- Член од
- 8 април 2008
- Мислења
- 6.419
- Поени од реакции
- 777
Баш она што го кажа Иванов ...Patrioti kolku tebe na kilo ima, so lopata da gi rinis!
Imeto ke se smeni, sakal nejkel, FAKT!
Фрчко трча напред со Северна Македонија, на старт им вика на грците ако станам јас претседател сум согласен да биде Северна Македонија, патем ако стане претседател има подршка значи од мнозинство народ ...
е сега шо се дешава ...
грција после избориве продолжуваат преговорите ... и веќе е во предност со името ... веќе знае дека ние сме согласни за северна Македонија ...
НО
каде е ПАКЕТОТ?
фрчко гаранции ќе барал?
од кого?
грција бара промена на се што е македонски (јазик, институции, пасоши итн.) НЕ Е САМО Името до кога да се повторуваме ...
Фрчко манипулира на начин - го залажува народот дека сето ова ќе се решело за некој месец ... ?!?!? не е можно тоа ... - факт, само придобива гласови кои сакале ЕУ НАто како Зоне и мартинбт и кои ќе зимале 1500евра плата од тој момент. ...
имаше една тема НАТО и ЕУ или Името ...
јас би ја поставил
НАТО и ЕУ / Се што е Македонија (Каледонија, Каледонски Јазик, Каледонски Институции, Каледонец)
значи да не се залажуваме дека за некој месец ќе сме влегле нато еу без да се одкажеме од се Македонско, да ја согледаме реалноста и дипломатски да ги заебеме грците, или пак ако нема Македонци веќе во Македонија тогаш да даеме газ ... друг избор нема ...
за да ги заебеме грците дипломатски треба обединето да истапиме со политика без многу инат (иако морам да признаам ми прави кеиф инатот на Груевски и неговите контрирања), јас незнам и се пражувам каде е МАНУ ... пази Академици еј ... каде се они да завземат став ... Историчарите кај се?? голема грешка правиме шо сами меѓу себе се делиме околу Македохнското прашање и идентитетот наместо да бидеме обединети околу тоа. зошто јавно пред медиуми и светска јавност некои „политичари“ и експерти на секој можен начин ја оцрнуваат Македонија тоа не ми е јасно.
некој спомна било кој да е ќе го смени името.
прво не е само Името у прашање (ќе се повторам)
второ: велите едните подоцна другите порано.
јас велам едните се борат за интересите на Македонија.
а другите кои побрзо би го направиле тоа веќе се предале.(бело знаменце)
:smir:
едит: Околу гаранциите кои фрчко ги бара за идентитетот?
зар заборавивме дека грција даде гаранција, потпиша документ, во кој се обврзува дека нема да не кочи при влевање во било која организација меѓународна?
дали таа гаранција се испоштува?
дали некоја друга држава од ЕУ им даде забелешка и и рече нешто на грција?
одговорот сите го знаеме нели.