Слаткарот од Хрватска

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Не се сојузници, Љубе е во служба на Бранко, има голема разлика.

Љубе испадна вејка на ветрот, за голема жал.

Ама од самиот почеток беше на погрешна основа, уште кога се фати да е во тандем со Љупчо-Татарот во 1994 год.

P

Princ

Гостин
Бошкоски: Иванов е кандидат на СДСМ со одличен комунистички бекграунд

Не поддржувам ниту еден од двајцата кандидати на СДСМ за претседател во вториот круг, ниту Иванов ниту Фрчкоски.

Апел на Љубе Бошкоски да престанат шпекулациите за да не го повторува ставот постојано.

Иванов за него е кандидат со одличен комунистички бекграунд, кој додека се создавала независна Македонија, од Белград се борел за Југославија.

„Вториот кандидат е кандидат на СДСМ, кандидат кој припаѓа на социјалдемократската јасна профилација и така се профилира. Со него исто така немам ниту една допирна точка и идеолошка. Јас припаѓам според идеологија, тоа јасно го кажував во оваа предизборна кампања, на идеологијата на ВМРО и од таа идеологија не отстапувам“, изјави Бошкоски.

Бошкоски нема да поддржи ниту еден градоначалник во вториот круг. Упати критики до раководството на ВМРО-ДПМНЕ, кое скршнало од идеологијата на партијата.

Рече дека Груевски кога одел во Хаг, единствено се интересирал дали Љубе Бошкоски ќе формира партија доколку излезе оттаму.

Му порача на Груевски дека може сега тој да формира доколку сака нова партија, а Бошкоски ќе се советувал уште некое време.

„Слушам разни ставови, разни мислења. Еден од ставовите е да повикам на предвремен конгрес со кој ќе го смениме актуелното раководство на најдемократски начин. Вторите предлагаат да формирам нова политичка партија со јасна профилација, десничарска партија, партија од центарот. Трети од мене бараат да формирам фракции“, изјави Бошкоски.

Бошкоски замоли да престанат и лажењата на јавноста околу Хаг и односот со Јохан Тарчуловски.

Посочи дека адвокатот кој го финансира владата веќе добил и опомена од Хашкиот Трибунал да престане да дава изјави кои не се во неговиот домен.

Изворејшн

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Ајде сега ќе се глупираме, му изиграва кучка на Бранко, па сега Иванов бил комуњара.

Продадено газе е продадено.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Аууу човече овој Бошкоски го надминува Фрчко по траскање зелени.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
sto ve cudi, kvazi patriotot naviknat e da go onodat ili brane ili ljubco.. covekot ednostavno ne menuva partneri...partija ce oformel .. nemu doaga pamet toa volcite ima da go letnat do nebesata i koga ce go aknat od zemja ima gospot vo bermudi da go vidi samo sto ovoj pat ce nema vtora tatkovina kaj da bega

Член од
17 јануари 2009
Мислења
690
Поени од реакции
671
Затворот го направи своето:toe:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Нека формира партија,тек тогаш ќе се спушти на земја.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
4
Дека Љубе Бошкоски имаше скриена агенда за претседателските избори, ми беше јасно уште првиот пат кога од негова уста излегоа зборовите „претседателска кандидатура“.

Бранко Црвенковски знаејќи го фактот дека Македонија ќе добие претседател уште при првиот круг на претседателските избори, направи инвестиција во изборите договарајќи се со Љубе Бошкоски кој и се докажа дека ја има улогата на привлекување гласови кои со сигурност ќе отидеа за кандидатот на ВМРО ДПМНЕ. А за тоа имаа и неколку средби уште веднаш по враќањето на Љубе во Македонија, за што сведочи и елиминацијата на „Консултантот“ од претседателската трка.

Од сите јавни претставувања, самиот Љубе се докажа дека ни самиот нема поим што бара во „тоа друштво“, ниту пак дека имал некаква агенда како сериозен кандидат за претседател. Да не зборам за останатите кандидати, како на пример Нано Ружин кој единствено учествуваше колку за да има Фрчко поддршка при инсинуирањето и напаѓањето на опонентот, и на тоа впрочем беа сконцентрирани во сите јавни излагања.

Не би навлегувал понатаму, туку би ги покажал процентуално резултатите:

После оваа слика, јасно е дека без кандидатурата на слаткарот од Хрватска, денеска ќе го имавме новиот претседател на Република Македонија - Ѓорге Иванов.

Математиката на Бранко по се изгледа успеа.

Тек сега доаѓа интересното. Зошто сака Бранко и СДС втор претседателски изборен круг?

Љубе си ја заврши одлично зададената задача од страна на Бранко, сега на ред стапува мојот примарен сомнеж, а тоа е бојкот на вториот изборен круг од страна на СДС, со што ќе се доведе до неуспешни избори и внатрешна политичка дестабилизација на Македонија.

Мојот сомнеж за евентуален бојкот до некаде и ми беше потврден, при разговор со еден човек кој лично го сметам за пријател, а кој може да се каже дека е доста компетентен по тие прашања. Дополнително ми се зацврсти сомнежот после вечерашното гостување на Бучковски во отвореното студио на А1, каде што тој и јавно проговори за бојкот.

Епа...Браво бе слаткар, секоја чест која ја немаш. Доколку овој мој сомнеж кој веќе преоѓа во основано тврдење испадне вистина, не ми останува ништо друго освен да им честитам на Бранко Црвенковски и СДСМ за овие методи на деструкција на Македонија внатрешно и надворешно. Безброј пати досега се докажаа дека не бираат средства, па макар и тоа било по цена на угледот на Македонија, за да стигнат до власт. Патократија.
Срам да ти е кој те бранеше 2001 сељак еден од вакви како тебе не ни ја бива државата .(до модераторите и остала вмроовска багра)Можете да ме банирате и 1 година ако сакате но оваа го знае целата македонска јавност .Љубе Бошковски е народен херој кој во војната 2001 застана во одбрана на својот народ се жртвуваше за својотт народ на ред беше ние да му вратиме за сите добри дела штоги направи за македонија но очигледно македонскиот народ е слеп штом не може да ја препознае единствената добра опција за претседател на македонија

Аууу човече овој Бошкоски го надминува Фрчко по траскање зелени.
Срам те било битанго една од каде таа дрскост да го навредуваш човекот кој животот го ризикуваше за Mакедонија и македонскиот народ за жал и за некој латвици како што си ти.Вие предавниците и шпионите кои за време на предизборната кампања само гледавте да го оцрните Љубе Бошковски сте срамот за македонската нација од вас не ја бива државата

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Срам да ти е кој те бранеше 2001 сељак еден од вакви како тебе не ни ја бива државата .(до модераторите и остала вмроовска багра)Можете да ме банирате и 1 година ако сакате но оваа го знае целата македонска јавност .Љубе Бошковски е народен херој кој во војната 2001 застана во одбрана на својот народ се жртвуваше за својотт народ на ред беше ние да му вратиме за сите добри дела штоги направи за македонија но очигледно македонскиот народ е слеп штом не може да ја препознае единствената добра опција за претседател на македонија

Член од
17 јануари 2009
Мислења
690
Поени од реакции
671
Да те прашам, си слушнал за ПЕТЕН?
Никој нормален не може да му ја негира улогата на Брат Љубе во 2001, барем по мене.
П.С. Македонија се пишува со голема букава, ако ја почитуваш својата држава.:toe:

Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18

Срам те било битанго една од каде таа дрскост да го навредуваш човекот кој животот го ризикуваше за македонија и македонскиот народ за жал и за некој латвици како што си ти.Вие предавниците и шпионите кои за време на предизборната кампања само гледавте да го оцрните Љубе Бошковски сте срамот за македонската нација од вас не ја бива државата
Во право си за се (ти враќам затоа што ти ме подржа кога ми беше тоа птребно на некоја друга тема и стварно ми беше од полза тоа твое пред се објективно мислење)Секоја чест Љубе-Жива Легенда

Член од
25 јануари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
4
Да те прашам, си слушнал за ПЕТЕН?
Никој нормален не може да му ја негира улогата на Брат Љубе во 2001, барем по мене.
П.С. Македонија се пишува со голема букава, ако ја почитуваш својата држава.:toe:
Се извинувам моја грешка јас обично намерно грешам со тоа што на некои дршави кои според мене не заслужуваат внимание првата буква ја пишувам мала .За секој според заслугите еве ја напишав М голема .Добра ноќ Македонијо каде и да си ако пак имам печатни грешки не ме критикувајте ве молам :smir:Одам да спијааааааааам

Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18
Не се сојузници, Љубе е во служба на Бранко, има голема разлика.

Љубе испадна вејка на ветрот, за голема жал.

Ама од самиот почеток беше на погрешна основа, уште кога се фати да е во тандем со Љупчо-Татарот во 1994 год.
Немаш поима од животот за жал има и други вакви како тебе .Се што кажа излажа гледам добро те инструментирале во штабот на груевски:pos2::pos2::pos2:

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Eh be ispereni mozoci plukate i frlate kamenja na covekot koj 3 pati se spasi od sigurna smrt i covekot koj do vcera go zalevte a denes gruevski vi gi isperi mozocite na site i go napagate.STRAMOTA!!!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Љубе е мрсулко. мравка. Ситна риба. Марионетка со конци кои ги контролира Бранко Црвенковски. Вие лиглиња, вчера што ви израснаа влакненца на курињата најдовте да дркате на Љубе слаткарот од Хрватска. Свестете се дур не е касно па да се вадите после со правдање. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom