Нато и ЕУ или Името?

Нато и ЕУ или Името ?

• Вкупно гласачи
    182
  • Гласањето е завршено на .

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Прво да, опозиционер сум, а второ немам своја партија.
немаш своја партија? тио нас овде луди не правиш? ќорави? дебили?
сдс мајка да ти беше немаше вака да се лигавиш за неа....

инаку мене тоа еу нато глупости не ме палат ама баш ич... мене побитно ми е и утре ко ќе станам да сум македонка, и децата што ќе ги родам да се македончиња и внучињата што ќе ги имам да се македончиња, а не таму северначиња или што ти ја знам као што моите се македонци како што и бабите и дедовците ми биле македонци така сакам и моето потомство да биде она што сум и она што биле моите предце... а еу и нато се минлива работа...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
е сега во недостик на аргументи .....ми одговараш бегам од темата и дека си паметен се восхитував на твоите постови..........:toe:
А кои тоа аргументи треба да ти ги доставам. Дека не го чекам Бичиклиски да излезе на прес за да ми каже како да мислам ?
Реален доста мешаш дневна политика во темава, поентата е како ти како единка се определуваш на ова прашање не твојот сопственик или сопственикот на ове другиве.
Ако мислиш дека баш на оваа тема ќе издејстуваш некој глас за твоите јадни газди си се заебал гадно.
А ти обиди се малку на поцивилизиран начин да го оформиш прашањето, па можеби и ќе ти одговорам.
znaci frce mu pomaga na gvujo...ili nie tapi sme...
Не Фрче, туку Бранко.
a sto velis za scenario..ondak ide vaka izborite se bojkotiraat i vo nemanje izlez so dogovor na partiite A SO POSREDSTVO na dirigentite od EU doaga Srgan kerim(znaci ne me svakaj zdravo za gotovo sakam samo mislenje od tebe za ova-jas licno ne veruvam)
Можно е да нема доволно излезеност во вториот круг, по што уште еднаш би се повториле изборите, но во никој случај не е можно Керим со концензус да биде поставен за претседател од страна на парламентот.

Доколку евентуално се дојде до ситуација да се смени Уставот и претседателот да се избере во парламентот(во што лично се сомневам, барем не за време на овие избори), секако тоа би бил истиот кандидат на ДПМНЕ.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.029
Поени од реакции
51.293
Не е прашање поише ко молба му доаѓа, нова димензија патетика си, крајно контраефективен си за сопствениците, вмровците не ти кажуваат пошто им одгова да си овде каков што си, јас се сожалувам па сакам да ти укажам.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
вмровците не ти кажуваат пошто им одгова да си овде каков што си, јас се сожалувам па сакам да ти укажам.
Ти пријателе глупаш тропости во надеж дека ќе оставиш впечаток на мангуп кој демек пробал да го ремети реален.
Ај ќе те оставам да фураш филм дека си фраер па можеби од ова вмровциве ќе добиеш и некое зеленко за трудот кој си го вложил.

Keep walking......:helou:

Edit:

Еве ти и другарче :)
Edit на edit:

Oп...еве уште едно :)
Bratot напиша:
Има бе, само неќе да се фали. :)

Хинт: СДС light

:pos2:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Има бе, само неќе да се фали. :)

Хинт: СДС light

:pos2:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Името ви ниеден случај не треба да се менува,ни било какви предлози во кои се загрозува нашиот идентитет не треба да се прифатат.Не сме виделе ние сиромаштија вистинска сеуште.Можеме да живееме и без НАТО и ЕУ,само незнам дали прави луѓе ја водат земјава и дали и тие мислат вака.

Homer MakeDonski

*Матриот
Член од
14 јуни 2005
Мислења
823
Поени од реакции
87
....а гревот за ова постапка, ќе ви го накалеми на ВАС.
Гревот за таквата постапка и треба да се накалеми врз нас,оти ништо не преземаме нештата да добијат поинаков колосек.
Нештата се исти како под дпмне,така и под Сдс
дупелизачи и едните и другите .
Она што ти не си го напишал,јас го допишувам.
Откако шипецот без зрно барут и по пат на договор че го поделат остатокот од Македонија,самонаречен Р.М источноит регион ке се соочи со РЕФЕРЕНДУМ за спојување с’с Европа че обединението прави силата.Гласачи ке бидат сите оние кои веке започнуваат да примат освен паспорти и социјална помошт од Блгарија наменета за нејзините граждани во Македонија.Тези впрос да се биде или не обединет наскору ќе биде со поголем публицитет отколку овој со името .И без разлика дали се работи за идеологијата на фиром,или избугарената,било новоилирската,било клеросрпската,сето тоа сума сумарум му доаѓа и како нешто многу нормално кај народ кој што немајќи своја идеологија трча по чужата ,како по своја.

Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18
Рачунајте дека анкетава е обратна оти ако знаеше македонскиот народ да гласа не ке бевме сега на рамниште на гана и на етиопија :pos2:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Рачунајте дека анкетава е обратна оти ако знаеше македонскиот народ да гласа не ке бевме сега на рамниште на гана и на етиопија :pos2:
Од кај ти е таа констатација,:jaj:

M

MKEUpatriot

Гостин
Насловот на темава е претенциозен Оваков тип на услов постави во затскриена форма опозицијата.Прво поради тешката криза во која се наога па својот спас го гледа во предизвикување на страв конфузија кај народот потоа дел од челниците кај опозицијата одржувајки добри врски со грчката страна свесно предизвикуваат овакви форми на избор.Зошто да не може и име идентитет и Еу и Нато дали е тоа нешто спротивно од едно до друго.Нашите предци имале потежки предизвици да формираат држава а ние денес треба само да ја соќчуваме.Ова е битка на нашата генерација.Со истрајност и верба ке успееме да влеземе во Нато и Еу.А опозијата ке одговара пред историјата за едно 50 години

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Насловот на темава е претенциозен Оваков тип на услов постави во затскриена форма опозицијата.Прво поради тешката криза во која се наога па својот спас го гледа во предизвикување на страв конфузија кај народот потоа дел од челниците кај опозицијата одржувајки добри врски со грчката страна свесно предизвикуваат овакви форми на избор.Зошто да не може и име идентитет и Еу и Нато дали е тоа нешто спротивно од едно до друго.Нашите предци имале потежки предизвици да формираат држава а ние денес треба само да ја соќчуваме.Ова е битка на нашата генерација.Со истрајност и верба ке успееме да влеземе во Нато и Еу.А опозијата ке одговара пред историјата за едно 50 години
По 50 години веќе нема ни да биде битно дали некој ќе одговарал или не за постапките на неговиот дедо,кога всушност и сами гледаме дека никој во оваа држава не одговара пред никого ни за своите сопствени постапки пред неколку години,а па камо ли за пред 50 години ебаго.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Sakas da kazes narodot e glup, preispitaj se i ne si ti toj sto treba da
presudi dali nekoj e glup ili ne ti mozes da se izjasnis za tebe.

M

MKEUpatriot

Гостин
Ке одговара во смисла ке се осознае за негативната улога на челници од опозицијата во спорот за името не во смисла на судско одговарање.Како на пример Лазар Колишевски до 1990 беше херој по отворањето на архивите се установи дека е најголемиот крвник.Тоа е историска одговорност.За жал денес се уште има луге кои веруваат во Црвенковски.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ке одговара во смисла ке се осознае за негативната улога на челници од опозицијата во спорот за името не во смисла на судско одговарање.Како на пример Лазар Колишевски до 1990 беше херој по отворањето на архивите се установи дека е најголемиот крвник.Тоа е историска одговорност.За жал денес се уште има луге кои веруваат во Црвенковски.
За кого како,еве за мене на пример Лазо беше давајгаз уште од 83та,иако не бев полнолетен,без отварање на архивите.:toe:

M

MKEUpatriot

Гостин
Во ред за тоа мегутоа конкретно за спорот за името и наметнување на тезата ИМЕ или ЕУ и НАТО нечиа имиња ке предизвикуваат гадење кај идните македонски генерации

Kajgana Shop

На врв Bottom