Изборни резултати од Локални избори 2009 (генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Z

Zona Pelucida

Гостин
Треба или не треба да има тв-дуел,да видиме како ќе се снајде Ѓорѓе со две клетки у глаата?Или ви е страв дека ќе се предомислите???
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Треба или не треба да има тв-дуел,да видиме како ќе се снајде Ѓорѓе со две клетки у глаата?Или ви е страв дека ќе се предомислите???
Народот одбра. Ајде поздрав :helou:
Доста ви е Карпош, Куманово, Струмица и Охрид што ги земавте.
 
Член од
15 март 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]сега ми текна дека опозицијата го обвинуваше Иванов дека нема основа да го користи името на претседателот Трајковски во неговите говори, но за среќа го имаме интернетот[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]МАКЕДОНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ПО ЛИЧЕН ИЗБОР ГО СОСТАВУВА СЕКРЕТАРИЈАТОТ ЗА ПАРТИСКО-ПОЛИТИЧКИОТ ДИЈАЛОГ[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Трајковски "ги унапреди" своите неформални советници во секретари[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Целта на Трајковски е да ги официјализира луѓето кои работат околу него и го советуваат, но бидејќи му недостигаше форма, сега со секретаријатот оформува шема како сето тоа да функционира. Не е прецизирано на каква основа ќе бидат ангажирани секрета[/FONT]


[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Секретаријатот што сака да го формира претседателот Трајковски се заснова на лична основа и во него ќе членуваат неговите неформални советници, дознаваме од извори блиски на кабинетот на Трајковски. Целта на Трајковски, како што дознаваме, е да ги официјализира луѓето кои работат околу него и го советуваат, но бидејќи му недостигаше форма, сега со секретаријатот оформува шема како сето тоа да функционира.
Претседателот веќе имаше една средба со Sвонко Јанкуловски, Ѓунер Исмаил, Сашо Ордановски, со Панде Лазаревски, беше поканет и професорот Љубомир Фрчкоски кој, сепак, не се појавил на средбата. Се говори дека во тимот на Трајковски, како експерти ангажирани се и Гордана Силјановска и Ѓорѓе Иванов од Правниот факултет.
Сите политички одлуки ќе се даваат на анализа во секретаријатот, каде експерти ќе ги анализираат сите предлози, а, ако има потреба, ќе се ангажираат и други стручњаци од Универзитетот. Идејата околу секретаријатот е тој да ги прима сите документи кои се однесуваат на политичкиот дијалог, истите да ги разгледува и да ги прифаќа или отфрла. Дел од интелектуалците кои се споменуваат како членови на секретаријатот, велат дека не добиле официјална покана да учествуваат во неговата работа, но ако бидат повикани, најверојатно ќе прифатат таква одговорност. Не е прецизирано на каква основа ќе бидат ангажирани секретарите, можно е да бидат на волонтерска, но преовладува мислењето дека за својот ангажман тие ќе бараат соодветен надомест.
Партиски извори велат дека нема потреба Трајковски да се занимава со формирање на вакво тело, бидејќи во Собранието функционираат тела кои се задолжени за проблематиката на меѓунационалните односи, како што е Советот за меѓунационални односи на Собранието. "Мандатот на членовите на Советот е истечен, но во вакви ситуации треба да се именуваат членови и да започне со работа телото. Нејасно е како Трајковски сака да го наметне секретаријатот над ингеренциите кои треба да ги има Советот за меѓунационлна односи", велат партиски извори.
Меѓутоа, претседателот на Собранието Стојан Андов е категоричен дека секретаријатот што ќе го формира претседателот Трајковски нема никаква врска со Советот за меѓунационални односи, бидејќи секретаријатот е политичко тело, а Советот е составен од угледни претставници на сите национални малцинства, а не од членови на партии, работи како непартиски орган и мандатот на членовите на Советот не им е поминат. Андов смета дека идејата на претседателот Трајковски да формира секретаријат кој ќе се занимава со отворените политички прашања е добра работа.
Идејата за формирање секретаријат, завчеравечер, на средбата кај Трајковски ја поддржале сите присутни претставници на политичките партии. Најголемата опозициона партија СДСМ нема да го минира и саботира работењето на Трајковски, но стравува дека " средбите стануваат непродуктивни", па затоа предочува дека "Трајковски треба да најде метод тие да бидат продуктивни, бидејќи ниту на позицијата, ниту на опозицијата, ниту на Трајковски не му одговара купување време и одолжување на работите".
[/FONT]
da be vistina e!!!ivanov sorabotuval so trajkoski!!!nema veze i samite vmrovcina velat deka ivanov e slab kandidat i deka se slepa na popularnosta na vmro!!!i nekoj ke mi kaze deka se glasalo za licnos!!togas kako ivanov vodi,ako se glasalo za licnos trebase da bide posleden!!se e minlivi,pa i popularnosta na vmro!
 

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
е многу ке ми биде мерак ако место фрчковски влезе брат љубе на вториов круг. Јас искрено гласав за ВМРО - Иванов но доколку има 2 крук за претседател помеѓи Иванов и Бошковски би гласал за брат љубе !!!
 

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Vo Ohrid Nance vodi so 10 -15 %
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Од штабот на ВМРО прво ги пресметаа гласовите од Варош, Велгошти и Коњско, и ти соодносот го пиша на форум. :pos2:

Бацки до вас. :back:


Александар Петрески влегува во втор круг како лидер со 906 гласа пред Кирил Трендафилов - Нанче.

Аиде лека ноќ.
 
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ako misleshe na Koce i resetiranjeto na chasovnikot pak kje ti odgovoram,nishto od taa rabota.Za zhal nema da go resetira chasovnikot.
и пак го избегна
веќе и незнаеш што сум те прашал
а кога сме кај Коце на твоја жалост во водство е
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
е многу ке ми биде мерак ако место фрчковски влезе брат љубе на вториов круг. Јас искрено гласав за ВМРО - Иванов но доколку има 2 крук за претседател помеѓи Иванов и Бошковски би гласал за брат љубе !!!
Арно, ама Љубе е трет и по се изгледа шанси нема за втор круг...
Тоа нека се свестат комуњарите за кого го дадоа гласот...
 
Z

Zona Pelucida

Гостин
ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ШТО ЗБОРИТЕ БЕ ЛУЃЕ,СВЕСТЕТЕ СЕ ДОДЕКА Е РАНО,ЗА ЕДНА ГОДИНА НЕМА ДА НЕ ПРАШААТ ДАЛИ СМЕ ВМРО ИЛИ СДСМ,МАКЕДОНЦИ Е ПРАШАЊЕ ДАЛИ ЌЕ БИДЕМЕ.
 
Член од
23 март 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
SDSM ima najgolem broj na pogolemite opshtini,aj legni troa sea i olabaj.



Po se izglea Koce nema da go restartira chasovnikot.
Brate abe so ti e na tebe i voopsto na site od SDSM??
Gledat deka katastrofalno gubat vo sporedba so minatite lokalni izbori i uporno tvrdat na presot deka tie izvojuvale pobeda.
Lugeto se srekni sto razlikata megu Frcko i Ivanov ne bila 3:1, ami bila 2:1..:S.
Kolku ste pateticni, dobivte samo 4 opstini i duri imate hrabrost da tvrdite deka SDSM pobedila.
Za Skopje da ti kazam deka Koce vodi 3:1 nasproti covekot partija Tito Petkovski.
A za toa deka SDSM ima najgolem broj na pogolemite opstini , bi ti kazal deka po se izgleda ti imas problemi so Matematikata, a ne vmrovci. Da ne podzaboravi na Prilep, Bitola, Aerodrom, Stip, Kocani itn itn... Ako napravime sumarni rezultati samo Bitola i Prilep imaat vkupno poveke glasovi vo odnos na site opstini kade sto pobedi SDSM.
Za Centar , za gradonacalnik vodi Vladimir Todorovic dodeka za sovetnici vodat SDSM.. gusto ke bide vo vtor krug ovde.

PS: JAs sum od Strumica i se sramam sto sum Strumicanec, zasto denes pokazaa kolku se naivni, i kako eden kriminalec od tipot na Zaev koj nema 2 metra skolo moze da gi kontrolira.

My 2 cents...
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom