150 ili 250 ???? ima golema finansova razlika .... osobeno za onie koi ne mozat da si dozvolat a sakat da slusat rap
.. oti i takvi ima....
Ii gledam pak si zimas kajgana antibiotik
... bravo
Nesto drugo ... Mozes li da mi napravis lista, onaka cisto informativno, si vodam statistika za makedonskiot rap, pa bi sakal ako moze da mi napravis lista na site vasi oficijalni izdavanja i promocii na albumi od celata vasa grupacija.Ili kade barem mozam da najdam takvo nesto ???Ne mi se zamara da brkam po majspejsovi fejsbuci i sto li ne za da soberam nformacii od grupacijata.
Onaka ako moze na kratko napisi mi gore dolu od 01.01.2008 pa do 01.01.2011 kolku oficijalni izdanija imate na mixtejpovi, na albumi, i kolku koncerti napravivte.No me interesira strogo platenata dejnost od tipot kako ovoj gore. 250 denari, 150 denari, i taka nataka.Ne znam dali me razbra.Od koga pocnavte da naplakjate za vasite nastapi i izdanija.
Cisto informativno, vo 2007 mu se javiv licno na toni zen da go pitam da ni dojde na nastap u stip na zurka sto organiziravme, sakavme da go iskoristime negoviot publicitet so cel da slusnat narodot malku po tvrdi dela od drugite artisti .... pichot barashe 150 evra togas.I na telefonot mi gi kaza taka tivkicko se edno nekoj od zadi go bocka u dupe so flasha od vodka ...
OK .. me razbra ? How many financially payed releases have you done, as L groupation.I sredno kolku pari zimate.
Znaci albumot na Legijata onaj Den za Imperijata nesto bese, pa Posle toa Nekoj Skopski banditi isto me interesira kako vrvea cenite, principno mnogu go pocituvam BRUS, mozebi i edinstveno nego pa me interesira okolu toa izdanie kako vrvea finansiite, posle mixtejpovite sto gi izdavavte (mislam imase i takvi), kolku koncerti onaka pogolemi imavte plateni, oti ne me interesiraat onakvite kako onoj vas nastap u nekoj kafic u vevcani li kade li bese bog ti znae vidov nesto tamu na tubata.Dzaka nakot kolku albumi izdade od 01.01.2008 pa do 01.01.2011 bez onoj ssto go spremal kako sto velese on so sempluvana produkcija kako vo starite vreminja i stariot zvuk.Tonio san posledniov proekt i tako dalje.Daj soberi mi gi ti znaes najdobro sto sve ste pravele, i mi pisi sredna cena na site tie izdanija.
Ne ironiziram vo momentov prosto me interesira.Ako sakas odgovori ako ne uzivaj
.
Informacijava mi treba za noviot pisan proekt sto go spremam kako prethodnata kniga sto ja napisav
Malku po sustinska, po dlabinskai, po filozofska kje bide i kje opfakja povekje moralni temi za rapov
kje ti se dopadne epteeen :smir:
Onaka sportski kje jadam gomna, me znaes kakov sum dzgan.