Што е nerd или geek?

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Што според вас е nerd или geek? Дајте некоја дефиниција и сериозно мислење.
И дали имате такво мислење за некој од форумов

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
nerd или geek.... би му дошло луге шо немаат приватен живот.. тотално посветени на учење и компјутери...т.е не тотално..претерано...карактерот им е пореметен...се рдуваат на се ново шо ке научат...никогаш не се гледаат во огледало...изгледаат максимално лошо...круг на пријатели 1 или 2ца исти или полоши од нив...

еве пример...

сликава многу повеке говори од мене.... писс

M

Mario Gómez

Гостин
Како што се прикажани на филмовите и на цртаните, мора да носат наочари и фиксни протези , само да учат и да не излегуваат, да се разбираат од компјутери(иако тоа е корисно), да имаат пријатели кои се слични на нив и да бидат тема на заебавање на цело училиште.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.093
Поени од реакции
1.656
nerd или geek.... би му дошло луге шо немаат приватен живот.. тотално посветени на учење и компјутери...т.е не тотално..претерано...карактерот им е пореметен...се рдуваат на се ново шо ке научат...никогаш не се гледаат во огледало...изгледаат максимално лошо...круг на пријатели 1 или 2ца исти или полоши од нив...

еве пример...

сликава многу повеке говори од мене.... писс

Декстер Рулз.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Тоа ти се дечки што немаат приватен живот. Цел свет им се врти околу учењето и формулите по физика. Имаат најмногу два-три другари кој од кој побетер. И секако мораат да носат наочари (јас носам ама не сум:pipi:)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
се рaдуваат на се ново шо ке научат
Уау колку негативна особина е ова бре еј... замислете кретениве не се радуваат кога забораваат или кога заборваат да речат фала на некој кој им помогнал... уау

Инаку... глупа тема, нели ви изгледа по малкиу омаловажувачка со оглед на тоа што гиковите дремат на пц а верајатно и на нет?

M

Mario Gómez

Гостин
Уау колку негативна особина е ова бре еј... замислете кретениве не се радуваат кога забораваат или кога заборваат да речат фала на некој кој им помогнал... уау

Инаку... глупа тема, нели ви изгледа по малкиу омаловажувачка со оглед на тоа што гиковите дремат на пц а верајатно и на нет?
Aко е така и ние сме...:pos2::pos2:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Aко е така и ние сме...:pos2::pos2:
:pos2::pos2: По таа логика стварно сме :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Аааа мора да се провери ова ако е така од утре на компјутер по еден до два саата најмногу

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
У школо кај мене имам два совршени примери за гикови...Т.е. не се само два хаха, појше ги има, мислам Корчагин е тоа, што сакам ја :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Амбициозни луѓе, се интересираат за науката, не се замараат претерано со ситните животни проблеми и не се прифатени од другите "нормални" луѓе.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Што според вас е nerd или geek? Дајте некоја дефиниција и сериозно мислење.
И дали имате такво мислење за некој од форумов

Nerds - натпросечно интелигентни луѓе кои не внимаваат на надворешниот изглед. Обично не им смета ваквиот статус, и се гордеат со тоа што не се занимаваат со површни глупости.

Geeks - слично како nerds, паметни луѓе кои се префокусирани на технологијата. Geek-от го малтретираш у средно, а како возрасен работиш за него.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Nerds - натпросечно интелигентни луѓе кои не внимаваат на надворешниот изглед. Обично не им смета ваквиот статус, и се гордеат со тоа што не се занимаваат со површни глупости.

Geeks - слично како nerds, паметни луѓе кои се префокусирани на технологијата. Geek-от го малтретираш у средно, а како возрасен работиш за него.
Touchdown :eek:lee:

Ете дефиниција која на мене не ми текна а е точна и исправна.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Еве ви дефиниција според официјален речник=):

geek - Личност која е досадна, носи облека која не е модерна и не знае како да се однесува во социјални ситуации.

nerd - Истите особини како и за geek, плус што е опседнат(a) со компјутери.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Еве ви дефиниција според официјален речник=):

geek - Личност која е досадна, носи облека која не е модерна и не знае како да се однесува во социјални ситуации.

nerd - Истите особини како и за geek, плус што е опседнат(a) со компјутери.
В село имам куп луѓе кои се досадни, носат облека која не е модерна и незнаат како да се однесуваат во социјални ситуации... и сите се увозни и работат како помошници кај овчарите... ама не се гикови... не?

За нрд... кажа Екс Машина.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
В село имам куп луѓе кои се досадни, носат облека која не е модерна и незнаат како да се однесуваат во социјални ситуации... и сите се увозни и работат како помошници кај овчарите... ама не се гикови... не?
The Oxford Advanced Learner's Dictionary states otherwise.=)

Kajgana Shop

На врв Bottom