Abe kakvo covecko diskutiranje be, daj ne mlati prazna slama, si se fatila ko pijan za ograda ( zaedno so ostala ekipa, Trn,
Bratot...), de femgerila, de lenkasi, de milcin, cilcin, ismail, kurci palci. Pa koj kur e be nekoj seljak od pickesimaterine da sudi za toa sto i kako se milcin, gero, gjuner, gelevski i kompanija?
Pa sto i ako samo tie zaedno so SDSM bile organizatori na protestot? Koj moze da im go zabrani toa pravo? Samo podrzuvacite na pastirot gvujo imaat pravo na soptven stav vo ovaa ebana drzava? Dali toa vie ste svesni sto zboruvate ili ne?
Kur me zabole kraj kraeva za custvata na nekoi, jas imam svoe pravo i do kraj ke si teram....i
tacka.
Postoi Ustav, postojat zakoni... spored niv sekoj eden graganin na ovaa drzava ima pravo da protestira i instituciite se dolzni da mu obezbedat sigurnost.
Toa ne bese slucaj zavcera. Policijata potfrli. Instituciite zaedno so premierot isto taka. Kelesite od studentski sojuz isto taka. I
tie se edinstvenite kon koi treba da se nasoci vinata i revoltot nash.
Stavete prst u toa glavite, i razmislete, sto znaci ova, kon sto vodi ova... Vo sprotivno ke kukate utre, zadutre .... aman-duman-zaman... sto stana..
Не знам од каде таа комоција да изиграваш на секој 3ти коментар шериф и да ставаш “тачки“ на дискусии и етикетираш секој што не се сложува со тебе, а притоа ме спомнуваш во нечија “екипа“.
Ја ти објаснив претходно, запревме на мојот пост. Затоа ако имаш уште да ми “докажуваш“ нешто обрати ми се директно и цитирај ме каде не се согласуваме па да спротивставиме аргументи.
Не туку ме мешај кај кур (онака фраерски кажано во твој стил) ти текне за да си начкрабаш некое постче.
Суштината е што ВИСТИНСКИОТ револт на студентите (дел од нив) кој е против градењето на таа локација, беше ЗЛОУПОТРЕБЕН во чисто ПОЛИТИЧКИ ЦЕЛИ.
А СДСМ ги ЗАБОЛЕ лево маде за Скопје, па затоа делува ко МонтиПајтон верзија “ПОДДРШКАТА“ нивна кога без разлика чива власт беше од Скопје направија едно “Крушево на 6 КАТА“ каде последиците ќе ги трпиме со генерации, можеби додека не бидне нов земјострес.
Целта беше одење стриктно против овој проект на Владата и МПЦ, а НЕ сите други спорни објекти кои ги има насекаде ( на 10 метра од “спорнава“ локација на пр.) и тоа искористување на терминот меѓу ДВАТА ИЗБОРНИ КРУГА.
Вметнувањето на личности кои имаат приватен/фамилијарен/партиски ИНТЕРЕС во организирањето на овој протест целосно го промени и карактерот на искрената заложба за поубаво и пофункционално Скопје.
Се вметнаа, го извалкаа собирот со своето присуство, а притоа настрадаа други лица кои гравитираа околу нив и кои што немаат ништо заедничко со нив.
Потоа се вадат погрешни заклучоци и се поентира на револтот на тие луѓе, додека компанијата СОРОС и СДСМ од една страна а ВМРО од друга си оштрат предизборни аргументи за вмешаноста во целава збрка.
И незнам искрено како се изврти темава со форсирање на фразата “загарантираното право според Уставот“, во случај кога тоа право им беше овозможено на протестантите.
Но, ете убаво звучи, се лепат секакви на вакви фрази без да се обидат воопшто да ги продумаат, па делува во стилот “ајмо сви на барикаде“ , “борба против система“ јбт..српски је кул во вакви моменти.
Ќе завршам уште со следнава поента.
Како може некој да очекува, да биде сфатен протестов како протест на студенти кога во заднина стојат лица како Милчин на пр.?
Доволно е само да се појави, а ќе тури сомнеж.
И кој ќе биде заклучокот на објективниот набљудувач?
-кој кого организирал.. студентите него или Милчин студентите (настрана тоа дека имаше меѓу нив постари )
А репутацијата на Милчин и заложбите негови преку СОРОС не треба да ги спомнувам.
Еве, сега од истиве луѓе на Сорос, се организира АНТИ-НАТО протест.
Не верувам дека некој би излегол да протестира контра, но сепак очекувам да биде контроверзно искористен од политичарите за поентирање.
П.С. Најинтересно во целава дискусија ми се луѓе кои секогаш чекаат на некој доволен мотив, да им се даде причина да можат да искомпромитираат некој друг член на форумов, а притоа неговите вистински мотиви да немаат врска со дискусијава уште помалце па се интересирал со форумот Политика.