патриотизам ти е помагање на луѓето во заедницата која живееш посебно во вакви времиња кога се затвараат фирми
точно, кој го одрекна тоа ...
Патриотизам ти е уствари кога ќе сватиш дека секое дете кое е на улица без оглед на која вера и националност припаѓа е и твоја грижа и работа а не само на социјалните служби
моја работа со тоа што сум им дал надлежност на социјалните служби да се справат со тоа ... а ако не се справат ќе сносат одговорност ...
Патриотизам е кога ќе се бориш за група на луѓе кои се запоставени и занемарени од државата и ти ќе се побуниш во нивно име бидејќи тие ти се сограѓани тоа ти е патриотизам
уствари е превземање обврски и грижа за заедницата во која ја с и ти живееме
и? го порекна некој овоа?
И не ме иритира тоа што го наброја ме иритира помпата и давање приоритет на тоа а не на реално покритични и поважни прашања како наа пример егзистенцијални .
П.с зборам за историјата и името
П.П.С колку поетично го кажувате ова ах ..Кој верува во македонија и македонскиот народ
Секој оној кој е пред се за државните интереси на Македонија
Државни интереси кои се интереси на државотворниот народ во Македонија ... а кои се твоите интереси ? нели се погоре наведените ...
секој оној кој ја почитува богатата историја и културното наследство на Македонија од ПРЕД (поздрав до Јамајка

) Александар (се измеѓу и) до денес ...
зар не треба да го почитуваш минатото ... културното наследство и секој оној кој живот дал и се борел за Македонија да опстои ... тоа се викаат вредности ...
секој оној кој верува во Македонија ...
секој оној кој сака да придонесе за понатамошниот развој на Македонија како Македонија како Македонец
не посакуваш развој на државата ... како Македонија и ти како Македонка/Македонец ...
(идентитетот на една држава е педигре на државата и народот ....куче без педигре е Џукела ... каков е тој народ без идентитет? ти да ми одговориш)
секој оној кој не потпаѓа и поради било какви причини не се залага и пропагира немакедонски интереси
секој оној кој пред се (пред ЕУ пред НАТО пред Грција пред Бугарија итн) е за напредокот и зачувување на Македонија како единствена
и да секој оној кој ова погоре ... никако некој кој пропагира, застапува немакедонски интереси ....
и никој кој пред се ги става своите лични интереси пред интересите на заедницата во која живее .. во случајов Македонија ...
и што од ова те иритира??