Onaka be, radi kur kejf, mi se moze.
Bla..bla..bla...drn drn milojko....
Istoto go vrerglas sto pati, a patem samiot moj post koj go citiras e odgovor na tvojot.
Ama ete, da receme deka se soglasuvam so taa emocija na graganite i vernicite, i tebe da ti gi postavam istite prasanje ko na Ada:
Ke te zamolam da me udostois so odgovor za ovie prasanje.
Чим ме замоли.
Иако мојот одговор го дадов и претходно, само не си се потрудил да прочиташ па се повторуваш.
Реков дека ЈАС го осудувам насилството, МВР потфрли во обезбедувањето на протестот, Боби вика едниот полицаец го заштитил ана сликата гледаме друг кој си го лади.
Значи би требало индивидуално да се пристапи кон тие што беа како обезбедување.
Карактерот на протестот не предвидува обезбедување “желки“ и транспортери.
Сојузот на Студенти е моментално под Малчевски кој е кадар на ВМРО што не е допустливо, но кај нас е практика, како и да е треба да го осуди настанот, но исто така треба да се осудат и студентите - политички/фамилијарно поврзани со СДСМ кои беа во организацијата на Протестот поради партиски интерес.
Еве како “поддршката“ беше дадена од Геровски и Милчин:
http://www.gem.org.mk/
Затоа реакциите на луѓето се против овие двајца, а не против “студентите“.
Како контра теза на “не протестираме против Црквата, туку против локацијата на која ќе се гради“.
Што за мене е иста ствар, индиректно гледано.
--------------
Полицијата интензивно трагала да ги најде насилниците од скопскиот плоштад. Досега биле препознаени двајца од нив.
Кога ќе дојделе и до останатите, ќе излезеле со став за нападот, но и со прекршочни пријави.
„
Јас би им препорачал на тие што учествувале во тие дејствија самите да се пријават во МВР за да не се губи време, веројатно тоа ќе се земе за позитивна околност за нив“, изјави премиерот
Груевски.
По два дена и
МПЦ ги осуди насилствата на скопскиот плоштад, но сметаат дека црквата треба да се гради.
Студентите кои беа организатори на протестот, и покрај тоа што бараа поддршка од Универзитетот, не ја добија.
За ректорот тие не биле студенти.
„Универзитетот не може да остане надвор, и покрај испитувањата, политички и било какви. Тие се наши студенти пред се“, рече Ванчо Мускатов, професор на ПМФ.
„
Студенти не се, бидејќи имаме писмен допис, јас дискутирам само за писмени дописи. Деканот на Архитектонскиот факултет не известува дека не се организатори, ниту тие, ниту Сојузот на студентите“, возврати Велимир Стојковски,
ректор на Универзитет Св. Кирил и Методиј.
„За што дискутираме?
Да не се инволвираме во работа што не е наша работа. Сепак, ние сме Универзитетски сенат“, додаде Стојковски.
И сега што правиме?
Или поинтересно е партиски да се препукувате?
Камо осуда кон ректорот и сенатот. Не е интересно кога нема партиски предзнак, знам..толку од “објективноста“ ваша.