@
DJ-93'Slaughter
Прати од 0:57
sjuper .. .a zosto ce gevara ne ni kaza deka instrumentalot e od EPMD ?????? A kaza deka e pozdarv do starata skola koja si go dala gzot za RAPOT VO REPUBLIKAVA !!! Ok ... se e super ... zele promenile text od ulicen ritam so malku zacini i go lepnale vrz
RITAM OD ERIC SERMON OD EPMD i pri toa na nikoj i nikade ne kazuvaat dkea bitot e tugo delo ???? !!!!!!!!!!!!!!!
Znaes li koga ke mu dadev raka na dzaka t.e. ne raka tuku ke jadev pozitivni slatki za dzaka ????Ete ako go kazese ova:
Ne deka nie se nafuravme da pcuvame deka sme KUL, me razbiras, ova e pozdrav do starata skola,
znaci pravime reprezent na ULICEN RITAM i site bendovi koi si go ostavija gzot za rapot da bide ona sto e deneska.Ete kako na primer i
EPMD i Eric Sermon, kako edni od najdobrite producenti na denesnicava a i vo minatoto, za toa odlucivme da go zememe
bitot od edna od naj eminentnite traki vo istorijata na rapot SO WHUT CHA SAYIN ....
I UVERUVAAT DEKA NE SE NAFURANI, no prasanjeto za situacijata ...... i tako dalje.
E bate koga ke mi kazea deka bitot e pozajmen (ukraden,prezeman) od starata skola, i ako mi kazese od koj i ako dadese respekt na
ERIC SERMON a ne samo za
ulicen ritam, e
togas bate za mene dzaka ke bese CHE GE VARA ... a vaka e CHE GO VARA, ama samo stojko vo gaki .... neka vrte on filmovi na baba mi deka e pozdrav do starata skola
a od pozadi mi zima bit, za ne educiranite de4aci da im kaze ETE NIE PRAVIME POZDRAV SO MNOGU TVRD BIT. ... .a nikade ne kazuvaat civ e bitot ... go iskoristija tugiot trud za da
se dignat vo ocite na ne RAP obrazovanite momci .... i sam gledas deka dete od 13 godini im se smee na legionerive .... taka da ..... toa intervju dzaka i ronin moze da si go piknat u gz ...
A sega za
RONIN,
едитирано од Тончи.
Na istoto intervju toj ako kazese ete vaka, ke mu go bacev i gazot, no prati koja ironija e vo pitanje kon celata makedonska bivsha, segasna i idna rap scena:
Daj be probajte da pravete po kvaliteten rap, ne mozam da go slusam toa sto e po internet,iskreno znaci, slusnete malku americka skola,
slusnete nekoja skola, ne znam, E NE E BITNO, slusajte i makedonski, imate LEGIJA, GREENOUT, STR2, AGO, LUGE U BELO, CRNA TACKA, DA BE DA, STRESS, ZILE I VALI, STIP HOP ...
E ako kazese taka ke mu go bacev gzot ... a ne da mi kaze slusajte makedonski rap
LEGIJATA, GREENOUT i STR2 .... i odma posle toa sled
ironicno provokativno i cinicno smeenje od celata ekipa i kao demek toooo brat kazi im u faca .... ej debel roninuuuuuuuuuuuuuuuu poln si so masti bate .. priberi si go jazikot .... se posravte od sekade .. i na krajot mi ide ronin i mi pusta reklama za koncert vo ohrid ( iako imaa reklama na site strani) i celata rabota e da se viknat poveke mladi deca da dadap po 200 denara za momci koi si go ostavile gzot za rapot, kradejki bitovi od naj silnite iminja na planetata ..... da vi se pluknam na prodadenite dushi be ... dzabe e se sto ste napravile do sega koga so samo 3 minuti se posravte na clata vasha karirera ....
E taka bate .. ako tvoite ljubimci LEGIJATA, dadea respekt na
AGO (tatkoto na rapot) na stipskata scena
STIP HOP koi postojat od 1994 godina, ako dadea respekt na
LUGE U BELO koi rapuvaa na vremeto, ako dadea respekt na momci kako STRESS i BOMER (fundament) i tako dalje e togas ke bea za mene revolucioneri, ne egoisticno nasttroeni i ja podrzuvaa celokupnata rap ideologija na drzavava, e togas ke pravev celi postovi za legijata kako sto pravam i za stress, i visok napon, i smireniot, i zile i vali i miki rastaman ....
se dodeka legijata se velicat sebe si, se do togas ke crpam energija za se poveke da jadam gomna za vashata omilena grupa .....