Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.
S

smart ass

Гостин
:tapp::tapp::tapp::tapp:
:pos2:Јас сдсм ?:pos2::pos2::pos2::pos2:

Оф море ова е стоти пат мразам политичари!

Инаку не поентата да се смени власта па да дојде сдсм или било која друга партија на власт поентата е оваа влада да го смени односот кон граѓаните и сите тие кои ја критикуваат сегашната влада.
Сваќаш?
А по можност од време навреме и да послуша некој совет на опозицијата и предлог да прифати не ќе беше лошо.
:pos2:Јас сдсм ?:pos2::pos2::pos2::pos2: па еве ке ти се извинувам грешно сум те сватил
Односот на секоја влада спрема граганите е различен.....оваа влада досега му дозволила на секој да протестира.....кога стечајците протестираа не беа спречувани од МВР се додека не почнаа да ја влечат и кршат оградата и се обидат да влезат во владата....па реално гледано можи ли МВР да ги пушти да влеват сепак е тоа влада на држава
А овие инциденти денеска беа помегу грагани МВР не беше во никој случај инволвирана е сега ние ке си претпоставуваме кој е диригентот така?
е па јас повеке типувам на СДС :toe:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
чудно шо Милчин бил таму ... овде нешто смрди.
студентите имале најискрена намера, НО сето тоа е искористено за политички цели.
дали сдсм почнува со најавените немири и протести?
вмро пред 2круг организирала тепачи? ма дааај .... не и иде у прилог ...

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Janko jadi gomna vcera isprovocira. Nemozam da go razberam kretenon koj trgna prema studentite i se derese ISUS ISUS, pa toj nema blage veze nit so vera nit so crkva, na toj mu e mesto u Idrizovo.

Член од
18 јули 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
ЦЦЦ!!! Срамота, се изначитав глупости и не ми е јсно какав проклета нација сме и заслужуваме да сем во ваков хаос каков што сме. Слепци што одат по паметот на некои како Груевски или оние другите што нејкам ни да ги спомнам .

Ова денес што се случи е срам за Македонија, Македонците и Македонската Православна Црква. Имиња што ако продолжиме со ваквиот однос многу брзо ќе исчезнат и тогаш ке видиме кој ќе ни биде крив.

Јас како долгогодишен член на ВМРО ДПМНЕ и како крстен христијанин сум лично против граднење на таа црква, и наместо како цивилизирани луѓе да се докажеме кој е во право а кој не е види што се случува.

Доста го слушате Груевски и доста ни е од Квази Вмровци. И баш ми е жал што ради тие глуперди што денеска тепаа се оцрни и светото име на црквата и угледот на Вмро!!!
ПРОСТА МАСА ОПИСМЕНИ СЕ!!!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
државата ли го спречи?
Државата треба да ги спречи насилниците огледало.
СДСМ: Во првите редови на антипротестантите стојат лица од владиното обезбедување

"Од сите снимки на медиумите може да се види дека во првите редови на антипротестантите стојат лица кои се дел од владиното обезбедување. Откако ќе си поднесе оставка може заедно со Јанкуловска да ги погледнеме за да види кого пратила на Плоштадот“, одговори Јани Макрадули за обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ дека Мирослав Вујиќ, кандидат на СДСМ за градонацалник на Центар, стои зад денешните протести на Градскиот Плоштад.
Макрадули додаде дека за разлика од ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ не се меша и не сака да биде мирудија во секоја чорба, ниту пак тајно да прави нови невладино владини организации.
“Впрочем можете да проверите, Мирослав Вујиќ во тоа време беше на дуел со Владимир Тодоровиќ-Тинекс, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за Центар и тоа на неговата катна гаража пренаменета во деловен објект со хотел, сниман од А1 телевизија“, додаде Макрадули.

M

marsovka

Гостин
:pos2:Јас сдсм ?:pos2::pos2::pos2::pos2: па еве ке ти се извинувам грешно сум те сватил
Односот на секоја влада спрема граганите е различен.....оваа влада досега му дозволила на секој да протестира.....кога стечајците протестираа не беа спречувани од МВР се додека не почнаа да ја влечат и кршат оградата и се обидат да влезат во владата....па реално гледано можи ли МВР да ги пушти да влеват сепак е тоа влада на држава
А овие инциденти денеска беа помегу грагани МВР не беше во никој случај инволвирана е сега ние ке си претпоставуваме кој е диригентот така?
е па јас повеке типувам на СДС :toe:
а исто так со изјави и обвинувања од типот предавници и соросоиди или пак чирење пропаганда дека секој кој ќе рече дека политиката на владат смрди е предавник и сака да ја поткопа државата ,а со тоа го ширеше национализмот и омраза и бес и гнев ...резулатат маси кои се бесни на невидливи непријатели и ревносно го бранат култот на груевски ,кое секој кој ќе рече не на Гвујо е автоматски етикетиран и напаѓан овој пат физички

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
СДСМ: Во првите редови на антипротестантите стојат лица од владиното обезбедување

"Од сите снимки на медиумите може да се види дека во првите редови на антипротестантите стојат лица кои се дел од владиното обезбедување. Откако ќе си поднесе оставка може заедно со Јанкуловска да ги погледнеме за да види кого пратила на Плоштадот“, одговори Јани Макрадули за обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ дека Мирослав Вујиќ, кандидат на СДСМ за градонацалник на Центар, стои зад денешните протести на Градскиот Плоштад.
Макрадули додаде дека за разлика од ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ не се меша и не сака да биде мирудија во секоја чорба, ниту пак тајно да прави нови невладино владини организации.
“Впрочем можете да проверите, Мирослав Вујиќ во тоа време беше на дуел со Владимир Тодоровиќ-Тинекс, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за Центар и тоа на неговата катна гаража пренаменета во деловен објект со хотел, сниман од А1 телевизија“, додаде Макрадули.

repliciras od partiski press??????

a be majkite ke si gi prodadat za glas poveke

А

Ајсшутер

Гостин

А главен организатор на протестот е поранешен градоначалник на општина Центар и сегашен активист на СДСМ така да требало уште повеќе да ги истепаат се собрале ќе протестираат ..

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ми се плаче кога гледам како умира демократијата во оваа земја...

Ми се плаче кога гледам како ти е забрането да го искажеш своето мислење...

Ми се плаче кога гледам како се манипулира и залажува народот...

Ми се плаче кога гледам верници кои во името на Бога тепаат некого...

Ми се плаче кога гледам дека ни оддалеку не заслужуваме да влеземе во европското семејство...

Ми се плаче од фактот што сум дел од ваква држава...

Ми се плаче сега кога ги прегледувам снимките од денешниот протест и „контра-протест“ на плоштадот Македонија, и кога гледам како група верници во името на Бога удираат на студенти кои излегле да го искажат своето „не“ на изградба на објект на плоштадот.

Ми се плаче кога гледам како се враќаме стотици години наназад кога црквата ги спалувала на клада сите кои размислувале различно од неа.

Ми се плаче кога гледам како полицијата гледа сеир додека една група граѓани тепа друга група сограѓани.

Ми се плаче кога гледам дека многумина ги делат моите сомнежи за вмешаноста на власта во „контра-протестот“.

Ми се плаче кога гледам јавни фаци како го повикуваат и охрабруваат народот на „контра-протести“ кои завршуваат со тепачки.

Ми се плаче кога гледам како може на картата „Исус“ да си го кренеш рејтингот. Ми се плаче кога гледам толку многу луѓе кои се слепи при очи и не сфаќаат што се случува. Уште повеќе што тоа се мои сограѓани.

Ми се плаче што се тероризираат оние малкуте кои се осмелуваат јавно да го дигнат својот глас против случувањата во државава.

Ми се плаче кога гледам како верниците го вртат и другиот образ...

Ми се плаче кога читам некои кои се ситат на денешните случувања.

Да, ми се плаче...

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42

Па нека го кажат де кој е тој од владиното обезбедување. Вака ми личи само дека е една обична шпекулација.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
22 страни.
Поента од првиот пост, е сосема различна од тоа за што е наменета темава.
Серпико, кој ви отвори очи за името, и беше голем патриот, одеднаш стана соросоид. Секоја чест до Трнот и Братот кои што се дрски да го политизираат човекот кој што до вчера добиваше секакви повици и беше испитуван зашто и како го организирал протестот за зачувување на името.

До другите, уживајте бе мајку му га. Мислите дека ќе се промени нешто? Не сте спремни на промени. Вмро-Сдс-Вмро, се вртиме во круг, дека на самите така ни одговара, како поинаку ќе се вработиме како џандари, на шалтер или на врата во Хард Рок? Со Исус напред, црква на плоштад. Па да се крстите после што кур уствари правите.

M

marsovka

Гостин
Ми се плаче кога гледам како умира демократијата во оваа земја...

Ми се плаче кога гледам како ти е забрането да го искажеш своето мислење...

Ми се плаче кога гледам како се манипулира и залажува народот...

Ми се плаче кога гледам верници кои во името на Бога тепаат некого...

Ми се плаче кога гледам дека ни оддалеку не заслужуваме да влеземе во европското семејство...

Ми се плаче од фактот што сум дел од ваква држава...

Ми се плаче сега кога ги прегледувам снимките од денешниот протест и „контра-протест“ на плоштадот Македонија, и кога гледам како група верници во името на Бога удираат на студенти кои излегле да го искажат своето „не“ на изградба на објект на плоштадот.

Ми се плаче кога гледам како се враќаме стотици години наназад кога црквата ги спалувала на клада сите кои размислувале различно од неа.

Ми се плаче кога гледам како полицијата гледа сеир додека една група граѓани тепа друга група сограѓани.

Ми се плаче кога гледам дека многумина ги делат моите сомнежи за вмешаноста на власта во „контра-протестот“.

Ми се плаче кога гледам јавни фаци како го повикуваат и охрабруваат народот на „контра-протести“ кои завршуваат со тепачки.

Ми се плаче кога гледам како може на картата „Исус“ да си го кренеш рејтингот. Ми се плаче кога гледам толку многу луѓе кои се слепи при очи и не сфаќаат што се случува. Уште повеќе што тоа се мои сограѓани.

Ми се плаче што се тероризираат оние малкуте кои се осмелуваат јавно да го дигнат својот глас против случувањата во државава.

Ми се плаче кога гледам како верниците го вртат и другиот образ...

Ми се плаче кога читам некои кои се ситат на денешните случувања.

Да, ми се плаче...
И мене брат ама оди објасни се ....

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
прво бранителите.
второ млекарите. (100млекари - да не заборавиме во могила вмро-дпмне тепа во прв круг? кој се тие млекари? иако ги подржувам во намерата луѓето се у мака)
трето ова со студентиве.
Серпико кажа дека некои избрзале? Зошто? Мирослав Вујиќ во тоа време беше на дуел со Владимир Тодоровиќ-Тинекс, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за Центар и тоа на неговата катна гаража пренаменета во деловен објект со хотел, сниман од А1 телевизија“, додаде Макрадули. - Алиби?
кој испровоцирал ова да се деси баш денес у тоа време?
на кого му оди ова у прилог? овие настани?

МВР била известена дека ќе има мирен протест и во колкава бројка.
тие испратиле полиција колку што мислиле дека треба за тој број на протестанти.

дали вмро кој ни у најмала рака ова не би му одговарало би испровоцирал некого да оди да тепа таму?

и пак ќе прашам ... на кого му одат у прилог овие настани?

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Иако не сум повеќе студент, секогаш сум на страната на студентите.

Многу е лошо што се исполитизира протестот на архитекти-студенти кои сакале само да им се слушне гласот, но уште е полошо што се собрале некои фаци да ги тепаат луѓето.

Се чудам до кое дереџе стигнавме. Зарем во ред е на некој кој не мисли како тебе да му ја скршиш главата. Зарем има покомунистички пристап од тоа. Дебилна работа....:tapp: Па читам на темава, некои дечиња од овде се ситат и се палат како тие ќе ги истребеле неистомислениците и еретиците. Пацерчиња едни:tapp:

Ако толку им пречел протестот, нека организираат утре контра-протест Сакаме црква на плоштад, каде што ќе има 10.000 души.

Бил период на избори, па избори имаме на неколку месеци како што ни е тргнато.

Кога протестираа професорите-избори, кога беше протестот за името-ќе се налутела Грција и плус сите медиуми го маргинализираа тој протест и ги покажуваа само контењерите кои ги запалија некои идиотчиња, за млекариве-пак избори, за бранителиве - предизборие.
И што сега, ај да ги забраниме сите видови на протести.

Quo vadis Македонецу....:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom