Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
види либералу.....ракија не пијам многу, реков ли негде дека оправдувам насилство , за да заклучиш дека бранам некого.

контра реакција на реакција, организирано од обете страни. искористено за дневна политика.

сега слободно фурајте филм.....

копуци бе знаете ли дека пред 8 дена дома ми се јавуваа типови и ми се закунува за локалниве избори, жена ми око не склопе цела вечер..знаете ли на сличен начин од сите страни кизнајт уште на колку ``наши`` , ваши`` им е претено за ебани избори и политики...на цело општество му треба релаксација алооооооо, реков јас индирекно се искористени студентите..во нивната идеја не ни сакам да сумњам...сега јасно ти е.

будала ли сум во мојава земја да се ситам некој ако дроби друг а?

да треба...никогаш не реков дека не треба.

Ах бе мој скап друже, прво прашаш ЗОШТО сега се решиле на протестот,па на тоа ЗОШТО додаде нешто од утрински за уривање на цркви и така муабетов го вртиш на твојата воденица сето ова е масло на оние другите ама пази не директно туку индиректно демек,за на крајот, као добро ги подржуваш студентиве,ама пак индиректно се искористени.Па дрвце едно до вчера и ти беше студент бе,како тебе ќе ти беше ако некој на оваков начин како твојов те нападнаше и сакаше да ти стави етиката дека си бил на некој студентски протест затоа што си обоен? И на крај кулминираш со притисокот што се врши врз тебе,па ти како човек кој тоа го осетил на своја кожа треба да се бориш против оваквите појави бе дрвце,а не на едните да им придаваш огромна важност (кога се работи за тебе) а на другите као не бил тајмингот и нешо индиректно смрдело во цел протест.:nenene:

Јас како прво сум згрозен од начинот на кој двете цицалки (сдсм и вмро) успеваат сето ова да го пренасочат во сосема друг правец а никако во оној вистинскиот.Оние кои до вчера ги користеа истите методи против некој протести што нив не им се бендисуваа,денес ги гледаме како бурно на нивните пресови се борат за некакви си демократии,другиве пак во недостиг на послух од некои кои поразлично размислуваат од нив ,почнаа Грчевци ,Мрчевци да спомнуваат ,само за да си го обелат образот од она што се случи денес.

Некој спомнаа го виделе Милчин и компанија меѓу студентите и со тоа го оправдаа насилството врз студентите,ја би рекол овака ако бевте гневни на Милчин и тие соросоидите зошто тогаш не фативте да мавате по соросоидите туку по студентите?:toe:

п.с Многу работи почнуваат и завршуваат со студентите не го заборавајте тоа никогаш

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
repliciras od partiski press??????

a be majkite ke si gi prodadat za glas poveke

A ovie drugive ne, a ?
Ne repliciram , samo postaviv vest. Neli forumov e megudrugoto i za vesti. Dali e tocno ili ne deka imalo luge od obezbeduvanjeto na vladata neznam.
Ne ja postaviv vesta kako apsolutna vistina.

PS. Ne sakam da bidam pesimist, no ne mi mireshe na arno, nekoj kje vika "shto sum kreval raka".
Makedonci osvestete se.

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Срамота! "Верници" кои тепаат, пцујат и им се закануваат на студенти во името на бога :uvo: :nesvest:?!

Не ми се верува дека има некои кои поддржуваат тепачи (претпоставувам партиски војничиња и лижачи на задници) :tapp:.

Катастрофа!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Нема да бидам СДСМ-овски хистеричен, како Владата ја уби демократијата, како воведува фашизам и сл....
Нема да бидам ни ВМРО-вски настроен па да се занимавам со тоа кој стоел зад протестот против градењето црква на плоштадот...
Ќе тргнам со едно мое гледиште на работава:
Има идеи, проекти и што ли не за градење црква на скопскиот плоштад. Во ред! Од архитектура не се разбирам, од уредување на плоштади и околина ич...
Сум прошетал низ многу европски градови, и сум видел такви објекти по плоштади. Но, тоа не е битно...
Ќе се осврнам на настанот како десноориентиран поединец, и како православен верник.
Како десничар, апсолутно СЕКОГАШ сум се залагал за слободно искажување на мислата, во секое време, за секој поединец и секаде, впрочем, како и за сите други слободи.
Од тој аспект, згрозен сум од инцидентите кои се случиле. За да се искаже мислењето на едната група луѓе, е повредено истото такво право на друга група луѓе.
Една група луѓе протестира, протестира и друга група луѓе...Незнам дали и двете групи имале редарска служба организирано, не навлегувам во во тоа.
МВР морало да спречи ексцеси.

Реков погоре дека сум православен верник. Ќе признаам дека не сум толку посветен на верата, одам во недела, палам свеќа за здравје и толку.
Убаво е да има цркви. Сакам да постојам внатре извесно време кога одам сам. Ме релаксира тоа. Наоѓам мир...
Но, никогаш не ми текнало да протестирам поради тоа, а уште помалку и да се тепам заради тоа. Затоа, неможам да го сфатам тоа насилство.
Тоа е моето скромно мислење.

S

smart ass

Гостин
а исто так со изјави и обвинувања од типот предавници и соросоиди или пак чирење пропаганда дека секој кој ќе рече дека политиката на владат смрди е предавник и сака да ја поткопа државата ,а со тоа го ширеше национализмот и омраза и бес и гнев ...резулатат маси кои се бесни на невидливи непријатели и ревносно го бранат култот на груевски ,кое секој кој ќе рече не на Гвујо е автоматски етикетиран и напаѓан овој пат физички
Да и истото ова го прават и сдс зарем не е така .....тоа е делење мегу самиот народ кое трае 18 години кај нас
Но Гвујо 100 пати повтори дека не го дели народот на патриоти,букефалисти,антички не антички и.т.н
Тие поделби ги прави опозицијата тие ги нарекуваат дпмнеовците така тие го делат народот:toe:

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Студентите од Архитектонскиот Факултет дури и пред протестот на повеќе пати нагласија дека е крајно деполитизиран и дека не се пожелни никакви транспаренти или други рекламни материјали ОД НИЕДНА ПАРТИЈА.
И слеп човек ке видеше дека целиот протест беше пародија на СДСМ спрема ВМРО и тоа пред вториот изборен круг. Види ги транспарентите - во стилот на ВМРО.
Ај замислете ја следната ситуација: доагаат Атињаните во сред центар на скопје и протестираат затоа што ние сме и се нарекуваме Македонци, секој случаен минувач ќе им залепи по еден шамар или обратно Македонци во Атина да протестираат.
Како ли да е, лош тајмиг, моногу нејаснотии ( без преходна некоја најава прес или слично ) и како трето некој очигледно ова ни го турка за да се испоубиеме меѓу себе.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
прво бранителите.
второ млекарите. (100млекари - да не заборавиме во могила вмро-дпмне тепа во прв круг? кој се тие млекари? иако ги подржувам во намерата луѓето се у мака)
трето ова со студентиве.
Серпико кажа дека некои избрзале? Зошто? Мирослав Вујиќ во тоа време беше на дуел со Владимир Тодоровиќ-Тинекс, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за Центар и тоа на неговата катна гаража пренаменета во деловен објект со хотел, сниман од А1 телевизија“, додаде Макрадули. - Алиби?
кој испровоцирал ова да се деси баш денес у тоа време?
на кого му оди ова у прилог? овие настани?

МВР била известена дека ќе има мирен протест и во колкава бројка.
тие испратиле полиција колку што мислиле дека треба за тој број на протестанти.

дали вмро кој ни у најмала рака ова не би му одговарало би испровоцирал некого да оди да тепа таму?

и пак ќе прашам ... на кого му одат у прилог овие настани?
кој ќе ми одговори?

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
А главен организатор на протестот е поранешен градоначалник на општина Центар и сегашен активист на СДСМ така да требало уште повеќе да ги истепаат се собрале ќе протестираат ..
Ај не зезај , и да ги запалат да не требаше?
Па дури и да се СДСМ да не за овараш граѓанска војна?
Да не треба Грујо да го прогласиме доживотен претседател?
А ова со соросидите е измислица на Социјалистичка Партија Србије од времето, кога исто така ги тепаа студентите, па видовме како завршија таквите!

Член од
9 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
12
и мене ми се плаче... ама што да се прави кога се им успева да свртат на дневна политика. што и да се случи, они вмро, сдсм, вмро, сдсм, вмро, сдсм... до 101 и назад. не можат да се застанат. денес студентите од архитектура изедоа ќотек од оние празноглавците со знамињата (во име на бог, нормално). беа нарекувани педери и наркомани. атеист стана погрден збор. немој случајно да не веруваш во приказните, тешко тебе:vozbud: барем бокс ќе јадеш, за друго, ќе се договорат.

црквата е тешка глупост... најтешка. зошто не направат религиозен центар. за сите. на 4-5 ката. секоја религија посебен кат. супер. сите верници на купче, на плоштад. велигден, бајрам... се на едно место. :pos2:

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Кој ти кажа бе? Кажи, да знајме сите.
Друже прочитај погоре, впатен ти тоа најдобро би го увидел бидејки оне што ги видов на ТВ таму ти беше едне од најпаметните и сигурно би го видел.

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
И слеп човек ке видеше дека целиот протест беше пародија на СДСМ спрема ВМРО и тоа пред вториот изборен круг. Види ги транспарентите - во стилот на ВМРО.
Ај замислете ја следната ситуација: доагаат Атињаните во сред центар на скопје и протестираат затоа што ние сме и се нарекуваме Македонци, секој случаен минувач ќе им залепи по еден шамар или обратно Македонци во Атина да протестираат.
Како ли да е, лош тајмиг, моногу нејаснотии ( без преходна некоја најава прес или слично ) и како трето некој очигледно ова ни го турка за да се испоубиеме меѓу себе.
Ај просветли не бе малку, мавни ни на сите крст по глава:pos2:
Никој не го турка, сами се туркаме.
Во Лондон имаш луѓе со спротивни ставови на 5 метра држат говор и не се тепаат.
Тука е друго - Среден Век
Попови и Студенти
Предавници и не Предавници.
Да не беше трагично ќе беше смешно

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Да разјасниме веќе еднаш:
Македонија - уставна демократија или
Македонија - национална држава?
А после ќе збориме дали Македонците или Албанците треба против верски објекти да стануваат.
Во западниот свет тој муабет е завршен во 18-от век.
Па сега ти види колку всушност сме ние назад!
Во западниот свет? Си бил ли ти некој пат во западниот свет? Единствено во тој свет ми се допаѓа вредноста и можноста за избор.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Zimi Dzimi imalo Crkva na toa mesto.
Na toa mesto bila kukata na Majka Tereza.... vsusnost i tuka ima prostor za muabet zosto bas na toa mesto se gradi pravoslavna crkva.... ama ajt ne e sega mestoto za toa.

Drugo....nek si gradi be Crkvata crkvi na nejzini imoti, ama neka si gi gradi so svoi pari.... so kur bara da trosi moi pari?!!!!

Ili pak aj i ja sea da baram da se izgradi dzamija so drzavni pari na plostad, na mesto kade sto navistina postoelo dzamija porano.

Treto, nastrana seto ova, deneska protestot bese protiv izgradbata na taa Crkva gledano od arhitektonsko-urbanisticko-estetski plan.
Прво, имотот е денационализиран и бил на црквата. Второ, нема да се гради од државни пари, туку црквата ќе собира пари. И трето незнам баш дали на куќата на Мајка Тереза ќе се гради, ама знам дека ќе се гради врз темелите на Црквата Св. Константин и Елена ако не се лажам.

Така да биди си мирен, пошто ИВЗ слобдно си гради џамии каде што има имот и слично како и МПЦ има имоти за денационализирање.

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Прво, имотот е денационализиран и бил на црквата. Второ, нема да се гради од државни пари, туку црквата ќе собира пари. И трето незнам баш дали на куќата на Мајка Тереза ќе се гради, ама знам дека ќе се гради врз темелите на Црквата Св. Константин и Елена ако не се лажам.

Така да биди си мирен, пошто ИВЗ слобдно си гради џамии каде што има имот и слично како и МПЦ има имоти за денационализирање.
Воопшто не се лажеш..стварно таму била црквата св. Константин и Елена..на местото од Стопанска Банка..што сега е на самиот влез на ГТЦ
:pipi:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Воопшто не се лажеш..стварно таму била црквата св. Константин и Елена..на местото од Стопанска Банка..што сега е на самиот влез на ГТЦ
:pipi:
да ... и на тие темели треба да се гради црквата ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom