Легијата

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Види го првиот клип коа мава фс тоа за вас копуци и види го со србинов фс-то исти рими и не се нешто посебни , римите не се кој на Ајс ама секој со свој вкус. Сепак мене повеќе западот ми се свиѓа по хард кор се , и Пистолеро е од запад ама го нема стилот на ДНС :) пример ваков дис Легијата неможат никогаш да извадат е за Пистолеро е ( мислам) :)
Сеа малце забегав оф топик , ама како што кажав секој со свој вкус :)
Оваа трака не е дис за Пистолеро , туку е посветена за некој „Жути“ кој што им бил очигледно другар... сум заборавил но имам слушано приказна за тракава... како и да е не е за пеше...
За пеше е секако ... Стави Капче како што памтам :)
Не проаѓа кај Аго никој не „казнет“ хаха...

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
13 години заедно другари уште од прво седевме на иста клупа под исто дрво.... или као и да идеше не е битно.

Као може за Пеше да е... барем според содржинава нема логика.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
51
Поени од реакции
4

+ promocija na najnovoto izdanie od Shuriken Records,nasloveno kako "Decenija" cena 150 denari.

F

Frankie Yale

Гостин
Дечки со бидна со кемп? Се изгуби дечкото а добар беше, му знам неколку песни како гласот од улицата, б-комплекс и уште неколку... добри битови, добар flow и рими...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Дечки со бидна со кемп? Се изгуби дечкото а добар беше, му знам неколку песни како гласот од улицата, б-комплекс и уште неколку... добри битови, добар flow и рими...
kemp is the best...и јас се прашував па ми рекоја дека веќе не е во Легијата :toe: голема штета, баш би сакал да чујам некој негов нов проект :smir:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Кемп Од со Тони и Страјк се најдоброто нешто шо негогаш сум го слушнал... Најдобрата тројка во Македонија.. Не ги поценувам и останатите али овие коа ке фатат ритам, како што кажа дечкото погоре, сите иаат многу добро flow и рими.

F

Frankie Yale

Гостин
kemp is the best...и јас се прашував па ми рекоја дека веќе не е во Легијата :toe: голема штета, баш би сакал да чујам некој негов нов проект :smir:
Знам пред неколку години требаше албум да објави ама од непознати причини тоа не се случи од тогаш исчезна...

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Ова МКЦ беше кај кино Фросина така ?

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050

+ promocija na najnovoto izdanie od Shuriken Records,nasloveno kako "Decenija" cena 150 denari.
150 ili 250 ???? ima golema finansova razlika .... osobeno za onie koi ne mozat da si dozvolat a sakat da slusat rap ;).. oti i takvi ima....
Ii gledam pak si zimas kajgana antibiotik ;) ... bravo :)

Nesto drugo ... Mozes li da mi napravis lista, onaka cisto informativno, si vodam statistika za makedonskiot rap, pa bi sakal ako moze da mi napravis lista na site vasi oficijalni izdavanja i promocii na albumi od celata vasa grupacija.Ili kade barem mozam da najdam takvo nesto ???Ne mi se zamara da brkam po majspejsovi fejsbuci i sto li ne za da soberam nformacii od grupacijata.
Onaka ako moze na kratko napisi mi gore dolu od 01.01.2008 pa do 01.01.2011 kolku oficijalni izdanija imate na mixtejpovi, na albumi, i kolku koncerti napravivte.No me interesira strogo platenata dejnost od tipot kako ovoj gore. 250 denari, 150 denari, i taka nataka.Ne znam dali me razbra.Od koga pocnavte da naplakjate za vasite nastapi i izdanija.
Cisto informativno, vo 2007 mu se javiv licno na toni zen da go pitam da ni dojde na nastap u stip na zurka sto organiziravme, sakavme da go iskoristime negoviot publicitet so cel da slusnat narodot malku po tvrdi dela od drugite artisti .... pichot barashe 150 evra togas.I na telefonot mi gi kaza taka tivkicko se edno nekoj od zadi go bocka u dupe so flasha od vodka ...

OK .. me razbra ? How many financially payed releases have you done, as L groupation.I sredno kolku pari zimate.

Znaci albumot na Legijata onaj Den za Imperijata nesto bese, pa Posle toa Nekoj Skopski banditi isto me interesira kako vrvea cenite, principno mnogu go pocituvam BRUS, mozebi i edinstveno nego pa me interesira okolu toa izdanie kako vrvea finansiite, posle mixtejpovite sto gi izdavavte (mislam imase i takvi), kolku koncerti onaka pogolemi imavte plateni, oti ne me interesiraat onakvite kako onoj vas nastap u nekoj kafic u vevcani li kade li bese bog ti znae vidov nesto tamu na tubata.Dzaka nakot kolku albumi izdade od 01.01.2008 pa do 01.01.2011 bez onoj ssto go spremal kako sto velese on so sempluvana produkcija kako vo starite vreminja i stariot zvuk.Tonio san posledniov proekt i tako dalje.Daj soberi mi gi ti znaes najdobro sto sve ste pravele, i mi pisi sredna cena na site tie izdanija.

Ne ironiziram vo momentov prosto me interesira.Ako sakas odgovori ako ne uzivaj ;).
Informacijava mi treba za noviot pisan proekt sto go spremam kako prethodnata kniga sto ja napisav ;)
Malku po sustinska, po dlabinskai, po filozofska kje bide i kje opfakja povekje moralni temi za rapov :) kje ti se dopadne epteeen :smir:
Onaka sportski kje jadam gomna, me znaes kakov sum dzgan.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
51
Поени од реакции
4
150 ili 250 ???? ima golema finansova razlika .... osobeno za onie koi ne mozat da si dozvolat a sakat da slusat rap ;).. oti i takvi ima....
Ii gledam pak si zimas kajgana antibiotik ;) ... bravo :)

Nesto drugo ... Mozes li da mi napravis lista, onaka cisto informativno, si vodam statistika za makedonskiot rap, pa bi sakal ako moze da mi napravis lista na site vasi oficijalni izdavanja i promocii na albumi od celata vasa grupacija.Ili kade barem mozam da najdam takvo nesto ???Ne mi se zamara da brkam po majspejsovi fejsbuci i sto li ne za da soberam nformacii od grupacijata.
Onaka ako moze na kratko napisi mi gore dolu od 01.01.2008 pa do 01.01.2011 kolku oficijalni izdanija imate na mixtejpovi, na albumi, i kolku koncerti napravivte.No me interesira strogo platenata dejnost od tipot kako ovoj gore. 250 denari, 150 denari, i taka nataka.Ne znam dali me razbra.Od koga pocnavte da naplakjate za vasite nastapi i izdanija.
Cisto informativno, vo 2007 mu se javiv licno na toni zen da go pitam da ni dojde na nastap u stip na zurka sto organiziravme, sakavme da go iskoristime negoviot publicitet so cel da slusnat narodot malku po tvrdi dela od drugite artisti .... pichot barashe 150 evra togas.I na telefonot mi gi kaza taka tivkicko se edno nekoj od zadi go bocka u dupe so flasha od vodka ...

OK .. me razbra ? How many financially payed releases have you done, as L groupation.I sredno kolku pari zimate.

Znaci albumot na Legijata onaj Den za Imperijata nesto bese, pa Posle toa Nekoj Skopski banditi isto me interesira kako vrvea cenite, principno mnogu go pocituvam BRUS, mozebi i edinstveno nego pa me interesira okolu toa izdanie kako vrvea finansiite, posle mixtejpovite sto gi izdavavte (mislam imase i takvi), kolku koncerti onaka pogolemi imavte plateni, oti ne me interesiraat onakvite kako onoj vas nastap u nekoj kafic u vevcani li kade li bese bog ti znae vidov nesto tamu na tubata.Dzaka nakot kolku albumi izdade od 01.01.2008 pa do 01.01.2011 bez onoj ssto go spremal kako sto velese on so sempluvana produkcija kako vo starite vreminja i stariot zvuk.Tonio san posledniov proekt i tako dalje.Daj soberi mi gi ti znaes najdobro sto sve ste pravele, i mi pisi sredna cena na site tie izdanija.

Ne ironiziram vo momentov prosto me interesira.Ako sakas odgovori ako ne uzivaj ;).
Informacijava mi treba za noviot pisan proekt sto go spremam kako prethodnata kniga sto ja napisav ;)
Malku po sustinska, po dlabinskai, po filozofska kje bide i kje opfakja povekje moralni temi za rapov :) kje ti se dopadne epteeen :smir:
Onaka sportski kje jadam gomna, me znaes kakov sum dzgan.

Ko prvo i osnovno so sve ova sto go napisha se mesas vo edna golema PRIVATNOST!!(majka mi ne me prashala kolku pari sum zarabotil u zivotot) A ko vtoro si imame smetkovoditel nemoras da ni bides ti,fala sepak.I ko treto i NAJOSNOVNO isto taka bi ti se zablagodaril na vnimanieto,ali ne bi sakal da ne ima vo tvojata kniga,baraj si citanost na knigata so tvoi fakti stavovi i mislenja za drugi raboti za sto i da pisuvas,a ako INSISTIRASH da pisuvas za nas i ti znaci nesto toa,ondak bi te zamolil da gi IZEDESH NAJGOLEMITE GOMNA vo knigata za nas,onaka cisto sportski radi reklamche :) .
I pred da zborish za finansova razlika na ceni i takvi raboti,imash edno pred prasanje koe sto treba da go postavish,a toa e "kolku nas ne kostaat TROSHOCITE za da se napravi eden vakov koncert?"(mesto,ozvucenje,obezbeduvanje,ZAMP,platen bend i tako dalje)Kako i da e kako ni se nas presmetki zarabotki i ostalo e nasha rabota,i milioni da zarabotam od rap znam deka sum gi zarabotil od LJUBOV ili potocno od mojata edinstvena ljubov i rabota vo zivotot koja sto ja sakam od DETE,a ne sum go naprail toa NAMENSKI so cel da go iskoristam rapot za zarabotka ili ne znam sto,ne samo jas,tuku bilo koj od nas,site imame edna i edinstvena ZAEDNICHKA LJUBOV! ;)
Taka da bi te zamolil veke da me zaboravish u zivotot i neka ne ti bidam tolku "trn u oko" i bilo koj od nas(osobeno drugar ti Dzaka Nakot :) :) :) ) i ova e posledno nesto sto ke go procitash od mene,ne se zamaraj so nikakvi sranja ke bidesh samo IGNORIRAN!Fala za se produzi si da go praish toa sho go praish u zivotot,ja ke si teram kako sto sum si teral so godini,vecher imam KONCERT i odam da si ja odrabotam mojata PROFESIONALNA RABOTA, a na tebe,se najubao neka ti e! ;) POZDRAV!

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Super .. bidi pozdraven .. ne znaev deka rapot se nuzdae od smetkovoditeli ... alal vera .. dovolna mi bese prvata recenica ;) .. sekako natamu ne te citav .. uspeh vo biznisot vi posakuvam brat ... iako se znae deka, kade ima pari ljubov nema ;) .. taka da, analogno na toa kje kazam deka ne veruvam oti pravis Ti precizno, rap od ljubov.No kako i da e .. uspeh denes na nastapot, se najubavo.
Izvini sto ti se mesav vo provatniot biznis .. navistina nekulturno od moja strana.
Ah ronine ronineee ... Rap samuraj.... Nesto kako rap biznismen ...

I da te zamolam .. da ne se mesas ni ti vo mojot zivot, oti jas si znam koj kje mi bide trn i poradi koja pricina.
Mir ....

Do moderatorot.Ova e poslednata moja konverzacija so Ronin.Ako uste ednas mu pisam, ve molam da me blokirate od temava.Zatoa neka ostane postov.Vo idnina ako direktno si pisam so ronin tuka, kaznete me.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
zosto be brat ? jas pobarav toj da mi kaze informacija koja sekako oficijalno ja imat dostaveno pred narodot ... jas pobarav da mi kaze sredno kolku pari zimaat od nastap i kolku nastapi napravija vo intervalot koj go posociv pogore i sve drugo sto sum kazal .. deckoto vika deka mu brkam u privatnosta ..
Iako jas ne gledam nisto privatno vo taa informacija.Toa e informacija sto site ja znaat, jas prosto sakav da kup da mi ja kaze on.No ok .. toa mu e odbranben mehanizam na nego go razbiram.Sepak, kje treba da si napravam muabet so nivniot smetkovoditel .. osven ako pred toa ne dobiam kjotek ..
No kako i da e .. bi sakal da vidam klipovi na internet od nivniot nastap vecer.Pak ne ironiziram.Navistina si ja sledam scenata jas.Iako ne gi sakam, gi sledam.
Pozzz i se najdobro na site.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Super .. bidi pozdraven .. ne znaev deka rapot se nuzdae od smetkovoditeli ... alal vera .. dovolna mi bese prvata recenica ;) .. sekako natamu ne te citav .. uspeh vo biznisot vi posakuvam brat ... iako se znae deka, kade ima pari ljubov nema ;) .. taka da, analogno na toa kje kazam deka ne veruvam oti pravis Ti precizno, rap od ljubov.No kako i da e .. uspeh denes na nastapot, se najubavo.
Izvini sto ti se mesav vo provatniot biznis .. navistina nekulturno od moja strana.
Ah ronine ronineee ... Rap samuraj.... Nesto kako rap biznismen ...

I da te zamolam .. da ne se mesas ni ti vo mojot zivot, oti jas si znam koj kje mi bide trn i poradi koja pricina.
Mir ....

Do moderatorot.Ova e poslednata moja konverzacija so Ronin.Ako uste ednas mu pisam, ve molam da me blokirate od temava.Zatoa neka ostane postov.Vo idnina ako direktno si pisam so ronin tuka, kaznete me.
Комедија си и ти да си ебеш векот. Прво викаш дека си ја прочитал само првата реченица и натаму не си го дочитал...а подоле му ги објаснуваш другите делови надоле од неговиот пост... :)

Иначе вечер очекувам најдобар настап до сеа... Среќно, не не разочарувајте нас присутните. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom