Предавници според ДПМНЕ на Груевски.

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
Дечко не мешај партии. Некои луѓе едноставно сакаат да ја нема Македонија, а се родиле како Македонци. Жално.
Znaci temava e sa Grujo, Dosta, Zoran Todorovski, Milosovski, Boneva so se mazot i Bonev, Nance Trendafilov i ostanatata pleada na 'makedonci".
Stvarno Zalno.

Хаха не се замарај со тоа суштество бре.

Да беа вистинити басните, на секој негов збор жаба ќе му излегуваше од устата. :pos2:
I od sekoja supelka kje izleguvase zvuk "pwemiewot ima goljami usi"

Znaci temava e sa Grujo, Dosta, Zoran Todorovski, Milosovski, Boneva so se mazot i Bonev, Nance Trendafilov i ostanatata pleada na 'makedonci".
Stvarno Zalno.

Дечко ти очигледно си партиски определен. И нема потреба да дискутирам со тебе. Факт е дека сдс повеќе ги дели грчките ставови од македонските ставови за името. Во ВМРО отсекогаш се пикале и ќе се пикаат бугарофили. Бугарија отсекогаш играла на таа карта. Но тие пробугараши(што де факто ги има) во ова денешно ВМРО немаат подршка, едноставно Грујо е фаца за нив, кажано на скопски.

И сега јас треба да бирам меѓу ВМРО во кое има 5 посто пробугараши и сдс која застапува грчки ставови и интереси 100 посто. Ако морам веќе да бирам меѓу нив (посакувам да не морав) изборот е јасен. ВМРО е помала штета. Жално е што имаме десница лајт(ВМРО) и морони што не знаат што е социјализам а глумат левица(СДСМ).

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Se sto napisa za dpmne e tocno, a ona za sdsm ti e bas od taa kujna(fabrika) kreirano.

Џони повторно не си објективен. Не знам што да ти кажам. Се надевам барем дека ти фрлаат некоја паричка од сдс.

Ne be Џеки. Citaj mislenja na nekoj koj nema vrska ni so sdsm ni so dpmne.

Британскиот весник во анализата, наведува дека во овој спор „не е целата вина кај Грците“.
„Како пример може да послужи бизарната епизода во која учествува, никој друг туку, Александар Македонски. Македонските лидери го искористија името на Александар за да го именуваат делот од главниот Север-Југ трансевропски автопат (кој минува низ земјата). На овој начин се присвојува славниот македонски водач како јунак кој се става во контекст на современата држава, во која живее мнозинство Славо-македонско население. Кога пристигна веста за ова во Брисел, претставниците на ЕУ паднаа во очај. Грците го искористија овој потег да ги стврднат своите ставови уште повеќе“, пишува ФТ.

Џони повторно не си објективен. Не знам што да ти кажам. Се надевам барем дека ти фрлаат некоја паричка од сдс.
Дечки... до која бројка стигнавме?
Ај додајте:
Лавовите,голем дел од тигрите и од армиските сили кои што денес се оставени на улица...
Се се тоа предавници според депебенеото ,до еден.

Ne be Џеки. Citaj mislenja na nekoj koj nema vrska ni so sdsm ni so dpmne.

Британскиот весник во анализата, наведува дека во овој спор „не е целата вина кај Грците“.
„Како пример може да послужи бизарната епизода во која учествува, никој друг туку, Александар Македонски. Македонските лидери го искористија името на Александар за да го именуваат делот од главниот Север-Југ трансевропски автопат (кој минува низ земјата). На овој начин се присвојува славниот македонски водач како јунак кој се става во контекст на современата држава, во која живее мнозинство Славо-македонско население. Кога пристигна веста за ова во Брисел, претставниците на ЕУ паднаа во очај. Грците го искористија овој потег да ги стврднат своите ставови уште повеќе“, пишува ФТ.

Како смееш да цитираш статија во која што Македонците се наречени Славомакедонци? И уште да се повикуваш на неа? Ако имаш барем малце доблест избриши го постот. Па не мора ние во Македонија да им оставаме простор на овие дебили од Англија што врска немаат од ништо.

Срамота и грев за тебе ако си Македонец по националност, а некултура ако си нешто друго.

Како смееш да ...
Срамота и грев за тебе ако си Македонец по националност, а некултура ако си нешто друго.
Ама предавник бе... у.п.м! :nerv:
Башка у список (црвен е).
:toe:
Него куме... овај...
може ја и он да си пееме:
Хочу мајко,хочу...
у градску чисточу...
спавам дању радим ночу
за градску чисточу.
А ? :back:

Како смееш да цитираш статија во кој што Македонците се наречени Славомакедонци? И уште да се повикуваш на неа? Ако имаш барем малце доблест избриши го постот. Па не мора ние во Македонија да им оставаме простор на овие дебили од Англија што врска немаат од ништо.

Deete izlezi od stabot na dpmne. Citaj go ona sto se pisuva vo najvlijatelnite vesnici i ona sto se gotvi vo najgolemite svetski kujni.
TAMU treba da raboti patorot i negovata diplomatija , a ne vo svripicino i mogorce.
A za toa dali sum Makedonec ili ne, od takvite patrioti kako vas od 98 do sega samo serka me fakja.
Sramota e za vas, na svoite sogragani da im lepite etiketi ako ne navivaat za vasata probugarska opcija. Pa uste naj-makedonci ste bile.
Ajt, sikter.

Како смееш да цитираш статија во која што Македонците се наречени Славомакедонци? И уште да се повикуваш на неа? Ако имаш барем малце доблест избриши го постот. Па не мора ние во Македонија да им оставаме простор на овие дебили од Англија што врска немаат од ништо.

Тоа е бидејќи паднаа од власт..Кризираат кога нема што да крадат, и плукаат по се живо и диво..Таквите луѓе не им се битни ниту нација ниту држава...Кај нив се се пресметува со пари...

Deete izlezi od stabot na dpmne. Citaj go ona sto se pisuva vo najvlijatelnite vesnici i ona sto se gotvi vo najgolemite svetski kujni.
TAMU treba da raboti patorot i negovata diplomatija , a ne vo svripicino i mogorce.
A za toa dali sum Makedonec ili ne, od takvite patrioti kako vas od 98 do sega samo serka me fakja.
Sramota e za vas, na svoite sogragani da im lepite etiketi ako ne navivaat za vasata probugarska opcija. Pa uste naj-makedonci ste bile.
Ajt, sikter.

Сеа сфаќам зашто се најдовте во списокон за предавници. Јас мислам дека местото таму ви е коректно. А и високи места земавте. Па ај честито кретенчиња.

И каде копиле едно виде пробугарска опција во еден мој став? Се надевам дека добиваш пари до сорос или сдс за овие глупости, а ако не тогаш си уште поголем идиот.

Сеа сфаќам зашто се најдовте во списокон за предавници. Јас мислам дека местото таму ви е коректно. А и високи места земавте. Па ај честито кретенчиња.

И каде копиле едно виде пробугарска опција во еден мој став? Се надевам дека добиваш пари до сорос или сдс за овие глупости, а ако не тогаш си уште поголем идиот.
Еј бе Мохе...
смањи осјечај...
не си у партиски штаб и немаш пред тебе дебилна сурија што треба да ти аплаудира.
Излези од хистерија.

Еве кој си ти зевсче. Лажго.

eve citaj se samiot

И за да биде информацијата потполна...
(а и за тоа бугарите да може полесно да ме најдат,нема смисла да си играме мижитатара,големи сме

ќе ви дадам хот линк од тоа што ми е фамилија,дур некој овде цело време си замислува и прижељкува да биде од таа екипа,ама факат...
е нешто друго. [
Овој на сликава:

Ми е прадедо.
И се викал Стефан Мишев.
И е последниот сајбија од Мишеви,позната велешка фамилија.
Брат му е убиен на лице место,без многу-многу објаснувања,додека прадедо ми е осуден на 3 год. затвор во Идризово заради соработка со бугарскиот окупатор.

`Нормално`... го фатила струја додека менувал сјалица во Идризово неколку дена пред да му истече казната.
Кој и зошто ги натужил на комунистите така лошо...
при услови во кои што како што гледам сите бугари се на број и влакно од главата не им фали...
може да претпоставувам само.
Одземен им е целиот имот,прабаба ми Марија која што беше жива додека јас бев момче кажуваше дека шумкарите и во саксиите од цвеќињата превртувале за да најдат некоја пара.
Нејсе... преживеале.
Дедо ми,маж на ќерка му на Стефан е србин.
И сега некој бугарин од Лисиче пак ги буцка работите и пак сака за главата да ми работи.
Е нема да може овој пат...
овој пат јас прв коти ќе барам.

Vo drug post go imas ova

Хахаха... па кај ми то причаш пријатељу...
Ајде да вадиме слики од нафталин пак.
На оваа слика е замокот на гроф Минц.
На Истра,во Ичичи.
Е таму... во тој замок,Зеко секоја година од првата до дванаестата поминуваше помеѓу четири и шест месеци во годината.

Тој дебелиот... тој е дедо ми.
Дали имам фобија од хрватите?
Би рекол не.
Дури има делови од животот за кои што им се возхитувам.
Ама знам... колку они мене ме мразат.
И се пазам право да ти кажам.

Не ми се влегува у јама на мене...
(Иван-Горан Ковачиќ)

Drug post- tvoj

Караѓорѓевиќите се Васојевиќи.
Јас сум Дробњак.
А дробњаците се херцеговци

I pak tvoj post

Каков кретен.
Од роднини, до пријатели имам у Војводина.
Независна Војводина?
Па уште он сакал да ја види таква?

Pak tvoj post gnido

Со цело ненужно извинување...
ама кога зборам со такви како тебе јас и те како морам да си ја заштитам фамилијата.
Така да мр. вајзгај,три за позор,четири-СТАРТ:

Кад би знале рујне зоре,
историју Равне Горе
румене би увјек биле
од срамоте што су криле.

Да се Дражин бајрак вије...
не би било ...

За те борце што су пали,
отаџбини живот дали,
кад би српска дјеца знала
рекла би им вјечна хвала.

Tvoj apel
Ој нонен....
Пошто они се Македонци (то којотите што работеле за бугарскиот двор) и сакате де ги внесете во македонската историја на подвала,јас барам да бидат признаени и овековечени и:
Војвода Бабунски

Војвода Довезенски
[

Војвода Мицко

Војвода Глигор Соколовиќ

Војвода Василије Трбиќ

Спасе гарда

и други.
Они барем се легитимни бранители на народот во Македонија пред налетот на бугарските контрачетници.

И едните и другите се бореле под туѓо знаме,се е исто...
(колку за да сфатите колку е апсурдно вашето барање).
п.с.`Сакупи се једна чета мала` мора да биде химна.
АЈТ.

gnido srpska!

Знаеш дека не е дозволен ваков вокабулар. Баниран два дена.

Еве кој си ти зевсче. Лажго.
Не сум бе ја лажго.
Само што ти изгледа (ко и секој просечен депебенеовец) си имал лоши оценки по школо... па тешко конташ.
Било кој од нас има четири прадедовци,двајца дедовци,татко и мајка (до душе некои и повеќе :) )
срби од Црна Гора има по цела екс Југа...
али за некого тоа е тешка математика.
Јеби га.
Име,презиме,у скоро време и слики у галерија...
немате проблеми од моја страна.

А и у тој текстот...
сум изваден од контекст,онака,пропагандно,својствено за депебенеовите `шоумени`.
Јас ги спомнуев четниците у Македонија на тема за Тодор Александров...
и прашав зашто па ако вашиот велики војвода добија споменик,не би можеле и они да добијат исто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom