spiros
Шалом Алеихем!
- Член од
- 7 септември 2008
- Мислења
- 3.225
- Поени од реакции
- 986
Извини од која држава си ти?
Приказнава е твоја или ја презеде од интернет бидејќи е многу сомнителна?
“Приказната“ е вистинска случка, а синот вистинско момче кое на денешен ден (библиски гледано) пред десет години - на истиот ден кога мојот телесен татко “славеше“ 50 годишен роденден и во соседна србија започна втората голема битка за косово - беше оперирано на срце во една од подобрите европски дечји клиники.
Македонец сум, од западна македонија, кој (за жал или за среќа) повеќе е вон македонија одколку што е во македонија!
поздрав
Искрено многу ми е мило за син ти, само така да продолжи, само што не знам од каде ова потврдува за постоењето на рајот, а за тоа со докторите има доста случаи кога се случува наспроти сите околности да испадне се во ред.
Ако консеквентно продолжиш да размислуваш, ќе видиш дека преку Милоста БОЖЈА (ХРИСТОС) се можни патувања не само низ просторот. Тоа значи дека и за тебе и за мене и за секој друг е можно да го види рајот, исто како што јас го видов синот!
За таквото патување не е потребен пасош, ниту сомневање.
Верувај!
...
Tи си можел или да ги тужиш и земиш некоја стотка иљадарка евра за грешката или да се фрлиш во религиозноста. Трето нема.
Преку Милоста БОЖЈА (ХРИСТОС) има и нешто што е многу повеќе од пари и религијата што е постара од сите книги стари :helou:
Да не беше науката немаше да има ни интернет. Исус не донесе АДСЛ на светот, и со апостолите не комуницираше преку Лајв месенџер.
Има еден Медиум што е над сите медиуми, без Тој медиум неможе никој да живее а камоли да култивира наука. Е баш Тој медиум - што го надминува секој ум а преку Него од БОГА е создаден сиот универзум - за спасение на сите, се отелотвори во ИСУС!
Претпоставувам за болдираното.Во ред, нека биде така, зборот ми беше што доколку некој ден се изнајдат докази дека тоа не било така, додуше тоа е малку веројатно, но под претпоставка, тогаш многу самонаречени верници би престанале да веруваат.
Зошто вака бе роде? :icon_eek: Верниците очекуваат набрзо секое око да го види ГОСПОДА - инашалах - а ти си запнал како пијан за плот со некојси намќорски докази, што би се обидувале (по незнам кој пат во историјата на човечанството) да Го негирале СЛОВОТО на СОВРШЕНИОТ.
Не ми се лути, што те искарав малку :smir: