Легијата

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Слушам рап едно добри 3-4 години ама овие 2 години апла слушам олд скул , голден ера boom bap ... Иначе од тие што си ги наброил ги слушам само EPMD , DAS EFX , TRIBE CALLED QUEST , а иначе вака Onyx , Gangstarr , Naughty by nature , Kool G , Wu tang , и така сеа да не замрам иначе легија ги слушав се до иди у курац коа го чув тоа се разочарав значи од ЕПМД да се краде бит ... Од македонскиве само групи од маало шо праат рап и веруј квалитетен е и ДНС ги слушам :)
bravo :).. samo anpred .... mene idoli kako mal mi bea STR8 SQUAD .. decki od moeto maalo .. potoa pocnav da slusam boom bap jazzy rap .... toa sto i ti go slusas .. samo napred i obrni vnimanie na grupite koi ti gi nabrojav ... bi ti kazal uste stotici ako iskazes zelba ... inace legijata bi ti obrazlozil zosto 60% se mrzlovci i moralni picki, no ponatamu koa ke podporasnes ;) .. inace ete koi mi bea mene idoli a voedno i da cues kakov zvuk imase vo stip pred 10 godini .. tocno po tvoj vkus BOOM BAP ...
Slusni go pesni4evo i potoa otidi na youtube da gi preslusas site nivni pesni ;) ... da ne stavam tuka klipovi ;) ....

Ete toa bea moite idoli ;) ... imaa uste drugi pesni no za zal minatoto gi goltna ... a pesniet bea stvarno boom bap .. ete uveri se i samiot .. vo glavno eden covek bese vodac i producent na grupata .... nogu silen decko ... sega e profesionalen bilder i nesto medicinski fakultet zavrsi ... imaat privatna bolnica ;) .... pozdrav i brkaj po minatoto ;) ... ima mnogu sto da se najde .. pa duri i vo nasata drzava ...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
@DJ-93`Slaughter
Не ти се чинит дека многу тераш оф топик? Свативме кого слушаш и што ни препорачуваш. На темава немат толку многу видеа од Легијата колку што имаш ти стаено од тие шо ги слушаш.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
sjuper .. .a zosto ce gevara ne ni kaza deka instrumentalot e od EPMD ?????? A kaza deka e pozdarv do starata skola koja si go dala gzot za RAPOT VO REPUBLIKAVA !!! Ok ... se e super ... zele promenile text od ulicen ritam so malku zacini i go lepnale vrz RITAM OD ERIC SERMON OD EPMD i pri toa na nikoj i nikade ne kazuvaat dkea bitot e tugo delo ???? !!!!!!!!!!!!!!!
Znaes li koga ke mu dadev raka na dzaka t.e. ne raka tuku ke jadev pozitivni slatki za dzaka ????Ete ako go kazese ova:

Ne deka nie se nafuravme da pcuvame deka sme KUL, me razbiras, ova e pozdrav do starata skola,
znaci pravime reprezent na ULICEN RITAM i site bendovi koi si go ostavija gzot za rapot da bide ona sto e deneska.Ete kako na primer i
EPMD i Eric Sermon, kako edni od najdobrite producenti na denesnicava a i vo minatoto, za toa odlucivme da go zememe
bitot od edna od naj eminentnite traki vo istorijata na rapot SO WHUT CHA SAYIN
....

I UVERUVAAT DEKA NE SE NAFURANI, no prasanjeto za situacijata ...... i tako dalje.

E bate koga ke mi kazea deka bitot e pozajmen (ukraden,prezeman) od starata skola, i ako mi kazese od koj i ako dadese respekt na ERIC SERMON a ne samo za ulicen ritam, e
togas bate za mene dzaka ke bese CHE GE VARA ... a vaka e CHE GO VARA, ama samo stojko vo gaki .... neka vrte on filmovi na baba mi deka e pozdrav do starata skola
a od pozadi mi zima bit, za ne educiranite de4aci da im kaze ETE NIE PRAVIME POZDRAV SO MNOGU TVRD BIT. ... .a nikade ne kazuvaat civ e bitot ... go iskoristija tugiot trud za da
se dignat vo ocite na ne RAP obrazovanite momci .... i sam gledas deka dete od 13 godini im se smee na legionerive .... taka da ..... toa intervju dzaka i ronin moze da si go piknat u gz ...

A sega za RONIN, едитирано од Тончи.
Na istoto intervju toj ako kazese ete vaka, ke mu go bacev i gazot, no prati koja ironija e vo pitanje kon celata makedonska bivsha, segasna i idna rap scena:

Daj be probajte da pravete po kvaliteten rap, ne mozam da go slusam toa sto e po internet,iskreno znaci, slusnete malku americka skola,
slusnete nekoja skola, ne znam, E NE E BITNO, slusajte i makedonski, imate LEGIJA, GREENOUT, STR2, AGO, LUGE U BELO, CRNA TACKA, DA BE DA, STRESS, ZILE I VALI, STIP HOP ...

E ako kazese taka ke mu go bacev gzot ... a ne da mi kaze slusajte makedonski rap LEGIJATA, GREENOUT i STR2 .... i odma posle toa sled ironicno provokativno i cinicno smeenje od celata ekipa i kao demek toooo brat kazi im u faca .... ej debel roninuuuuuuuuuuuuuuuu poln si so masti bate .. priberi si go jazikot .... se posravte od sekade .. i na krajot mi ide ronin i mi pusta reklama za koncert vo ohrid ( iako imaa reklama na site strani) i celata rabota e da se viknat poveke mladi deca da dadap po 200 denara za momci koi si go ostavile gzot za rapot, kradejki bitovi od naj silnite iminja na planetata ..... da vi se pluknam na prodadenite dushi be ... dzabe e se sto ste napravile do sega koga so samo 3 minuti se posravte na clata vasha karirera ....

E taka bate .. ako tvoite ljubimci LEGIJATA, dadea respekt na AGO (tatkoto na rapot) na stipskata scena STIP HOP koi postojat od 1994 godina, ako dadea respekt na LUGE U BELO koi rapuvaa na vremeto, ako dadea respekt na momci kako STRESS i BOMER (fundament) i tako dalje e togas ke bea za mene revolucioneri, ne egoisticno nasttroeni i ja podrzuvaa celokupnata rap ideologija na drzavava, e togas ke pravev celi postovi za legijata kako sto pravam i za stress, i visok napon, i smireniot, i zile i vali i miki rastaman ....
se dodeka legijata se velicat sebe si, se do togas ke crpam energija za se poveke da jadam gomna za vashata omilena grupa .....

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
„Правиме репрезенд до Уличен Ритам и СИТЕ БЕНДОВИ кои си го оставија гзот на рапот“ - Ова го рече Џака, а под тоа „Сите Бендови“ спаѓа ЕПМД.
„Иди у курац“ е соединета од Две песни на Уличен Ритам „Пуши го нашето ебено демо“ и „Дај бас“.
„Дај Бас“ го има превземено битот на ЕПМД. Значи Легијата со дозвола од Уличен Ритам ги обработиле тескостиве од двете песни и го превзеле битот од Дај Бас.
Ронин убаво кажа. Рече слушнете малце Амерички. Што сакаш поќе? Мораше да рече слушајте ЕПМД или незнам кој (т.е. тие што ги слушаш ти за да те задоволеше?) Кратко и јасно рече слушајте Амерички рап. Или требеше да ги изрекламира ДА БЕ ДА или Штип Хоп или незнам кој за кого дали има слушнато воопшто?
И накрај, мислиш дека ти си совршен па шо едитирано од Тончи за Ронин дека бил дебел и дека имал масти? Не бате грешиш, никој не е совршен па нема да си ни ти.
И дај те молам откачи од темава, те свативме што ти е поентата и целта.

M

marko 1996

Гостин
„Правиме репрезенд до Уличен Ритам и СИТЕ БЕНДОВИ кои си го оставија гзот на рапот“ - Ова го рече Џака, а под тоа „Сите Бендови“ спаѓа ЕПМД.
„Иди у курац“ е соединета од Две песни на Уличен Ритам „Пуши го нашето ебено демо“ и „Дај бас“.
„Дај Бас“ го има превземено битот на ЕПМД. Значи Легијата со дозвола од Уличен Ритам ги обработиле тескостиве од двете песни и го превзеле битот од Дај Бас.
Ронин убаво кажа. Рече слушнете малце Амерички. Што сакаш поќе? Мораше да рече слушајте ЕПМД или незнам кој (т.е. тие што ги слушаш ти за да те задоволеше?) Кратко и јасно рече слушајте Амерички рап. Или требеше да ги изрекламира ДА БЕ ДА или Штип Хоп или незнам кој за кого дали има слушнато воопшто?
И накрај, мислиш дека ти си совршен па шо едитирано од Тончи за Ронин дека бил дебел и дека имал масти? Не бате грешиш, никој не е совршен па нема да си ни ти.
И дај те молам откачи од темава, те свативме што ти е поентата и целта.
Он за друго ти збори значи ЕПМД момциве рокаат од 86 у историјата на американскиот рап се едни од најпознатите групи и од нив да се краде бит? Исто ко да крадам од дре бит тоа срам е за една група што има огромна репутација у Македонија , они нека праат обработки никој не вика не ама да се пази што се обработува чим дечките снимаат рап а имаат по 25 - 30 год ( лупнав) знаат дека битот е од ЕПМД . Така да не ги брани не си у право ...

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Што се фати сеа за видеото што кажале, а што заборавиле. Значи Иди у Курац ти е репрезент на песна од Уличен Ритам која е снимена во ХХ година(не ме фаќај за збор). Значи ова е еден вид на искажување на почит према групата. Зашто не ги кажал Жиле и Вали или Штип Хоп, не јеби. Беа на Штип-Хоп ? Сакаш клипови да видиш? Мора насекаде да се спомнат сите или што е работава. Ова доаѓа " ее нас не не кажавте, и ај не ве бива".
И што во секој пост си запнал по Ронин. Шо не те глеаме и слушаме денес сите тебе, а не него(ваљда сметаш дека си поарен од него).
Дал реклама за карта 200 денари ? Како прво, тој никој не присилува да отиде. Мислиш дека ако не поканил нас овде, ние немаше да отидеме ? Или сакаш да кажеш дека ако дошле 1000 души, ако не пишел Ронин тука, ке биле само 200 на настапот ? Сите знаевме, тоа е еден вид на покана па твој проблем е дали сакаш да отидеш или несакаш. Знаеш, ако никаде не се каже дека имаат настап, после тоа излагаат сите и : Еиии па од кај да знаевме ние... Значи сакам да кажам дека Ронин не е тоа што го мислиш или било кој член од Легија. Моментално се најдобра група, а ти зборувај колку сакаш и можеш слободно да прекинеш да ни кажуваш каква музика треба ние да слушаме, зашто иаме право ние да ја одбереме музиката која ке ја слушаме. И веке доста е, секој пост Fail.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
51
Поени од реакции
4
Ah lele be lele kako go nemam intervjuto od emisijata Twisted City na Telma sho ide od promocijata za Idi U Kurac,kade sto DZAKA kazuva citiram "pesnata Idi U Kurac e prerabotka od stara pesna na Ulicen Ritam,produkcijata e na Dj Goce koj ja preraboti originalnata instrumentalka od EPMD so originalnite semplovi"......e ova da go cueshe bratu "mil" i da ti padneshe CEL muabet u voda do sega sho go praish i da se zakutish ednash za sekad!!!Ova ti go kazav meseci unazad vo eden post,ne volku slikovito ali ocigledno toa ne si sakal da go procitash!!!ZNACHI NIKOJ NISTO NE KRIE.....dzabe probuvash da se napraish pameten i ti i takvite ko tebe od tipot na ja znam sve ve uloviv vie kradete lazete luge.....znaci GET A LIFE bratche!!! ;)

A za toa ti kogo postuvash i koj sakash da bide spomnat po intervjua,toa TI kazi si go ko ke idesh u intervju negde,a ne da dremesh pred televizor ili pc i da cekash nekoj da ti gi spomne "omilenite" i toa da te frustrira tebe,pa dobro vidi se samo strani i strani unazad po kolkavi postovi pisuvash i pak NISTO nemash pametno kazano,toa samo kazuva za tebe kolku si beden i iskompleksiran i totalno neupaten vo nekoi raboti!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ај да смениме малку тема :). Еве две клипчиња од концертот во Охрид:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
^
Еве уште нешто.
Какво здивување беше кога почна песната.... не повторливо чувство.

Член од
3 октомври 2005
Мислења
68
Поени од реакции
15
Важно јутре у Куманово су, друго небитно тотално :)

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Важно јутре у Куманово су, друго небитно тотално :)

Хахаха а некој што е веќ купија карту за Јuice , а нејќе да иде на Легијата, што правимо :)

Бај д уеј - он топик - добри су дечкиве, слушаше ги на времето б'ш оној ептен, ама изгледа малко ги " удри" слава у главу па не су ми тој што бесва пред некоју годину :)

Kajgana Shop

На врв Bottom