Акните - повеќе од тинејџерски проблем

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
За тие шо имет малку појке акни од вообичаено им препорачувам да почнат да ги пијат едни капсули ТЕТРАМИЦИН (првиот месец 3X1, вториот 2X1 и третиот 1X1) ама многу тешко можат да се најдат затоа што се грчки и се забранети за продажба. Исто така може да се земе кремот СКИНОРЕН и лосион со клиндамицин. Сега засега од овие работи сум презадоволен.
П.С.: Ова е по препорака од кожен лекар.
Па ако сакате пробајте, сигурно ќе сте задоволни.

Член од
11 јуни 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
isprobano

имам 18 год. за акни нема несто со немам користено од скапи козметицки третмани до колекции кој вредат по 200 евра како еуцерин,уриас,виши,авен,скинорен,докторс... ги купував цели колекции од сапуни,пилинзи,маски,лосиони,креми,емулизации,ампули...
Нисто не даде посебен ефект,посетував и дермалози но пак нисто.На велескиот дерматолог отидов со цел да ми даде поквалитетен па и поискап лек.Но излегов лут зосто ми даде една рецепта за лосион од 1963 да ми ја направат во аптека. И верувале или не иако вреди 290 ден. Не го менувам за сите скапи колекци со ги користев.

Ако е некој заинтересиран за рецептот нека писе.....:tv:

Член од
5 април 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
имам 18 год. за акни нема несто со немам користено од скапи козметицки третмани до колекции кој вредат по 200 евра како еуцерин,уриас,виши,авен,скинорен,докторс... ги купував цели колекции од сапуни,пилинзи,маски,лосиони,креми,емулизации,ампули...
Нисто не даде посебен ефект,посетував и дермалози но пак нисто.На велескиот дерматолог отидов со цел да ми даде поквалитетен па и поискап лек.Но излегов лут зосто ми даде една рецепта за лосион од 1963 да ми ја направат во аптека. И верувале или не иако вреди 290 ден. Не го менувам за сите скапи колекци со ги користев.

Ако е некој заинтересиран за рецептот нека писе.....:tv:

am kazi go...pleaseeee

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
za akni e najdobar losionot za akni na loreal.ne e mnogu skap a i po 3-4 dena ti go cisti liceto.pred toa imam probuvano se no nisto ne mi pomognalo osven ova.go ima vo tinex,zegin...

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Имам една другарка која е презадоволна од некоја сребрена вода, ако има заинтересирани ќе прашам кај може да се најде.

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Најмногу акните се добиваат од нехигиена недоволно миење на лицето.Ја до 8мо одд имав акни така така не премногу али имав.Ама после тоа од што ми се воспалија бев хаос,после тоа само хигиена чиста секој ден го миев убаво лицето со млака вода.сум користел и јас секакви чуда и ништо не помагало.ми викаја дека е од пубертетот али јебига,сеа да чукнем у дрво неам ама ич а иначе најубоо секој ден лицето да се мие и после тоа незнам мене ми помогнало малце ќе смрдите али ќе помине ставајте ОЦЕТ и тоа многу помага не ставав премногу ама ми ги сушеше.и то.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
Јас имав многу акни, и користев една крема и ми поминаа, ама сега пак почнаа да ми излегуваат и не ми текнува како се викаше таа крема, а за предлог некој да ви дадам..... незнам

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Дали знајте некоја крема или каков било препарат против црвенило. Акните скоро ми поминаа, па сега остана уште црвенилото. Ми поминаа благодарение на третманот што го имам напишано погоре на еден пост. Значи, стварно е добар.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Порано имав акни ама тоа беше кога бев 5 -6 одд. сега веке немам.. мислам немам некои си гнојни акни или онака големи.. сега има по некоја ситна .. ама ништо страшно .. и ги имам само пред периодот неколку дена...

Член од
18 јуни 2008
Мислења
10
Поени од реакции
12
За тие шо имет малку појке акни од вообичаено им препорачувам да почнат да ги пијат едни капсули ТЕТРАМИЦИН (првиот месец 3X1, вториот 2X1 и третиот 1X1) ама многу тешко можат да се најдат затоа што се грчки и се забранети за продажба. Исто така може да се земе кремот СКИНОРЕН и лосион со клиндамицин. Сега засега од овие работи сум презадоволен.
П.С.: Ова е по препорака од кожен лекар.
Па ако сакате пробајте, сигурно ќе сте задоволни.

скиноренот го користев со месеци и нисто..........единствено сто ми помогна до сега е рецептот на а.с. одозгора.............немам зборови тоа сто е добро веднас дава резултати поздрав до а.с.:vozbud::tapp::uvo:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
А можете да ми го кажете тој рецептот??

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
стварно ај постирај го рецептот па сите да го видиме

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Abe zavisi jas imav mnogu prbolemi so aknite pa skinoren najpokje mi pomogna a sea koristam od doktors krem mozi e eftin ama mnogu pomaga i se zavisi do kozata sekoja koza ne e ista na edna mozi da mu deluva na druga ne.Imam razni gluposti koristeno ama za dzabe a ako vi se naprat luzi koristete contratubex deluva od iskustvo kazvam/poz:toe:

Член од
5 април 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
Abe zavisi jas imav mnogu prbolemi so aknite pa skinoren najpokje mi pomogna a sea koristam od doktors krem mozi e eftin ama mnogu pomaga i se zavisi do kozata sekoja koza ne e ista na edna mozi da mu deluva na druga ne.Imam razni gluposti koristeno ama za dzabe a ako vi se naprat luzi koristete contratubex deluva od iskustvo kazvam/poz:toe:
a duri sega kazvis???do sega zosto ne kaza??
cao

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943

А што е тоа лузи? Да не мислеше на лузни?:jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom