Апел - за Виртуелна политичка партија за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за формирање на Виртуелна политичка партија за Македонија

• Да

Гласови: 81 88,0%
  • Не

Гласови: 11 12,0%

• Вкупно гласачи
    92
веќе има таква партија ебаго се вика вмро и ме иритраат

а може да се бапне напредок и развој на државава
И секој кој е свесен дека не може да напредува ако заедницата негова не напредува ?:smir:

се работи за почеток на здружение/движење ....
а ако тие вредности погоре без разлика која партија ги има ....
а ти како Македонка ги немаш и те иритираат ...
твој проблем ...

и не е првпат вакво нешто да изјавиш ...
како што изјави дека ич не те болело дали у пасош ќе пишуело фиром или било како .. :kesa:

за оној кој има интерес нека прочита низ темава има многу прашања одговорено и некои идеи поставено ....
позз

душичка .........:pipi:
види сеа јас тебе не те сакам го сакам реален не ми се пуштај така цела кајгана ќе те оговара
знам дека заради реален си провмро и така неаргументирано напаѓаш и плукаш
И ти реков сакам да бидеме само другари :pipi:
:back:

:smir::smir::smir:

Само ме изиритира што одма го етикетираше здружениево во формирање ко провмровско. Поканети се сите што ја сакаат Македонија, ако ти во тоа ги гледаш ВМРО, тоа е трагедија за другата опција.

да се повторам ..

дека ова движење/здружение ... нема да преставува класична опозиција која ќе плука по власта, ниту пак слепо ќе ја подржува ...
целта е да се работи за интересите на Македонија, од наша гледна точка, поправајќи ги грешките на владата, нудење идеи, како и подршка на предлози од опозицијата и критика и кон опозицијата и кон власта за нивните според нас грешни чекори ....

се работи за почеток на здружение/движење ....
а ако тие вредности погоре без разлика која партија ги има ....
а ти како Македонка ги немаш и те иритираат ...
твој проблем ...

и не е првпат вакво нешто да изјавиш ...
како што изјави дека ич не те болело дали у пасош ќе пишуело фиром или било како .. :kesa:

за оној кој има интерес нека прочита низ темава има многу прашања одговорено и некои идеи поставено ....
позз
чумуи паритја таква кога веќе им постојна иста ваква се вика вмро и баш вака ја води политиката

И да курот ме боли како ќе ми пишува во пасош (по којзнае кој пат)
ме интересира дали вие сакате заедницата во која сите ние живееме да напредува економски и на политички план?
вие уствари можете да фурате филм дека сте патриоти ако и помагате на заедницата (тоа е и патриотизам )а притоа таквите ко мене да бидат задоволни
јбг еве една опција за програма
биди патриот помогни му на сиромашниот македонец со храна и облека ем сдс пичка ко мене ќе биде среќна ем вие патриоти

да се повторам ..

дека ова движење/здружение ... нема да преставува класична опозиција која ќе плука по власта, ниту пак слепо ќе ја подржува ...
целта е да се работи за интересите на Македонија, од наша гледна точка, поправајќи ги грешките на владата, нудење идеи, како и подршка на предлози од опозицијата и критика и кон опозицијата и кон власта за нивните според нас грешни чекори ....
о рајт ако е така коунт ме ин
ама само за проекти од социјален карактер
бидејќи ако почнеме да дискутираме за друго ќе треба да ме убиеш веројатно

чумуи паритја таква кога веќе им постојна иста ваква се вика вмро и баш вака ја води политиката

И да курот ме боли како ќе ми пишува во пасош (по којзнае кој пат)
ме интересира дали вие сакате заедницата во која сите ние живееме да напредува економски и на политички план?
вие уствари можете да фурате филм дека сте патриоти ако и помагате на заедницата (тоа е и патриотизам )а притоа таквите ко мене да бидат задоволни
јбг еве една опција за програма
биди патриот помогни му на сиромашниот македонец со храна и облека ем сдс пичка ко мене ќе биде среќна ем вие патриоти

о рајт ако е така коунт ме ин
ама само за проекти од социјален карактер
бидејќи ако почнеме да дискутираме за друго ќе треба да ме убиеш веројатно

како може историјата да не ти е битна?
без минато нема историја ...

каунтни ме ама ме иритира
Секој оној кој ја сака Македонија ...
Секој оној кој е пред се за државните интереси на Македонија
секој оној кој ја почитува богатата историја и културното наследство на Македонија од Александар (се измеѓу и) до денес ...
секој оној кој верува во Македонија ...
секој оној кој сака да придонесе за понатамошниот развој на Македонија како Македонија како Македонец
секој оној кој не потпаѓа и поради било какви причини не се залага и пропагира немакедонски интереси
секој оној кој пред се (пред ЕУ пред НАТО пред Грција пред Бугарија итн) е за напредокот и зачувување на Македонија како единствена

и ако ова те иритира ... шо те задоволува де објасни ми ?

како може историјата да не ти е битна?
без минато нема историја ...

каунтни ме ама ме иритира

и ако ова те иритира ... шо те задоволува де објасни ми ?
ме иритира непознавањето што уствари е патриотизам
патриотизам не ти е лупање у груди и вришење македонија ти си вечна после три жути испиени
патриотизам ти е помагање на луѓето во заедницата која живееш посебно во вакви времиња кога се затвараат фирми а не држење говори и млатење празна слама во врска со името и не знам што ти не
Патриотизам ти е уствари кога ќе сватиш дека секое дете кое е на улица без оглед на која вера и националност припаѓа е и твоја грижа и работа а не само на социјалните служби
Патриотизам е кога ќе се бориш за група на луѓе кои се запоставени и занемарени од државата и ти ќе се побуниш во нивно име бидејќи тие ти се сограѓани тоа ти е патриотизам
уствари е превземање обврски и грижа за заедницата во која ја с и ти живееме

Има триста друштва за историја и македонското прашање зошто не почнеме да бараме да се испоапсат кретоњиње кои го експлотираат обичниот македонец?
И не ме иритира тоа што го наброја ме иритира помпата и давање приоритет на тоа а не на реално покритични и поважни прашања како наа пример егзистенцијални .
П.с зборам за историјата и името
П.П.С колку поетично го кажувате ова ах ..Кој верува во македонија и македонскиот народ

патриотизам ти е помагање на луѓето во заедницата која живееш посебно во вакви времиња кога се затвараат фирми
точно, кој го одрекна тоа ...

Патриотизам ти е уствари кога ќе сватиш дека секое дете кое е на улица без оглед на која вера и националност припаѓа е и твоја грижа и работа а не само на социјалните служби
моја работа со тоа што сум им дал надлежност на социјалните служби да се справат со тоа ... а ако не се справат ќе сносат одговорност ...

Патриотизам е кога ќе се бориш за група на луѓе кои се запоставени и занемарени од државата и ти ќе се побуниш во нивно име бидејќи тие ти се сограѓани тоа ти е патриотизам

уствари е превземање обврски и грижа за заедницата во која ја с и ти живееме

и? го порекна некој овоа?

И не ме иритира тоа што го наброја ме иритира помпата и давање приоритет на тоа а не на реално покритични и поважни прашања како наа пример егзистенцијални .
П.с зборам за историјата и името
П.П.С колку поетично го кажувате ова ах ..Кој верува во македонија и македонскиот народ

а јас кажав:

Секој оној кој ја сака Македонија ...
треба да ја сакаш и почитуваш државата во која живееш ... по автоматизам и народот во неа и неговите интереси ... по автоматизам тие интереси на народот се оние од тебе погоре наведени ...

Секој оној кој е пред се за државните интереси на Македонија
Државни интереси кои се интереси на државотворниот народ во Македонија ... а кои се твоите интереси ? нели се погоре наведените ...

секој оној кој ја почитува богатата историја и културното наследство на Македонија од ПРЕД (поздрав до Јамајка :)) Александар (се измеѓу и) до денес ...
зар не треба да го почитуваш минатото ... културното наследство и секој оној кој живот дал и се борел за Македонија да опстои ... тоа се викаат вредности ...

секој оној кој верува во Македонија ...
секој оној кој сака да придонесе за понатамошниот развој на Македонија како Македонија како Македонец
не посакуваш развој на државата ... како Македонија и ти како Македонка/Македонец ...
(идентитетот на една држава е педигре на државата и народот ....куче без педигре е Џукела ... каков е тој народ без идентитет? ти да ми одговориш)

секој оној кој не потпаѓа и поради било какви причини не се залага и пропагира немакедонски интереси
секој оној кој пред се (пред ЕУ пред НАТО пред Грција пред Бугарија итн) е за напредокот и зачувување на Македонија како единствена
и да секој оној кој ова погоре ... никако некој кој пропагира, застапува немакедонски интереси ....
и никој кој пред се ги става своите лични интереси пред интересите на заедницата во која живее .. во случајов Македонија ...

и што од ова те иритира??

а јас кажав:

треба да ја сакаш и почитуваш државата во која живееш ... по автоматизам и народот во неа и неговите интереси ... по автоматизам тие интереси на народот се оние од тебе погоре наведени ...

Државни интереси кои се интереси на државотворниот народ во Македонија ... а кои се твоите интереси ? нели се погоре наведените ...

зар не треба да го почитуваш минатото ... културното наследство и секој оној кој живот дал и се борел за Македонија да опстои ... тоа се викаат вредности ...

не посакуваш развој на државата ... како Македонија и ти како Македонка/Македонец ...
(идентитетот на една држава е педигре на државата и народот ....куче без педигре е Џукела ... каков е тој народ без идентитет? ти да ми одговориш)

и да секој оној кој ова погоре ... никако некој кој пропагира, застапува немакедонски интереси ....
и никој кој пред се ги става своите лични интереси пред интересите на заедницата во која живее .. во случајов Македонија ...

и што од ова те иритира??
ти мене ме читаш ме иритира помпата и тоа што му се дава приоритет на Прашањата од типот индетитет,името историјата кога имаме покритични проблеми како на пример сиромаштијата,криминалот девијантните појави во нашето општество .......
уствари јас реков социјални проекти само да не се расправаме вие тупете за некои идеологии и поезии и врискајте смрт или слобода и македонија е вечна deal?

ти мене ме читаш ме иритира помпата и тоа што му се дава приоритет на Прашањата од типот индетитет,името историјата кога имаме покритични проблеми како на пример сиромаштијата,криминалот девијантните појави во нашето општество .......
уствари јас реков социјални проекти само да не се расправаме вие тупете за некои идеологии и поезии и врискајте смрт или слобода и македонија е вечна deal?
А знае некој нешто друго да работи у ова држава, освен да продава гол патриотизам ?

А знае некој нешто друго да работи у ова држава, освен да продава гол патриотизам ?
камо да беше патриотизам туку тоа ти е популизам помешано со национализам :nesum:
јас реков овие не знаат што е патриотизам

а ти мене ме прочита шо ти пишав ...
или треба изборна програма од 200страни да ти пишам изџвакам па да разбереш .... толку ти сече

пократко и појасно од она што го пишав како ...?
до тебе е проблемот шо не разбираш :toe:

а ти мене ме прочита шо ти пишав ...
или треба изборна програма од 200страни да ти пишам изџвакам па да разбереш .... толку ти сече

пократко и појасно од она што го пишав како ...?
до тебе е проблемот шо не разбираш :toe:
ајде сега да ти ја напишам твојата програма као звучи во моментов
1.Македонија и името мора да се решат и ќе остане македонија
2.историја историја историја
3.култура курлтура култура
.
.
.
.....егзистенцијални проблеми
ти досега на 8 страни се додека не реков дека треба да му се даде приоритет на овие прашања ти не ги ни спомна

ајде сега да ти ја напишам твојата програма као звучи во моментов
1.Македонија и името мора да се решат и ќе остане македонија
2.историја историја историја
3.култура курлтура култура
.
.
.
.....егзистенцијални проблеми
ти досега на 8 страни се додека не реков дека треба да му се даде приоритет на овие прашања ти не ги ни спомна

јас ти образложив тие неколку подточки што опфаќаат ако размислиш ...
очигледно те преценив дека можеш да размислуваш до толку ...
така да и откако ти образложив што подразбираат ... ти сеуште ја тупиш и не сваќаш ...

остани ми со здравје и не ме замарај ...

јас ти образложив тие неколку подточки што опфаќаат ако размислиш ...
очигледно те преценив дека можеш да размислуваш до толку ...
така да и откако ти образложив што подразбираат ... ти сеуште ја тупиш и не сваќаш ...

остани ми со здравје и не ме замарај ...
Па како бе другар така ќе правиш здружение, ако при првото спротиставено мислење остануваш без контрааргументи и викаш да не те замараат ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom