Предавници според ДПМНЕ на Груевски.

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
Многу се злоупотребува, (со цел) со оваа тешка квалификација во рамките на изборите, (а и од кога дојдоа на власт,со несмален интензитет,меѓувпрочем) па би сакал заедно да направиме една листа на `предавници` според гореспомнатите овци,полтрони и поистакнати членови на раководството. :smir:
Ќе ги постирам буквално сите за кои што ќе се сетам дека добиле таква квалификација,без разлика што и според мене дел од нив заслужено може да добијат таков епитет.
Истовремено,ќе се трудам да направам градација по важност на `предавникот`.
Откога заедно ќе ја докомплетираме листата,без поголеми потешкотии би требало да стигнеме и до тогаш очевидниот резултат за тоа кој се според (една труба нон-стоп труби) медиумите `заслужил` да биде предавник.
Идеме драги мои. :)
Според дпмне на Гвујо предавници се:
1.Киро Глигоров
2.Бранко Црвенковски
3.Денко Малевски
4.Љубе Бошкоски
5.Љубчо Георгиевски
6.Љубомир Фрчковски
7.Владе Милчин
8.Ѓунер Исмаил
9.Трифун Костовски
10.Ацо Кабрамов
11.Руфи Османи
12.Зоран Заев
13.Владо Бучковски
14.Радмила Шекеринска
15.Јани Макрадули
16.Сашо Ордановски
17.90% од НВО-ата кои што не ги спонзорира нивната партија
(спротивно со закон,пошто што општо има НВО со НВО ако е спонзорирано од влада?)
Надополнете ја листава.

Сега...
ако секој еден кој што има и најмала моќ,а во исто време не ја милува партијава на власт и не е теледиригирано копче (ко рецимо нивниот претседателски кандидат,она Ѓорѓе Мутавото),
сместа поминува во предавници и единствени релевантни новинари се само оние платени од веќеспомнатата партија,како и експерти меѓувпрочем,пошто останатите кои што не ги делат мненијата и препораките на централата на дпмне веќе `длабоко загазиле у велепредавство`....
дали тоа ние загазуваме се подлабоко и подлабоко у ТОТАЛИТАРИЗАМ и НЕ демократија или јас се лажам пошто и јас сум предавник?
:toe:
bravo super ti e listata

moze i mene da me stavis

neznam dali spored tvoite kriteriumi bi se vklopil i TOMIC od glasot na narodot ,nesto go snema covekov ,kiril todorovski sto javno kaza deka nesakal da krade za partijata pa zatoa go strpaa vo zatvor,pa i gledam djordje arsov go nema ,sega zasega tolku mi tekna ,a i me bunat ovie strucnite gledaci kaj janko jadi burek sto mora da se javuvaat i da mu go podignat ...na grujo i na ivanov

sega duri i eden dedo se javi da apelira da glasame za ivanov site sto sme glasale za boskovski,i toa duri pd veles se javi ,pa kaza i deka bil zatvorenik politicki.

a be ova metodive na dpmne za podiganje na rejtingot na ivanov se strasni koja od koja po g...a

Не бе ова е фотомонтажа од лабораторијата што ја направи Грујо.Е мајко Македонијо стварно решиле сдсовското-бугарашкото-грчко лоби да те рушат.

Ова се вика припрема на терен за вториот круг избори што следува.

Веруј, си ги знае методите на делување.

До кога ќе оставаме на Македонски форум татари и четници да лаат?

Зевчевичу ај оди протестирај пред нато, барем денес ти беше денот:toe:

90% од НВО-ата кои што не ги спонзорира нивната партија
(спротивно со закон,пошто што општо има НВО со НВО ако е спонзорирано од влада?)
Надополнете ја листава.

Сега...
ако секој еден кој што има и најмала моќ,а во исто време не ја милува партијава на власт и не е теледиригирано копче (ко рецимо нивниот претседателски кандидат,она Ѓорѓе Мутавото),
сместа поминува во предавници и единствени релевантни новинари се само оние платени од веќеспомнатата партија,како и експерти меѓувпрочем,пошто останатите кои што не ги делат мненијата и препораките на централата на дпмне веќе `длабоко загазиле у велепредавство`....
дали тоа ние загазуваме се подлабоко и подлабоко у ТОТАЛИТАРИЗАМ и НЕ демократија или јас се лажам пошто и јас сум предавник?

Камо среќа НВОата да беа спонзорирани од влада.
Т.Е. спонзорирани се од влада...
како не се...

Ама од ГРЧКА влада!!!

А за предавниците...
Ма неееееее...
Дезинформации, шпекулации и инсинуации се тоа...

Ма дај ти се молам...
Зошто Денко Малески предавник?!?!?!

Затоа што рече дека ние немаме право да ја крадеме грчката историја, и дека ние сме мешавина од повеќе народи на Балканот, и дека сме Словени од зад карпатите?

Глупости. Не е предавник, туку мудар дипломат.

А Киро бе?
Зошто па киро предавник?!?!?!?

Затоа што рече дека - Ние не сме тие Македонци, ние немаме никаква врска со Александар, ние сме словени, дојдени овде во 6век со сламки гњурејки во Дунав...
И во интервјуто за А1 пред 1 недела што рече дека ние сме криви што не ги разбираме Грците во нивното негирање
Затоа ли е предавник?!?!?

Глупости.
Тој е Искусен политичар. + на Тито секретарка му бил.

А Сранко бе?

Зошто предавник?

Затоа што се залага и тие држави што не признале како МАКЕДОНИЈА да не викаат северна горна долна република Х.
Што има лошо во тоа????
Или во тоа што ставовите му се исти како тие на Дорчо Бркојани.
Зарем за тоа ли ќе му замериш???

Фашист.

Фрчомир што рече дека - македонизмот е болест - тоа го прави ли предавник?
Не.

Гироски, Муљчин и Мерсуљ што рекоа дека името подхитно треба да се промени, а идентитетот да се редефинира според новото име Х, заради тоа ли се предавници???

ЦЦЦЦ

Сите овие што ти ги набројав се тврдокорни патриоти и МУУУУУДРИ политичари,
никогаш не земале пари за да работат против нас, да не зборам за Грчки куферчиња, саатчиња и титули за професори на Универзитетот во Атина.
ма нема шааааанси.

Офтопик:

А овој на аватарот, и тој да не ти е дедо?:helou:

Само мало појаснување за темава... зборуваме за предавници во очите на ДПМНЕ во моментов или низ времето? Бидејќи пробав да се сетам на некои, ама испаѓа дека и најголемите предавници за нив од едно време денес им се неразделни пријатели, додека пак некогашните пријатели денес се предавници за нив. Да го разградиме ова па да продолжиме.

Само мало појаснување за темава... зборуваме за предавници во очите на ДПМНЕ во моментов или низ времето? Бидејќи пробав да се сетам на некои, ама испаѓа дека и најголемите предавници за нив од едно време денес им се неразделни пријатели, додека пак некогашните пријатели денес се предавници за нив. Да го разградиме ова па да продолжиме.
Тешки прашања им поставуеш,немој така.
До еден ќе паднат на испит и ќе мора да го земат у предвид првиот дел од твојот потпис.
:toe: :pos2:
А тоа не е добро! :wink:

А овој на аватарот, и тој да не ти е дедо?:helou:
Не.
Ама осеќам страшен долг,почит и доживотен респект кон него.

Тешки прашања им поставуеш,немој така.
До еден ќе паднат на испит и ќе мора да го земат у предвид првиот дел од твојот потпис.
:toe: :pos2:
А тоа не е добро! :wink:
Политика е курва. И секоја политичка партија кога ќе види интерес во свои редови става секакви ликови. А оваа листа не е листа на ДПМНЕ тоа ти е листа на платен список на Џорџ Сорос.

Пример ВМРО за советничка листа во Скопје го стави Владо Поповски. Поголем непатриот од тој нема, ама јебига повторувам политика е курва.

Политика е курва. И секоја политичка партија кога ќе види интерес во свои редови става секакви ликови. А оваа листа не е листа на ДПМНЕ тоа ти е листа на платен список на Џорџ Сорос.

Пример ВМРО за советничка листа во Скопје го стави Владо Поповски. Поголем непатриот од тој нема, ама јебига повторувам политика е курва.

Па нели некои активисти на форумов се колнеа во “кама и кубур“ ако треба,дека Владо Поповски не бил член на ДПБНЕ.:pos2:

Немам потреба јас да лажам.
И премногу сум си горд на тие што ми се фамилија.
И од едната, и од другата страна.
Би те замолил да ги извадиш од твојата одвратна полтронска муцка
и да кажеш нешто за твоите.
Можда... направиле и они нешто знаменито... или баш и не,а?

eve citaj se samiot

И за да биде информацијата потполна...
(а и за тоа бугарите да може полесно да ме најдат,нема смисла да си играме мижитатара,големи сме

ќе ви дадам хот линк од тоа што ми е фамилија,дур некој овде цело време си замислува и прижељкува да биде од таа екипа,ама факат...
е нешто друго. [
Овој на сликава:

Ми е прадедо.
И се викал Стефан Мишев.
И е последниот сајбија од Мишеви,позната велешка фамилија.
Брат му е убиен на лице место,без многу-многу објаснувања,додека прадедо ми е осуден на 3 год. затвор во Идризово заради соработка со бугарскиот окупатор.

`Нормално`... го фатила струја додека менувал сјалица во Идризово неколку дена пред да му истече казната.
Кој и зошто ги натужил на комунистите така лошо...
при услови во кои што како што гледам сите бугари се на број и влакно од главата не им фали...
може да претпоставувам само.
Одземен им е целиот имот,прабаба ми Марија која што беше жива додека јас бев момче кажуваше дека шумкарите и во саксиите од цвеќињата превртувале за да најдат некоја пара.
Нејсе... преживеале.
Дедо ми,маж на ќерка му на Стефан е србин.
И сега некој бугарин од Лисиче пак ги буцка работите и пак сака за главата да ми работи.
Е нема да може овој пат...
овој пат јас прв коти ќе барам.

Vo drug post go imas ova

Хахаха... па кај ми то причаш пријатељу...
Ајде да вадиме слики од нафталин пак.
На оваа слика е замокот на гроф Минц.
На Истра,во Ичичи.
Е таму... во тој замок,Зеко секоја година од првата до дванаестата поминуваше помеѓу четири и шест месеци во годината.

Тој дебелиот... тој е дедо ми.
Дали имам фобија од хрватите?
Би рекол не.
Дури има делови од животот за кои што им се возхитувам.
Ама знам... колку они мене ме мразат.
И се пазам право да ти кажам.

Не ми се влегува у јама на мене...
(Иван-Горан Ковачиќ)

Drug post- tvoj

Караѓорѓевиќите се Васојевиќи.
Јас сум Дробњак.
А дробњаците се херцеговци

I pak tvoj post

Каков кретен.
Од роднини, до пријатели имам у Војводина.
Независна Војводина?
Па уште он сакал да ја види таква?

Pak tvoj post gnido

Со цело ненужно извинување...
ама кога зборам со такви како тебе јас и те како морам да си ја заштитам фамилијата.
Така да мр. вајзгај,три за позор,четири-СТАРТ:

Кад би знале рујне зоре,
историју Равне Горе
румене би увјек биле
од срамоте што су криле.

Да се Дражин бајрак вије...
не би било ...

За те борце што су пали,
отаџбини живот дали,
кад би српска дјеца знала
рекла би им вјечна хвала.

Tvoj apel
Ој нонен....
Пошто они се Македонци (то којотите што работеле за бугарскиот двор) и сакате де ги внесете во македонската историја на подвала,јас барам да бидат признаени и овековечени и:
Војвода Бабунски

Војвода Довезенски
[

Војвода Мицко

Војвода Глигор Соколовиќ

Војвода Василије Трбиќ

Спасе гарда

и други.
Они барем се легитимни бранители на народот во Македонија пред налетот на бугарските контрачетници.

И едните и другите се бореле под туѓо знаме,се е исто...
(колку за да сфатите колку е апсурдно вашето барање).
п.с.`Сакупи се једна чета мала` мора да биде химна.
АЈТ.

gnido srpska!

Па нели некои активисти на форумов се колнеа во “кама и кубур“ ако треба,дека Владо Поповски не бил член на ДПБНЕ.:pos2:
Тој тип е бетер од Фрле. На сите е советник, го има во секоја влада. Тој е вечен. За него и времето стои. Кој го турка тој човек и ја не знам. А верувам дека не е член на ВМРО, пошто типот е советник на секоја можна влада и претседател.

posle ova pod hitno na psihijatar be shizofrenicar.....

Абе Зевсус е како што би рекле другарите (:pos2:) негови, Американците, drama queen. Бара внимание дечкото, исфрустриран е од својата ништожност малосрпска.:helou:

прадедо ми и брат му

eve citaj se samiot

И за да биде информацијата потполна...
(а и за тоа бугарите да може полесно да ме најдат,нема смисла да си играме мижитатара,големи сме

ќе ви дадам хот линк од тоа што ми е фамилија,дур некој овде цело време си замислува и прижељкува да биде од таа екипа,ама факат...
е нешто друго. [
Овој на сликава:

Ми е прадедо.
И се викал Стефан Мишев.
И е последниот сајбија од Мишеви,позната велешка фамилија.
Брат му е убиен на лице место,без многу-многу објаснувања,додека прадедо ми е осуден на 3 год. затвор во Идризово заради соработка со бугарскиот окупатор.

`Нормално`... го фатила струја додека менувал сјалица во Идризово неколку дена пред да му истече казната.
Кој и зошто ги натужил на комунистите така лошо...
при услови во кои што како што гледам сите бугари се на број и влакно од главата не им фали...
може да претпоставувам само.
Одземен им е целиот имот,прабаба ми Марија која што беше жива додека јас бев момче кажуваше дека шумкарите и во саксиите од цвеќињата превртувале за да најдат некоја пара.
Нејсе... преживеале.
Дедо ми,маж на ќерка му на Стефан е србин.
И сега некој бугарин од Лисиче пак ги буцка работите и пак сака за главата да ми работи.
Е нема да може овој пат...
овој пат јас прв коти ќе барам.

Vo drug post go imas ova

Хахаха... па кај ми то причаш пријатељу...
Ајде да вадиме слики од нафталин пак.
На оваа слика е замокот на гроф Минц.
На Истра,во Ичичи.
Е таму... во тој замок,Зеко секоја година од првата до дванаестата поминуваше помеѓу четири и шест месеци во годината.

Тој дебелиот... тој е дедо ми.
Дали имам фобија од хрватите?
Би рекол не.
Дури има делови од животот за кои што им се возхитувам.
Ама знам... колку они мене ме мразат.
И се пазам право да ти кажам.

Не ми се влегува у јама на мене...
(Иван-Горан Ковачиќ)

Drug post- tvoj

Караѓорѓевиќите се Васојевиќи.
Јас сум Дробњак.
А дробњаците се херцеговци

I pak tvoj post

Каков кретен.
Од роднини, до пријатели имам у Војводина.
Независна Војводина?
Па уште он сакал да ја види таква?

Pak tvoj post gnido

Со цело ненужно извинување...
ама кога зборам со такви како тебе јас и те како морам да си ја заштитам фамилијата.
Така да мр. вајзгај,три за позор,четири-СТАРТ:

Кад би знале рујне зоре,
историју Равне Горе
румене би увјек биле
од срамоте што су криле.

Да се Дражин бајрак вије...
не би било ...

За те борце што су пали,
отаџбини живот дали,
кад би српска дјеца знала
рекла би им вјечна хвала.

Tvoj apel
Ој нонен....
Пошто они се Македонци (то којотите што работеле за бугарскиот двор) и сакате де ги внесете во македонската историја на подвала,јас барам да бидат признаени и овековечени и:
Војвода Бабунски

Војвода Довезенски
[

Војвода Мицко

Војвода Глигор Соколовиќ

Војвода Василије Трбиќ

Спасе гарда

и други.
Они барем се легитимни бранители на народот во Македонија пред налетот на бугарските контрачетници.

И едните и другите се бореле под туѓо знаме,се е исто...
(колку за да сфатите колку е апсурдно вашето барање).
п.с.`Сакупи се једна чета мала` мора да биде химна.
АЈТ.

gnido srpska!

Хахахахаха! Ова бабите на малокурефчево дебелко изгледа се рендале во групњаци, па на секоја посета кога ќе отиде овој Каракачановецов у скутиња кај бабулето, све различни приказни му кажува, и овој сето тоа директно на форум го става :))))))

„Бабо бабо, кај е дедо?“ --- „Ееее внучко...да знаеш ти колку дедовци имаш“ :pos2:

Инаку, има уште еден „прадедо“ цркнат на солунски фронт...Абе ова Зефљушовскиов да ти бил асли балканец. Тоа бабите „од вардара до триглава“ се пердашеле и после прадедото ова, прадедото она. Е јебига :pos2:

Да прати крв у Игенеа да го испитаат, ќе им се расипат апаратите „System failure! Too much information gathered! Victim of serial RASPALJOTKA“ :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom