Бошкоски бара од Груевски да ја напушти ВМРО-ДПМНЕ

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
LB kako ZK nikogas nemal udel vo glavna politika na partija...
Te molam batali gi inicijalite, pishi polni iminja i nazivi.
Zboruvame za nastani 1998-2000. Ljube Boshkovski vo toj period ne e Zadgranichen Komitet, tuku e vo Makedonija i so Dalaverski se desna raka na sestra Dosta. Na druga tema postirav del od pishuvanje na eden nedelnik za sluchuvanjata vo Kumanovo. Kumanovci kontaktiraa so Brat Ljube bidejki vo nego gledaa "patriot" kogo go "interesira" Makedonija a i poznanstvata so nekoi od kumanovcite bea od malku poodamna. Pa taka koj chij e i koj kogo proteziral e poznata rabota.
ps.ako neskash javno pishi mi na PP od kade si i kolku godini imash.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Братов малце ја претера . :toe:

Член од
26 март 2009
Мислења
49
Поени од реакции
1
Братот ја претера малце повеќе,а СДСМ се заљубија во неговите 150.000 гласови па демек сега тие во најголем дел се старите членови на ВМРО кој имаат проблем со Груевски,а Фрчковски се надева на нивните гласови :pos2: не знам што му е на човекот па тоа е нај екстремното членство на ВМРО кое 19години се бори против комуњарите

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Братот ја претера малце повеќе,а СДСМ се заљубија во неговите 150.000 гласови па демек сега тие во најголем дел се старите членови на ВМРО кој имаат проблем со Груевски,а Фрчковски се надева на нивните гласови :pos2: не знам што му е на човекот па тоа е нај екстремното членство на ВМРО кое 19години се бори против комуњарите

Кои се тие Комунјари????

На СДСМ-ОВЦИТЕ ли мислиш???? :pos2::pos2::pos2::pos2:

Тие се се само не се Комунјари илити комунисти дури може слободно да се каже дека од основањето па до сега тие беа трули капиталисти
кои си ја расподелиа Македонија на неколку семејства кои и ден денес палат и жарат во Македонија со баснословен капитал кој е на сигуррно по голем број белосветски банки од кои и до ден денешен се
финансираат кампањи и кандидати на СДСМ.

Е сеа проблем во целата ситуација е и тоа што и ВМРО сакаше по истиот принцип да си формира своја економска елита илити олигархија секако пак на штета на Македонскиот народ и делимично успеа во тоа
но цената бесе комплетно уништување на Македонската економија која денес гледаме за само еден месец има дефицит во буџетот од 40 милиони евра кој не може со ништо да се покрие.

Заради таа трка помеѓу ВМРО и СДСМ Македонскиот народ е доведен на работ на егзистенцијата и е соголен економски до гола кожа без никаква алтернатива и надеж дека е можно да се оправи било што од целава ситуација.

Најжално од се е тоа што никој не сака да земе или преземе одговорност за промашените политики и на СДСМ и на ВМРО заради кои западнавме во оваа ситуација.

И покрај се сеуште се оди со истите прикаски како во изминативе 18 години дека ете овие избори биле клучни за општото добро на сите нас во Р.Македонија што е крајна небулоза и невистина што најдобро може да се види од тренутната ситуација во која се наоѓаме , после секои избори наместо подобро секогаш било се полошо и полошо и после секои избори тонеме се подлабоко и подлабоко во бездната од која ако не се освестиме во најбрзо време ни се заканува опасноста да не снема и како дрзава и како народ.

Најдобро решение е бојкот на сите политички партии и сите избори кои ги организираат ликови од тие партии за да им се даде до знаење дека вака веќе не оди и не се може.

Се додека не дојде до општа граѓанска непослушност и апсолутен и тотален бојкот на политичките партии во Македонија ќе живееме живот недостоен на човечки суштевства без никакви социјални права и слободи.

Кажете им едно големо НЕ на предавниците од ВМРО и СДСМ и не дозволувајте повеќе да не лажат со нивните наместени кандидати и промашени политики со кои не дотолчиа за изминативе 18 години од нивното коалиционо владеење!!!

Член од
26 март 2009
Мислења
49
Поени од реакции
1
ВМРО или СДСМ кој е кој па за се што знам фабриќи наследени од времето на ЈУГ. или државно земјиште сите сегашни газди се членови на СДСМ кои ги избркаа работниците.
Истите тие газди и нивните лигави деца омаловажуваа се што не им се покорува или пак е член или симпатизер на ВМРО одма тој е крстен за селјак,неписмен или не знам каков.
Па од тука има разлика сега некој не спие мирно поради криминалот во време на неговата СДСМ па Груевски бил таков Бошковски не знам каков повикување на старото членство на ВМРО да гласа за Фрчковски оваа не држи Бошковски треба навреме да се свести да си ја врати меморијата назад бидејќи и може на сон да ги сонува пофторно тие 150.000 гласа мегу кои има и 8 на членови од моето семејство.
Затоа Бошковски подалеку од СДСМ а на Груевски никој нема да му опрости ако не работи во интерес на целокупниот Македонски народ и Македонија.
Лисици за капиталисти и бандити.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Te molam batali gi inicijalite, pishi polni iminja i nazivi.
Zboruvame za nastani 1998-2000. Ljube Boshkovski vo toj period ne e Zadgranichen Komitet, tuku e vo Makedonija i so Dalaverski se desna raka na sestra Dosta. Na druga tema postirav del od pishuvanje na eden nedelnik za sluchuvanjata vo Kumanovo. Kumanovci kontaktiraa so Brat Ljube bidejki vo nego gledaa "patriot" kogo go "interesira" Makedonija a i poznanstvata so nekoi od kumanovcite bea od malku poodamna. Pa taka koj chij e i koj kogo proteziral e poznata rabota.
ps.ako neskash javno pishi mi na PP od kade si i kolku godini imash.
1.LB dojde vo MK svoevolno.
2.Faktori sakaa da mu dadat nekakva funkcija demek eve nie davame znacenje na dijaspora.
3.Samiot LB aber nemase od situacija.
4.Da ne se slucese vojna...toj ce bese nikoj i nisto...mada LG nikako ne mozi da mu zaboraj sto toj gi donese Start...i ne napraj partija...pa go forsirase kako ramnoteza na NG...odnosno Cile...ama vikam nemase kapacitet...
5.Na gresna vrata ste barale pomos...
6.Zatvor e najdobro nesto sto mu se slucilo...imase moznost da razmisli...citni nesto...da evoluira...dobro sto mu dojde pamet...
7.Site nie sme svesni kolku mozese LB...i pokraj siot upgrade...i zadovolni sme...na sledni izbori novo Vmro dobiva...

Jas sum `71...nikogas na funkcija...dur sum bil vo MK...mlad sufler...zato velam 5-10 jaki lugje i gotovi se...

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
1.LB dojde vo MK svoevolno.
2.Faktori sakaa da mu dadat nekakva funkcija demek eve nie davame znacenje na dijaspora.
3.Samiot LB aber nemase od situacija.
4.Da ne se slucese vojna...toj ce bese nikoj i nisto...mada LG nikako ne mozi da mu zaboraj sto toj gi donese Start...i ne napraj partija...pa go forsirase kako ramnoteza na NG...odnosno Cile...ama vikam nemase kapacitet...
5.Na gresna vrata ste barale pomos...
6.Zatvor e najdobro nesto sto mu se slucilo...imase moznost da razmisli...citni nesto...da evoluira...dobro sto mu dojde pamet...
7.Site nie sme svesni kolku mozese LB...i pokraj siot upgrade...i zadovolni sme...na sledni izbori novo Vmro dobiva...

Jas sum `71...nikogas na funkcija...dur sum bil vo MK...mlad sufler...zato velam 5-10 jaki lugje i gotovi se...
vo edna prilika pred 2-3 dena mane jakovleski vo poseta na resen napomena deka lb zaletal tamo negde 93-94 vo zadgrnaicen i deka nema nikakva osnova da se kiti so gardata koja ja formira vmro , nesto slicno e kazano i od vlade trantalovski na dijana tatkoto

Kajgana Shop

На врв Bottom