Call of Duty: Modern Warfare 2

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Ако некој ја има симнато играва за ПЦ, нека ми пише ПП. :smir:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Има уште неколку часа до излегување. Така барем вели саатот.

Дури не е излезена да си кажиме по нешто. Што мислите која игра беше поочекувана, Half Life 2 или CoD Modern Warfire 2?
Не познавам други игри кои кренале олку прашина пред нивното излегување.

Можеби MW2 е повеќе барана, но треба да се земе во предвид дека во 2004 кога излезе HL2, немаше олку интернет корисници колку што има сега.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Има уште неколку часа до излегување. Така барем вели саатот.

Дури не е излезена да си кажиме по нешто. Што мислите која игра беше поочекувана, Half Life 2 или CoD Modern Warfire 2?
Не познавам други игри кои кренале олку прашина пред нивното излегување.

Можеби MW2 е повеќе барана, но треба да се земе во предвид дека во 2004 кога излезе HL2, немаше олку интернет корисници колку што има сега.
Од чистиот факт што HL2 беше 3 пати одложувана (ако не и повеќе), нормално дека беше поочекувана. Ја дупнаа од зборење цели 3 години, додека пак CoD MW2 имаше само неколку гејмплеј и мултиплеј видеа пуштено, ама луѓето сами знаеја дека тоа што ќе искача е големо - па не ни требаше нешто многу hype да прават. :)

GT score - 9.5

Иако во повеќе наврати кажаа дека е кратка, односно дека има повеќе мисии, но помалку траат, па доаѓа иста должина, некаде 7 саати.
Иако, од review-то видов толку јаки сцени што навистина, како што кажа и рецензентот, може да се збуните и да помислите дека гледате летен блокбастер.

П.с. Некои од коментарите кои држат вода:

najafg said: I just beat in 5hours wtf. jesus i got at 5pm an finished it by 10pm.seriously i just spent 70bucks on a game the lasted 5hrs and the multiplayer is pretty much the same.im sorry guy i just cant justify keeping the game that lasted 5hrs on medium settings

Phyla: Oh, and since when do multiple difficulty-settings make up for a short story? (бидејќи GT изјавија дека ако играш на друга тежина, тоа е сосем нова игра).

Плус, GT ништо не спомнаа за немањето dedicated servers. Малку е чудно, бидејќи обично се најправедните рецензенти.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Се појави инсатлер, за да можеш да ја инсталираш играта. Крак нема уште...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Се појави инсатлер, за да можеш да ја инсталираш играта. Крак нема уште...
Вии, овие верзииве што ги има не верувам дека може да се кракнат.
Мислам на оние што искочија пред 2 дена.
Бидејќи да можеа, досеа Разор ќе ги кракнеше, очигледно и до него стигнале 100%.

Затоа, најубаво е да се чека целосното retail издание, кое веќе го има по продавниците, па за некој саат ваљда и во проверена верзија на нет.

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Само знам, дека јас кога пробав да ја инсталирам играта ми бараше сериал, ставив еден од нет и го добив дека во овој регион неможе да се "инсталира".

После неколку саати излезе пач кој го поправи тоа, но сепак неможе да се инсталира играта.

@ivan1real

Ако можеш прати ми линк од тој инсталер, да пробам. :smir:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Излезе рилоудед по торенти?Еве барам нигден нема.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
najafg said: I just beat in 5hours wtf. jesus i got at 5pm an finished it by 10pm.seriously i just spent 70bucks on a game the lasted 5hrs and the multiplayer is pretty much the same.im sorry guy i just cant justify keeping the game that lasted 5hrs on medium settings
Па во право е. Не вреди да даваш толку пари за игра што трае 5 саати, а нема некои новости во мултиплеерот (според него, јас не сум ја пробал онлајн).

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Да ги купував игрите немаше ни да помислам за играва.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
GT score - 9.5

....

Плус, GT ништо не спомнаа за немањето dedicated servers. Малку е чудно, бидејќи обично се најправедните рецензенти.
Ако GT се GameTrailers, тогаш знај дека рецензијата им е правена на верзијата за Xbox 360.. исто и кај IGN (copy-paste за сите верзии), а очекувам тоа да го направат и GameSpot. И Joystiq имаат напишано рецензија, ама на крај даваат и disclaimer:

Joystiq напиша:
Disclaimer: The preceding review is based on an event organized and paid for by Activision, in which media outlets were provided hotel rooms, each equipped with an Xbox 360 and copy of Modern Warfare 2. As this was Joystiq's only opportunity to review the game in advance of its release, we willingly deviated from our standard policy of not accepting accommodations and used the room. We did so because we felt that participating in this event best served the interest of our readers.
Така да, гледајте user scores за PC верзијата.. :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Има и крак искочен од разор, само е на една страна кај шо треба да се регистрираш.ај баш да видам.

ЕДИТ: Се симна кракот, сеа играта ја чекам xD кој сака линк, пп, или некој нека ми дае дозвола да постирам тука линк, пошо не сум по куцање многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom