Апел - за Виртуелна политичка партија за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за формирање на Виртуелна политичка партија за Македонија

• Да

Гласови: 81 88,0%
  • Не

Гласови: 11 12,0%

• Вкупно гласачи
    92
jas sakam ama ako me naznacite mene za pretsedatel na partijava :smir:

да се повторам ...
а и да додадам ...

значи обавезно да се прочитаат и првичните идеи .. каде има и пошироки објаснувања ....

а да додадам дека ако оваа партија/здружение ... нема да преставува класична опозиција која ќе плука по власта, ниту пак слепо ќе ја подржува ...
целта е да се работи за интересите на Македонија, од наша гледна точка, поправајќи ги грешките на владата, нудење идеи, како и подршка на предлози од опозицијата и критика и кон опозицијата и кон власта за нивните според нас грешни чекори ....

за почеток наши конструктивни предлози по медиуми.
се разбира раководството во партијата/здружението ќе биде избрано и начинот на работа како и статутот од сите првични членови на истото ...

и предложив дека сите овие детаљи околу раководство можеме да ги средиме интерактивно ...

Иницијативата почна на кајгана ...
постои капацитет од форумџии ...
секаква помош околу веб простор, идеи, лица кои можат да понудат помош од било кој вид (никако финансиски да не бидеме сватени погрешно) е добродојдена.
:smir:

значи прво обезбедување веб простор (затворен форум за старт)
на тој форум да се создадат статут на здружението, на кој начин ќе функционира внатрешно. (јас сум за создавање на келии, за економија, внатрешна/надворешна политика, култура итн.) тие келии ќе создаваат решенија идеи, секоја келија ќе има свој преставник, сите преставници од секоја келија ќе даваат Амин на секое решение или идеја ...(се разбира ова е само од мене, на форумот ќе се испеглаат сите идеи и ќе се надополнат меѓу себе)

после дефинирање на структурата на здружението, ќе се среди и Facebook, веб страна, блог итн ...

решенијата, идеите од наша страна (како легално регистрирано здружение, партија или како ќе се договориме) ќе бидат праќани по медиуми.

секое решени, идеја ќе биде максимално испеглано додека не дојде до конечно, додека преставниците од сите келии би дале согласност за него.

итн .. итн ...

и уште еднаш.

секаква помош околу веб простор, идеи, лица кои можат да понудат помош од било кој вид (никако финансиски да не бидеме сватени погрешно) е добродојдена. :smir:

Идеава треба повеќе работа ! Има многу членови и би имало многу симпатизери.
Ми се допадна делот со „келиите“. За да работат тие некои членови од оваа партија мора да им биде обезбеден „простор за работење“ а сепак да има неограничена соработка со сите интернет корисници. Нешто како што се заштитените теми на кајгана, „читај но не коментирај“, а сепак после секој финален производ на „партијата“ идејата да биде јавно изнесена и оценета од целата македонска јавност односно инетернет корисниците во најмала рака.
Хакери би требало да има, заради проверување на личности кои ќе се потрудат во името на „уништување на Македонија“ да ја спречат работата на оваа организација или било која друго со спротивни мислења :smir:.
Мој заклучок е дека една ваква идеа или проект , не заслужува само експериментирање и пропаст. Потребна е здрава искрена заложба и љубов кон Татковината.

Оние кои сериозно ја подржуваат идејава ...
со кои би започнала да се реализира .. и кои би учествувале во поставувањето на основата и организацијата ... и оние кои сакаат на било кој начин да учествуваат нека ми пишат на ПП ... :helou:

Ако останете виртуелна партија, и резултатите ќе ви бидат виртуелни, и поддршката од народот ќе ви биде виртуелна.

После некое време претпоставувам дека некој од членовите на виртуелната партија ќе предложи претворање на партијата во реална партија.

Со среќа - на Македонија и е потребна здрава опозиција, која во моментов не постои. Ниту Б.Ц., ниту Љубе, ниту народњаците на лоповот-предавник-бугарин љуБчо, ниту брбушките на Тито Петковски, Лазе Еленовски, и други партиичиња.

Ама скептик сум дека и од оваа работа ќе произлезе здрава опозиција.

а каква ќе биде идеологијата,левица,десница или либерална?????????

а каква ќе биде идеологијата,левица,десница или либерална?????????

Идеологијата ке биде Македонска,сите методи кои би помогнале за македонското без разлика дали се левичарски,десничарски,либерлни,националистички и др

Идеологијата ке биде Македонска,сите методи кои би помогнале за македонското без разлика дали се левичарски,десничарски,либерлни,националистички и др

Сето ова би било ирелевантно доколку овој предлог наместо политичка партија да биде движење.

Со политичка партија доаѓаат идеологија и политикантски игри, пари и моќ и се` што носат тие. Патем, политичка партија се бори за стекнување на власт. Тоа и` е основната цел. За да се избегнат негативните појави кои се неминовни за политичка партија оваа иницијатива треба да биде движење.
На Македонија не и` е потребна уште една политичка партија туку интелегентни и способни луѓе кои си го сакаат својот народ и сакаат своите да живеат во благосостојба, среќни, просперитетни и слободни.

За оваа работа не е битно дали е лево или десно. Битно е да се поседува доблест и желба за да се постигне успех. Успешен проект на движењето е всушност успех за сите нас.

Се` друго ќе биде сведено на немилосрдна борба за највисоките функции и неминовен пропаст на идеава.

Значи, јас сум за движење, но не само виртуелно. Тие кои ќе бидат членови ќе треба и на терен да спроведуваат активности инаку
исклучиво виртуелно движење ќе даде виртуелни резултати.

Поздрав:helou:

браво.............СЕ за МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД...........

привремен форум за поставување на основите на движењево/здружението/партија
е веќе поставен ...

треба да се досредат некои детаљи ..
викендов би требало да се досреди ..

па да се започне со поставување на основите.
Поздрав

Секој оној кој ја сака Македонија ...
Секој оној кој е пред се за државните интереси на Македонија
секој оној кој ја почитува богатата историја и културното наследство на Македонија од Александар (се измеѓу и) до денес ...
секој оној кој верува во Македонија ...
секој оној кој сака да придонесе за понатамошниот развој на Македонија како Македонија како Македонец
секој оној кој не потпаѓа и поради било какви причини не се залага и пропагира немакедонски интереси
секој оној кој пред се (пред ЕУ пред НАТО пред Грција пред Бугарија итн) е за напредокот и зачувување на Македонија како единствена

нека ми прати ПП за да му дадам линк за да учествува во поставување на темелите на се надеваме ново движење, здружение, партија или како и да договориме дека ќе се делува :smir:

(сега засега само полнолетни)

Очекувам масовно вклучување на повеќето форумџии,пишете ако некој сака да се вклучи

Доста интересна идеја:smir:
Еден предлог,ако може да се разгледа.Сите предложени „членови“ да се истакнат под реден број на темава,да може да видиме што луѓе се планирани и со какви ставови.
Јас од око веднаш ќе составам тим кој би го подржала.Се освен политичари:smir:

привремен форум за поставување на основите на движењево/здружението/партија
е веќе поставен ...

треба да се досредат некои детаљи ..
викендов би требало да се досреди ..

па да се започне со поставување на основите.
Поздрав

Секој оној кој ја сака Македонија ...
Секој оној кој е пред се за државните интереси на Македонија
секој оној кој ја почитува богатата историја и културното наследство на Македонија од Александар (се измеѓу и) до денес ...
секој оној кој верува во Македонија ...
секој оној кој сака да придонесе за понатамошниот развој на Македонија како Македонија како Македонец
секој оној кој не потпаѓа и поради било какви причини не се залага и пропагира немакедонски интереси
секој оној кој пред се (пред ЕУ пред НАТО пред Грција пред Бугарија итн) е за напредокот и зачувување на Македонија како единствена

нека ми прати ПП за да му дадам линк за да учествува во поставување на темелите на се надеваме ново движење, здружение, партија или како и да договориме дека ќе се делува :smir:

(сега засега само полнолетни)
веќе има таква партија ебаго се вика вмро и ме иритраат

а може да се бапне напредок и развој на државава
И секој кој е свесен дека не може да напредува ако заедницата негова не напредува ?:smir:

веќе има таква партија ебаго се вика вмро и ме иритраат

а може да се бапне напредок и развој на државава
И секој кој е свесен дека не може да напредува ако заедницата негова не напредува ?:smir:

Марсовка, а ти повеќе да се дружиш со македонски патриоти, не мора да се од ВМРО. Може ќе си најдеш некој дечко, па ќе се олабавиш малце и нема да фрлаш со дрва и камења по се што е македонско и по Македонија.

Овие другиве што гласаат за СДС-барем јас тие што ги знам се проевропски педерчиња.

Марсовка, а ти повеќе да се дружиш со македонски патриоти, не мора да се од ВМРО. Може ќе си најдеш некој дечко, па ќе се олабавиш малце и нема да фрлаш со дрва и камења по се што е македонско и по Македонија.

Овие другиве што гласаат за СДС-барем јас тие што ги знам се проевропски педерчиња.
душичка .........:pipi:
види сеа јас тебе не те сакам го сакам реален не ми се пуштај така цела кајгана ќе те оговара
знам дека заради реален си провмро и така неаргументирано напаѓаш и плукаш
И ти реков сакам да бидеме само другари :pipi:
:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom