.
Denes koj so kogo igra i koj civ naslednik e ? Seuste ste sigurni deka sdsm e KPJ ?
ps. Pocnuva dpmneto da mi stanuva simpaticno.

па незнам што те учеле во ЈНА
и какво ти е ДПМНЕ баш и не ме интересира а и веќе ги знаеме твоите ставови
а кога сме кај сдс тие се тие што ќе не носат во НАТО и ЕУ за 6 месеци сега може и порано и тие се тие што го обвинуваат ДПМНЕ дека е против нато
е сега види ти кој е поинтересен

Go poddrzuvam protestot. Ke bidam tamu, samo kolku saat?
A gledam ima mnogu golemi patrioti na forumov ama steta sto tie velat deka od opravdani pricini nema da mozat da prisustvuvaat.
FUCK YOU.
Takvi "patrioti" sto samo na forumi galamat ne ni trebaat.
I prababa mi moze taka.Ehe kao sto i se zbori na nea eeee...cel den ke drnda.

Go poddrzuvam protestot. Ke bidam tamu, samo kolku saat?
A gledam ima mnogu golemi patrioti na forumov ama steta sto tie velat deka od opravdani pricini nema da mozat da prisustvuvaat.
FUCK YOU.
Takvi "patrioti" sto samo na forumi galamat ne ni trebaat.
I prababa mi moze taka.Ehe kao sto i se zbori na nea eeee...cel den ke drnda.
Иди.... Со Кочо, Фем и Слаѓана за интернационалата напред...

Иди.... Со Кочо, Фем и Слаѓана за интернационалата напред...

Не го мешај сега Кочо кај што не му е место. Остајте го човекот, та не се сите луѓе во земјава што јавно сакаат да го изразат својот став за нешто гејови.

Не го мешај сега Кочо кај што не му е место. Остајте го човекот, та не се сите луѓе во земјава што јавно сакаат да го изразат својот став за нешто гејови.
Абе заш да не го мешам, па и тој е дел од организацијата на овој протест. За разлика од пред 20 години кога интернационалата ги сметаше за болест, сега еволуира во доста либерални сваќања. Со еден збор не се бираат средства ни жртви.

Ете зошто била навалата на илегални Авганистанци во земјава... Дознале дека се прави анти-нато протест. Па би, ако може, да запалат некое Америчко знаме, успат, пред да бидат професионално ангажирани за некоја самоубиствена задача.

anti nato nastroen sum otkako znam za nato no vo momentov na Makedonija ne i trebat vakvi izleti so maliot mozok ....o tom po tom

Незнам што ќе палат, али ја отварам тезга со амерички знамиња, тоа се пали ко лудо.

Кои хипици, у.п.м. :pos:
Ова се у фазон на македонскиот фолклор,две напред,едно назад,а?
Доообро.
:toe:
Дали сте свесни дека со самиот собир ќе го поплукате целиот труд и ангажман на сите македонски војници кои што учествувале у НАТО мисиите до сега?
:tapp:

Кои хипици, у.п.м. :pos:
Ова се у фазон на македонскиот фолклор,две напред,едно назад,а?
Доообро.
:toe:
Дали сте свесни дека со самиот собир ќе го поплукате целиот труд и ангажман на сите македонски војници кои што учествувале у НАТО мисиите до сега?
:tapp:
Odi i ti vo irak i afghanistan ako se tolku zalagash za nasha pomosh vo borbata protiv talibanci i arapi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom