Нато и ЕУ или Името?

Нато и ЕУ или Името ?

• Вкупно гласачи
    182
  • Гласањето е завршено на .
M

Mario Gómez

Гостин
НАТО не може да те спаси од внатрешни проблеми....
Сепак ќе имаме повеќе пари за вооружување и ќе биде безбедна територијата, може да извршиш и масакр и етничко чистење без никој ништо да ти каже.Нема да не бомбардираат ако си ја бранеме воинствено
територијата.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Можеби но како што стојат работите мора членство во НАТО за да се задржи западна Македонија кон нас, албанциве се паметни за таа работа, работат дел по дел за некоја мала автономија на западна Македонија.Максимум за 5 години ќе се зголемат тензиите.
Албанците сакаат во Нато за полесно да ја поделат Македонија а не обратно. Како другачије ја објаснувате таа голема желба Македонија да влезе во НАТО од истите оние кои во 2001 се кренаа на борба во чие прво начело им беше создавање на илирида. Во 2001 НАТО субвенционираше индијанци на планини.

Нато го намали воениот потенцијал на АРМ. Нато критериумите топат тенкови, Нато стандардите не им даваат на сухоите да летаат. Нато не дозволува регуларна војска.

А од друга страна. Нато ја вооружува Албанија како луда. Нато бомбардира независни држави без ООН легимитет тепа над 2000 невини жители. Отцепува територии, создава учковидни државни организации. Оти бе ?

Абе не пиеме нафта ало :о)

Што досега ние сме добиле од НАТО освен проблеми смена на устав терористи во собрание знамиња џоа низ слободни територии и на крај покрај сите ебани реформи со кои ја строзаа македонија ви ја лупнаа ебанката во Букурешт барајќи и да се самоукинете а вие пак НАТО НАТО НАТО ?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
И јас сум за патриотизам, но ако дојдат тешки времиња и патриотите ако има референдум ќе гласаат за промена на името.
И ти би бил еден од нив? Тогаш што да кажат постарите луѓе, кога млади деца како тебе неможат да издржат ако дојдат тешки времиња? Не мора да бидеш патриот за да знаеш дека името на твојот народ е Македонски, ти си Македонец и дека илјадници наши претходници издржале зачувувајќи ги тие свети нешта и во многу потешки времиња. Твое е само да ги следиш сопствените чуства и да не подлегнуваш на никаков притисок за перење на мозокот, дека ти не си всушност она што си. Понатаму се ќе биде полесно.:smir:

M

Mario Gómez

Гостин
И ти би бил еден од нив? Тогаш што да кажат постарите луѓе, кога млади деца како тебе неможат да издржат ако дојдат тешки времиња? Не мора да бидеш патриот за да знаеш дека името на твојот народ е Македонски, ти си Македонец и дека илјадници наши претходници издржале зачувувајќи ги тие свети нешта и во многу потешки времиња. Твое е само да ги следиш сопствените чуства и да не подлегнуваш на никаков притисок за перење на мозокот, дека ти не си всушност она што си. Понатаму се ќе биде полесно.:smir:
Да признаам ме погоди ова, ама ние сме плашлив народ , воопшто не личиме на нашите предци кои живот давале за својата земја и име. тоа е дефинитивно.Животот се смени, татковината се става во втор план а убавиот и раскошниот живот во прв план.Сите велат дека името е поважно но ви гарантирам на сите ако има референдум , а и треба да има дека со не многу голема разлика ќе се гласа за влез во НАТО.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
401
Поени од реакции
5
Ja mislam deka na ludjeto treba da im se objasni ubavo sto se dobiva a sto gubi so clenstvo vo tie organizacii.I deka prikaskata SUVERENA I SAMOSTOJNA DRZAVA treba da se isfrli od upotreba, posto drug ke ti kazuva u koja vojna ke ides i deka toa e najdobro za tebe i drik ke ti kazuva koi zakoni i propisi ke funkcioniraat u TVOJATA DRZAVA.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Да признаам ме погоди ова, ама ние сме плашлив народ , воопшто не личиме на нашите предци кои живот давале за својата земја и име. тоа е дефинитивно.Животот се смени, татковината се става во втор план а убавиот и раскошниот живот во прв план.Сите велат дека името е поважно но ви гарантирам на сите ако има референдум , а и треба да има дека со не многу голема разлика ќе се гласа за влез во НАТО.
Не друже, не сме плашлив народ....
Структури внатре во МК, го плашат народот, со разноразни сценариа....
И јас ти гарантирам дека ако народот има полн стомак НИКОГАШ нема да гласа на референдум за промена на пакетот(име, јазик, националност), за да во замена влезе во нато и еу....

Републиката треба одвнатре да се консолидира пред се економски....

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Не мислев да пишувам на топиков ама читајќи ги коментарите на повеќето форумџии ме повлекоа за тастатурава,јасна е анкетава на топиков ама гледам они си коментираат македонец ,македонско ...а никако да се изкоментира правото прашање од анкетата за името.

п.с јас сум за НАТО и ЕУ но само како Македонија

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Плашливоста е во разединетоста и немањето доверба едни кон други. Плашливоста е и во лесната манипулација со поголем број од нас. Плашливоста е и во лажните вредности што станаа мерило на животот. Ако не успее човек да ги надмине тие нешта, кога ќе се освести ќе види дека е касно да поправи нешто, но ако истрае ќе биде среќен што е дел од еден горд народ кој и покрај сите негирања опстојал не подлегнувајќи пред никакви уцени. „Во мака се познаваат пријателите“.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Za imeto izginale premnogu luge i nemoze sega nekoj kreten da mi kazuva ka sme vlezele vo Nato vo upm, site sto razmisluvaat za promena na ime bez razlika na vlast ili opozicija treba da se obesat po kratka postapka.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Za imeto izginale premnogu luge i nemoze sega nekoj kreten da mi kazuva ka sme vlezele vo Nato vo upm, site sto razmisluvaat za promena na ime bez razlika na vlast ili opozicija treba da se obesat po kratka postapka.
Да си ми жив и здрав. Едноставно штета што немаме една здрава асална десница па да собереме 200 000 народ на плоштад. Па да удриме на седиштето на ВМРО, а да го запалиме седиштето на СДСМ.

Тешко на таа држава во која ВМРО е десница а СДС левица.

Во моментов гледам 12 гласови за НАТО. Ако некој од овие е Македонец по националност, го жалам. Бедна амеба. Па нека не се пишуваат таквите на попис како Македонци барем да знаеме со што стока си иаме работа.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
ocigledno e deka na ovie izbori Makedonskiot narod im dade mnozinstvo na tie sto navodno imeto im e pred NATO.Sega treba VMRO kako odgovorna i politicka partija da gi prekine pregovorite i da se otkaze od integracijata vo NATO i EU

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Sega treba VMRO kako odgovorna i politicka partija da gi prekine pregovorite i da se otkaze od integracijata vo NATO i EU
Нема да го глеаме тој филм, брат. ВМРО се десница лајт, ама ептен лајт. Али Иванов е доста голем патриот па ќе видиме. Во секој случај и на нив може да им се случи народ, ако се изглупираат.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Нема да го глеаме тој филм, брат. ВМРО се десница лајт, ама ептен лајт. Али Иванов е доста голем патриот па ќе видиме. Во секој случај и на нив може да им се случи народ, ако се изглупираат.
lajt se ama treba da deluvaat be brat veke ...so ovakva podrska narodot ima dava do znaenje deka treba da se prezemaat konkretni cekori ..a ne status quo kako sto sme sega

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јанес Јанша кажа дека не сме во изолација.
Јанес Јанша беше премиер кога Словенија раководеше со ЕУ.
Ахх да бе утрински само еден човек непознат за цела јавноста најде, јас мислев дека бар двајца ќе најде.:tapp:
Јанез Јанша му беше и сеуште му е само до мадиња на Брус Џексон,а тоа ќе му биде врв на неговата кариера.:pos2:

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Албанците сакаат во Нато за полесно да ја поделат Македонија а не обратно. Како другачије ја објаснувате таа голема желба Македонија да влезе во НАТО од истите оние кои во 2001 се кренаа на борба во чие прво начело им беше создавање на илирида. Во 2001 НАТО субвенционираше индијанци на планини.

Нато го намали воениот потенцијал на АРМ. Нато критериумите топат тенкови, Нато стандардите не им даваат на сухоите да летаат. Нато не дозволува регуларна војска.

А од друга страна. Нато ја вооружува Албанија како луда. Нато бомбардира независни држави без ООН легимитет тепа над 2000 невини жители. Отцепува територии, создава учковидни државни организации. Оти бе ?

Абе не пиеме нафта ало :о)

Што досега ние сме добиле од НАТО освен проблеми смена на устав терористи во собрание знамиња џоа низ слободни територии и на крај покрај сите ебани реформи со кои ја строзаа македонија ви ја лупнаа ебанката во Букурешт барајќи и да се самоукинете а вие пак НАТО НАТО НАТО ?

Го дрвам јас ова една година насекаде и на секого но никогаш не ми стана јасно како повеќето луѓе не сваќаат.:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom