Апел - за Виртуелна политичка партија за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за формирање на Виртуелна политичка партија за Македонија

• Да

Гласови: 81 88,0%
  • Не

Гласови: 11 12,0%

• Вкупно гласачи
    92
јас ти образложив тие неколку подточки што опфаќаат ако размислиш ...
очигледно те преценив дека можеш да размислуваш до толку ...
така да и откако ти образложив што подразбираат ... ти сеуште ја тупиш и не сваќаш ...

остани ми со здравје и не ме замарај ...
за да не се расправаме социјални проекти викај ме ако се разбира ги има
за остало бирам да ќутам чисто затоа што ми е несватливо или пак не се рабирам од тоа може или не може?

за остало бирам да ќутам чисто затоа што ми е несватливо или пак не се рабирам од тоа може или не може?

НЕ тие несватливо...ти одиш од реален економски аспект,но exlex оди на друг концепт Т.Е на поддршка на нашата влада во спорот со името,значи не е партиски нема тука партиски целите кои се напишани се за секој македонец....но дали ке се исполнат останува да видиме...повеке ми се допага здружение кое објективно и непристрасно ке критикува нормално со позитивни намери оти дело без критика не е дело:toe:

да се повторам ..

дека ова движење/здружение ... нема да преставува класична опозиција која ќе плука по власта, ниту пак слепо ќе ја подржува ...
целта е да се работи за интересите на Македонија, од наша гледна точка, поправајќи ги грешките на владата, нудење идеи, како и подршка на предлози од опозицијата и критика и кон опозицијата и кон власта за нивните според нас грешни чекори ....

Ова ми се допаѓа во идеава и мислам дека ова би требало да биде движечката сила , на оваа или било која следна македонска организација. Без разлика на кое поле ќе се работи, единствена инспирација треба да ни биде Македонија.
Како што претходно реков треба здрава работа и искрена љубов кон Татковината.

Македонија на Македонците! :oeoeoe:

ти мене ме читаш ме иритира помпата и тоа што му се дава приоритет на Прашањата од типот индетитет,името историјата кога имаме покритични проблеми како на пример сиромаштијата,криминалот девијантните појави во нашето општество .......
уствари јас реков социјални проекти само да не се расправаме вие тупете за некои идеологии и поезии и врискајте смрт или слобода и македонија е вечна deal?

Марс(улава)... елекс навистина имаше стрпление со тебе и ги прочитав сите постови и НАВИСТИНА се потруди да ти разјасни некои работи ама гледам нема фајде, па и Реален кој, иако имаме скоро 100% различни ставови , го мислев разумен и искусен човек, гледам дека те брани само заради , тоа што треба (незнам од кои причини) да застани против Елекс....
Е сега коментар на она што го потенцирав погоре : Вакви проблеми девојче има секое општество , па дури и оние розевите кои ти ги сонуваш, па дури се и од поголеми размери одколку во товојата „мила“ Македонија. И како што јас успеав да разберам, со мојата , ниска и провинциска, патриотско-националистичка, мегаломанско-Македонска интелегенција, целта на оваа идеа е работење на тоа да се бара се што не е направени и се што е добро да се направи во Република Македонија , а во тоа се вклучени и проблемите кои тебе те тангираат. АМАААА... се вклучени и тие проблеми кои ги тангираат поголем дел од Македонците во Македонија и надвор од неа (а за жал тебе те дисквалифицираат) а тоа се : Државата, Националноста, Јазикот, Културата, Историјата и сите оние работи кои сме ги изгубиле , кога комшиите и „генијалните“ европејци се бореле за да ги имаат, а ние сме копале по нивите!!!
За појаснување на работите кои очигледно ВООПШТО НЕ ТИ СЕ ЈАСНИ , слободно прашај ме...

Македонија на МАКЕДОНЦИТЕ , Слободна и Вечна!!! :oeoeoe: (сите душмани напднате ме :pos2:)

Почеток како што и може да се очекува во оваа земја.Срамота.
Тргнете од сиромаштијата прво,ах какви генерации растат од политички демагогии ништо друго незнаат да кажат.
Затоа ги почитувам Албанците,затоа што знаат што значи единство.Кај нас не постои овој збор во речникот.

Ај дефинирај што ти значи тоа социјални програми, плиззз?

Поздрав:helou:

Ај дефинирај што ти значи тоа социјални програми, плиззз?

Како да кажам проекти каде што ќе им се помага на граѓаните

Не ме бива со дефиниции и големи зборови ама можам да ти дадам примери и идеи

1.Сос продавници каде граѓанинот може да купува за 70-90% поевтина храна
2.народни кујни (кои инчае им се заканува затворање поради недостаток на донори )
3.Помош за самохрани мајки кои се оставени на милост и немилост на судбината на пример може да се организираат граѓаните наизменично да ги чуваат децата нивни и да не дозволат да застранат
4.ревитализација на социјалните служби кои денес во состојба на вегетирање
5.децата кои имаат сколоност кон девијатни дејствија да бидат ресоцијализирани и9 ревоспитувани а не стрпувани во дом кој е во катастрофална сосотојаба

П.с драг пп знам дека знаеш што се подразбира под социјални програми:helou:

2.народни кујни (кои инчае им се заканува затворање поради недостаток на донори )
3.Помош за самохрани мајки кои се оставени на милост и немилост на судбината на пример може да се организираат граѓаните наизменично да ги чуваат децата нивни и да не дозволат да застранат
5.децата кои имаат сколоност кон девијатни дејствија да бидат ресоцијализирани и9 ревоспитувани а не стрпувани во дом кој е во катастрофална сосотојаба

Се сложувам со се што кажа, само што не мора да бидат сос продавници. Може едноставно на луѓето да им се даваат бонови кои ќе вредат како пари. Луѓето тие бонови ќе ги дадат во продавница место пари а потоа тие бонови ќе ги рефундира државата. Ко што беа ваучерите за компјутери.

Вистинска левица ние за жал немаме, ги имаме СДС-елитистичка, Ѕинго феудалецот и Угриновски титоистот.

Нас во Македонија ни треба:

-Бесплатно здравство за сите македонски државјани
-Бесплатно образование за сите македонски државјани
-Социјална сигурност за сите македонски државјани

Се сложувам со се што кажа, само што не мора да бидат сос продавници. Може едноставно на луѓето да им се даваат бонови кои ќе вредат како пари. Луѓето тие бонови ќе ги дадат во продавница место пари а потоа тие бонови ќе ги рефундира државата. Ко што беа ваучерите за компјутери.

Вистинска левица ние за жал немаме, ги имаме СДС-елитистичка, Ѕинго феудалецот и Угриновски титоистот.

Нас во Македонија ни треба:

-Бесплатно здравство за сите македонски државјани
-Бесплатно образование за сите македонски државјани
-Социјална сигурност за сите македонски државјани

Јас досега колку што успеав да сватам, кај нас на денарот најмногу му се тресат тие што имаат...

Ние и да отвориме СОС продавници, богатите ќе фаќаат врски да набават поевтино...

Чурук народ сме.

Е де, добро, знам ама сакав да видам дали сме на иста фреквенција.
Еми, се` е убо, море чупе ама од каде пари за тие активности.
Кој ќе ги заработи?
Кој тоа праведно ќе ги распределува?

Социјалата, социјалното, е дупка без дно и болно прашање за секој кој има барем малку душа.
Дали во овој период е подобро да се концентрираме на тие кои ќе донесат за да имаат и социјалата или да се концентрираме само на социјалата?
Како и да се одговори за едни ќе се биде во право, а за други не. Сепак постои логичен одговор, но каде е човечноста за тие на кои им е потребна денес?

Ова те прашувам бидејки кај нас, потврдено, се покажува како негативност способноста да се заработува самостојно преку приватна иницијатива.
Доколку одговорот ти е државата тогаш контра прашање ќе ти е од каде „државата“ ги добива парите?
Исто така, кој денес и колкумина би биле спремни да работат мошне сложена и тешка работа без надомест?

Ќе да е од законите или ќе да е од едно застарено, непродуктивно и штетно размислување? Што мислиш, каде може да го откриеме одговорот и решението на спомнатите проблеми на кои е потребно решение?

Поради спомнатите потешкотии кои како општество ги имаме способните не можат да се најдат себеси, а камоли оние од општеството на кои им е потребна помош.
Како да го решиме овој дел?
Од каде да се почне?

П.С.
Ова е посуштинско од статуи и реклами, односно вмро-овска и сдсм-овска политичка пропаганда.

Е де, добро, знам ама сакав да видам дали сме на иста фреквенција.
Еми, се` е убо, море чупе ама од каде пари за тие активности.
Кој ќе ги заработи?
Кој тоа праведно ќе ги распределува?

Социјалата, социјалното, е дупка без дно и болно прашање за секој кој има барем малку душа.
Дали во овој период е подобро да се концентрираме на тие кои ќе донесат за да имаат и социјалата или да се концентрираме само на социјалата?
Како и да се одговори за едни ќе се биде во право, а за други не. Сепак постои логичен одговор, но каде е човечноста за тие на кои им е потребна денес?

Ова те прашувам бидејки кај нас, потврдено, се покажува како негативност способноста да се заработува самостојно преку приватна иницијатива.
Доколку одговорот ти е државата тогаш контра прашање ќе ти е од каде „државата“ ги добива парите?
Исто така, кој денес и колкумина би биле спремни да работат мошне сложена и тешка работа без надомест?

Ќе да е од законите или ќе да е од едно застарено, непродуктивно и штетно размислување? Што мислиш, каде може да го откриеме одговорот и решението на спомнатите проблеми на кои е потребно решение?

Поради спомнатите потешкотии кои како општество ги имаме способните не можат да се најдат себеси, а камоли оние од општеството на кои им е потребна помош.
Како да го решиме овој дел?
Од каде да се почне?

П.С.
Ова е посуштинско од статуи и реклами, односно вмро-овска и сдсм-овска политичка пропаганда.
просто од дигање на свеста

не дека јас многу ги сакам овдешниве луѓе и на тие што им треба помош,ниту пак имам душа и човечност што се однесува до мене би побарала да им се свирне куршум на сите тие сиромашни,деца со проблематично однесување .

но бидејќи тоа е нелегално идеме под план б да ИМ СЕ Помогне.
Бидејќи тој гладен утре ќе се обиде да те ограби и може да те убие,бидејќи тоа дете пуштено без притоа да биде ресоцијализирано и без ниакви можности за вработување ќе се обиде пак да ограби некој или пак убие .

Од внесување свест во граѓаните дека не можат да напредуваат ако нивната заедница не напредува .
Како партија ќе бараме владата да внесе статут за волонтерска работа кај средношколците плус етика преку која ќе се подига свеста на младите дека ако сакаат утре нивниот саможив себичен гз да седи ан удобно дека треба да се борат за нивната заедница .
плус дигање свеста дека во моментов дел од парите да се распределат за инфраструктурни решенија

Птоа барање за прогон и конфискација на имот на сите наши сомнителни поранешни политичари.

Плус пп дај предлог ти некој јас тука се ставив на оваа тема да го свртам вниманието кон покруцијални прашања со скоро никаква идеа како ќе се реализира сево ова ....

не дека јас многу ги сакам овдешниве луѓе и на тие што им треба помош,ниту пак имам душа и човечност што се однесува до мене би побарала да им се свирне куршум на сите тие сиромашни,деца со проблематично однесување .

После оваа изјава, едноставно тебе ти терба психијатриска помош.

После оваа изјава, едноставно тебе ти терба психијатриска помош.
јас сум ти многу практична личност пивце знам дека повеќето кои се сметаат за нешто социјално загрозени личности практично и не може да им се помогне туку само може да им се продолжи агонијата или пак да се стават под контрола што пак се товар на заедницата :) јебем ли га не секој има душа

Плус сметам дека во некои случаеви хуманоста е преценета
Читај таму убаво остатокот остави ти тоа што јас кажувам за себе и моите уверувања ,јас кажувам како да се решат дел од проблемите то ест како да почне да се решава

сеа се согласуваш со мене или не.....

П.С а мислиш дека политичариве имаат душа и не мсилат исто акко мене ?:pipi:

јас сум ти многу практична личност пивце знам дека повеќето кои се сметаат за нешто социјално загрозени личности практично и не може да им се помогне туку само може да им се продолжи агонијата или пак да се стават под контрола што пак се товар на заедницата :) јебем ли га не секој има душа

Плус сметам дека во некои случаеви хуманоста е преценета
Читај таму убаво остатокот остави ти тоа што јас кажувам за себе и моите уверувања ,јас кажувам како да се решат дел од проблемите то ест како да почне да се решава

сеа се согласуваш со мене или не.....

П.С а мислиш дека политичариве имаат душа и не мсилат исто акко мене ?:pipi:

Па ти тргна да кажуваш за некои си социјални мерки, а на крај заврши со стрелање на сите сиромашни бељаџии. Право да ти кажам ме збуни скроз на скроз:pos2:.

Па ти тргна да кажуваш за некои си социјални мерки, а на крај заврши со стрелање на сите сиромашни бељаџии. Право да ти кажам ме збуни скроз на скроз:pos2:.
види сеа вака бидејќи не може да се стрелаат дел од тие социјално загрозени кои навистина не може да им се помогне (има и такви кои им треба малце потик и помош а не постојана грижа и чување ко мали бебиња) бидејќи е законски нелегално ние мора да им помогнеме (ме следиш) ако не им помогнеме тие ќе се втурнат во криминал сеа кој дел не ти е јасен?

П.С.што се однесува до мене најдобро решние би било да се фрли една нуклеарка богами и две за да се осигурам дека ништо не преживеало.

просто од дигање на свеста

но бидејќи тоа е нелегално идеме под план б да ИМ СЕ Помогне.
Бидејќи тој гладен утре ќе се обиде да те ограби и може да те убие,бидејќи тоа дете пуштено без притоа да биде ресоцијализирано и без ниакви можности за вработување ќе се обиде пак да ограби некој или пак убие .

Од внесување свест во граѓаните дека не можат да напредуваат ако нивната заедница не напредува .
Како партија ќе бараме владата да внесе статут за волонтерска работа кај средношколците плус етика преку која ќе се подига свеста на младите дека ако сакаат утре нивниот саможив себичен гз да седи ан удобно дека треба да се борат за нивната заедница .
плус дигање свеста дека во моментов дел од парите да се распределат за инфраструктурни решенија

Птоа барање за прогон и конфискација на имот на сите наши сомнителни поранешни политичари.

Плус пп дај предлог ти некој јас тука се ставив на оваа тема да го свртам вниманието кон покруцијални прашања со скоро никаква идеа како ќе се реализира сево ова ....
Социјалните прашање во здраво уредено општество никогаш не се круцијални прашања. Ако мислиш дека соц. реализмот е здраво уредување...
Круцијални прашања во едно општество се прашања кои по својата природа овозможуваат решавање и на социјалните проблеми.

Размислуваш и настроена си десно, а се изразуваш лево. ХММММ
Контрадикторностите кои ги забележувам, а патем не ти завидувам, ти прават р`шум во душата.
Ако ти е добар англискиот оди на гоогле и побарај objektivism и читај.
Како родена си за тој правец на мисла. Џоа Ayn Rand реинкарнација си, но со левичарска индоктринација.:smir:

Да не ја дробам многу бидејки сакам да ме сфатиш правилно. Ова што ти го препорачувам е најдобар совет што може некој да ти го даде. Освен, се подразбира, ако инсистираш да си ја зачуваш својата левичарска индоктринација која очигледно ти смета.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom