Анти-НАТО протест во центарот на Скопје! (04.04.2009)

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
абе не се игра со мафија
се му е испланирано предвреме на бране
донт бери гајле
народот пак ќе го папа на крајот

Нема ништо случајно.
Се си е поврзано и тече.
Анти нато протест пред избори.
Ма дај човече, па преку тасета од оваков фингерај.
Па Фрчко џабе ли се фура дека он е про нато и дека има коалиција од 520.000.
Ќе биде смешно ако не се подржи на терен.

Ne go poddrzuvam

Kakov takov realno NATO ni e potreben, vo celina sum protiv militaristicki sojuzi ama realno gledano nas ni e neophodno clenstvo vo nekoja vakva organizacija od pricina sto sme nemokni da se spravime sami so nekoj protivnik.

Poplasticno objasnato mene mi e NATO kako nekoj od onie od kelavi golemi batki od obezbeduvanje,si imaat svoja cena ama sigurnen sum deka nekoj nema da me naslaka.

A bre ne znam sto e tolku fama deka e pred izbori ,kaj nas samo nekolku meseci vo godinata nemas kampanji i predizborna atmosfera, ako go poddrzuvas izlezi ako ne sedi si doma.

Значи такви палења и кинења на знамиња и симболи може да најдете во Палестина, Афганистан и сл. Е сега ако сакате исто и вие да се глупирате , БРАВО :toe: . Може да се одржи некој мирен протест колку за да се каже дека аверзијата спрема НАТО заедно со ЕУ во Македонија расте, полека но сигурно и дека се потребни реформи во истите. Работи кои нас не загрижуваат, нашите основни човечки права, односно влегување во било која меѓунардона организација под уставното име и заради заслугите кои ги имаме , никако заради трети причини! А доколку сте решиле да правите повеќе непријатели во светот, со покажување сила палење знамиња па дури и амбасади , тогаш нека ви е „со среќа“ на глупавоста ваша.

внимавајте некој СПОНТАНО да не дојде и ве истепа :toe:

Исто, не поддржувам вакви протести, што значи и против овој протест сум.
Која е целта?
Што има да сум против НАТО кога сите земји влегоа, ние шерифи ќе се прајме, впрочем кои се негативностите на НАТО за нас? Нашите интереси каде се тука? Како ќе оди ситуацијата со името во однос на заченување во некои структури, тоа е побитно, а не палење знамиња и плукање. На крај краишта секој си знае, после да не биде како со другите протести... ме искористија :toe:

Добро бе, вие мислите дека овие протести, на конкретниов датум, ќе се одржат само во Македонија, и евентуално, Србија? Дотолку сте затуцани?

Јас ви гарантирам дека најголемите протести ќе бидат баш во најсилните НАТО членки.

ПС. А во Македонија ќе бидат безначајни (во најдобар случај колку да се каже оти нешто имало де) во споредба со нив.

Е ај тогаш антинато активистите нека легнат на железнички шини, нека легнат пред ... заборавив дека немаме тенкови во движење, нека идат како зелените пред окта, охис... па малку да ги подберат рибарите дека таманат пастрмка... нели и ова светот го прави :smir: испомешав, ова беа екологистите, кои заедно со антиглобалистите и натинато активистите треба да го дигнат светот на нозе и да го освестат, да.

Шала на страна, нели ние молевме 15-20 години за да влеземе во овие структури? И државата трошеше тешки пари за обука, имплементација, проекти... или ова анти нато еднаш годишно колку да се каже дека нешто работат. А за што работат, никој не знае..и за кого работат и чии интереси, пак никој не знае. А интересите на Македонија во ова каде се?

е тука комуњариве прашај ги тие се за Нато :vozbud:

Mene kako vojnik vo JNA komunistite me ucea deka nas neprijatel e NATO i zapadnite zemji. Deka rovarat po Jugoslavija za da ja rasturat zaedno so domasnite predavnici(albanci od kosovo-balisti, ustasi, cetnici i drugi). Ne ucea deka nas priroden sojuznik e Istocniot blok na celo so Rusija, potoa Kina, Indija.
Denes koj so kogo igra i koj civ naslednik e ? Seuste ste sigurni deka sdsm e KPJ ?
ps. Pocnuva dpmneto da mi stanuva simpaticno.

Немаше ваков протест веќе? Се губам, од толку глупости почнав да се мешам...

Тема не би требало вака да се отвара.^

Редакцијата на Нова искра заедно со повеќе антиНАТО активисти во сабота на 21 март во 14 часот во културниот центар Точка, ќе одржи отворена трибина насловена „60 години НАТО се доста!“. За воената алијанса ќе зборуваат како воведничари професорката Билјана Ванковска од институтот за мировни студии во Скопје, пензионираниот потполковник и поранешен портпарол на АРМ Благоја Марковски, како и еден од подвижниците на Нова искра, Ивица Антески.
Трибината е отворена за дискусии за сите кои ќе дојдат и ќе сакаат да го кажат своето мислење за воениот сојуз НАТО.
Трибината е дел од серијата активности што ги организира коалицијата „НАТО доста е!“ во која покрај Нова искра, се и невладината организација Мировна акција, движењето за социјална правда - Ленка, организацијата Магма карта и други поединци и групи.
Покрај саботната трибина, планирана е уште една дебата која ќе се одржи на 2 април, а на 4 април, за време на одржувањето на самитот на НАТО во Стразбур е планиран протест во центарот на Скопје, а потоа и музички хепенинг.

Линк со повеќе инфо:

http://www.novaiskra.mk/

Ле еј, позивов е лудница, екипата иста ко од сабота. Фем, Ивица, Биљана, Кочо. Скопската интернационала во нова авантура. Сега се најавуваат фашистичките млади сили на другарот ТМРО и ќе бидеме исти ко Грција. Штета што нема војна у Газа, и тоа можевме да го искористиме, против планот Мојсеј 2 и еврејскиот заговор. Дај да им пишеме на Израелциве да пуштат некоја ракета, не бива вака. Туку да отворам тезга на плоштад да продавам Амерички знамиња за палење, ѕид пари ќе напраам.

НАТО вам је неопходно као што су вам потребни сунце, вода и ваздух. Нема живота без НАТО. Ко друкчије каже, клевеќе и лаже. Кад би мене питали, без двоумљења бисте поново отворили Голи Оток да тамо сместите на заслужени одмор све класне непријатеље који роваре против једино исправне политике!

НАТО вам је неопходно као што су вам потребни сунце, вода и ваздух. Нема живота без НАТО. Ко друкчије каже, клевеќе и лаже. Кад би мене питали, без двоумљења бисте поново отворили Голи Оток да тамо сместите на заслужени одмор све класне непријатеље који роваре против једино исправне политике!
Чича, поарно НАТО, него нова интернационала. Не фала, доста беше...

Што се однесуе до мојот став, јас не сум за влез во НАТО, али протести со оваа багра интернационалисти, НЕ ФАЛА!!!!!.

Протестот нема врска со партииве. Организаторите се група на пацифисти, ултралевичари и антикапиталисти. Ниедна од нив нема никакви врски ни со вмро ни со сдсм. Датумот е многу логичен. И треба да се сфати дека кај нас има луѓе на кои бц и нг не им се крајниот дострел на нивната мисла.

И во Хрватска се организираа анти нато протести иако официјалната политика е за зачленување на земјата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom