Симболичка Библија

• Креатор на темата Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување Време на започнување
Јас го видов мојот син на 4 годишна возраст, како игра со мене во дворот, се затрчува, ме гушнува и извикува на немакедонски јазик: тато!

Кога и го кажав ова на мојата жена - која беше бремена со него а докторите (меѓу најдобрите во европа) велеа според налазите дека кога ќе се роди бебето или ќе умре веднаш, или после најтешки можни операции ќе живее како инвалид до крајот на својот живот - таа ми врисна, ми кажа дека не сум нормален и дека припаѓам во болница ...!

Искрено да ти кажам, ми ја разниша верата и безнадежен си отидов да легнам. Кога го отворив јорганот - како би легнал да спијам - живите слики од мојот син, повторно ми излегоја! Со истата боја на коса, очи, тен, ... како што и го опишав на женами претходно!

После (отприлика) 4 години баш тие слики се исполнија. Мојот син беше баш така како што и го опишав на женами , наспроти сите негативни лекарски прогнози. Кога тој се стрча во дворот и рипна во мене - извикувајќи го баш тој збор - си помислев “ ех каде е женами да го види ова„! Кога се завртев, таа беше зад мене без зборови, со солзи во очите само ја климаше главата.

ИСУС е ЖИВ! АЛАХ УЕГБЕР!

п.с. Мојот син денес е носител на повеќе школски медалји во атлетика:pehar:

Волјата БОЖЈА е сите да ја прифатат Милоста БОЖЈА (ХРИСТОС) и со тоа да бидат спасени!

Ова е потполно сериозно!
:helou:

Искрено многу ми е мило за син ти, само така да продолжи, само што не знам од каде ова потврдува за постоењето на рајот, а за тоа со докторите има доста случаи кога се случува наспроти сите околности да испадне се во ред.

Јас го видов мојот син на 4 годишна возраст, како игра со мене во дворот, се затрчува, ме гушнува и извикува на немакедонски јазик: тато!

Кога и го кажав ова на мојата жена - која беше бремена со него а докторите (меѓу најдобрите во европа) велеа според налазите дека кога ќе се роди бебето или ќе умре веднаш, или после најтешки можни операции ќе живее како инвалид до крајот на својот живот - таа ми врисна, ми кажа дека не сум нормален и дека припаѓам во болница ...!

Искрено да ти кажам, ми ја разниша верата и безнадежен си отидов да легнам. Кога го отворив јорганот - како би легнал да спијам - живите слики од мојот син, повторно ми излегоја! Со истата боја на коса, очи, тен, ... како што и го опишав на женами претходно!

После (отприлика) 4 години баш тие слики се исполнија. Мојот син беше баш така како што и го опишав на женами , наспроти сите негативни лекарски прогнози. Кога тој се стрча во дворот и рипна во мене - извикувајќи го баш тој збор - си помислев “ ех каде е женами да го види ова„! Кога се завртев, таа беше зад мене без зборови, со солзи во очите само ја климаше главата.

ИСУС е ЖИВ! АЛАХ УЕГБЕР!

п.с. Мојот син денес е носител на повеќе школски медалји во атлетика:pehar:

Извини од која држава си ти?
Приказнава е твоја или ја презеде од интернет бидејќи е многу сомнителна?

Напишано од Cool Hand Luke
Би рекол, вера не е само - не знам дали e вистина но верувам дека е така. Вера е би рекол и - знам дека не е вистина, но толку е моќно и убаво, та за мене стана вистина.

Непотполна согласност!

Претпоставувам за болдираното. :) Во ред, нека биде така, зборот ми беше што доколку некој ден се изнајдат докази дека тоа не било така, додуше тоа е малку веројатно, но под претпоставка, тогаш многу самонаречени верници би престанале да веруваат.

Јас знам за човек кој умре од инфаркт истиот ден од како беше на контрола кај доктор и каде му рекоа дека е се во ред со него.
Твојата вера ја базираш на докторско мислење. Тие ти рекоа дека детето (неродено) ти е во голема опасност и кога се испостави дека ТИЕ ЗГРЕШИЈА, ти поверува во Бог.

Despite the fact that almost 100,000 patients die from medical mistakes each year, only 30 percent of those errors are ever disclosed to patients. Saying "I’m sorry" is morally and ethically proper. It re-establishes trust and empathy between doctor and patient, and makes it easier for everyone involved to learn from the incident. Hospitals that have instituted full disclosure programs have seen a decrease in the number of malpractice lawsuits and a savings in legal costs.

Tи си можел или да ги тужиш и земиш некоја стотка иљадарка евра за грешката или да се фрлиш во религиозноста. Трето нема.

Јас знам за човек кој умре од инфаркт истиот ден од како беше на контрола кај доктор и каде му рекоа дека е се во ред со него.
Твојата вера ја базираш на докторско мислење. Тие ти рекоа дека детето (неродено) ти е во голема опасност и кога се испостави дека ТИЕ ЗГРЕШИЈА, ти поверува во Бог.

Despite the fact that almost 100,000 patients die from medical mistakes each year, only 30 percent of those errors are ever disclosed to patients. Saying "I’m sorry" is morally and ethically proper. It re-establishes trust and empathy between doctor and patient, and makes it easier for everyone involved to learn from the incident. Hospitals that have instituted full disclosure programs have seen a decrease in the number of malpractice lawsuits and a savings in legal costs.

Tи си можел или да ги тужиш и земиш некоја стотка иљадарка евра за грешката или да се фрлиш во религиозноста. Трето нема.

Ето, драги гледачи, еве уште еден јаааак статистички „доказ„ и аргумент„...
А верата и понатаму останува духовна а не статистичка категорија.

Па овде предходно се вметнаа материјални (докторски мислења и наоди) и духовни категории се во еден контекст како доказ за постоење на бог па то не ти сметаше.

Православното учење ги смета научните сознанија (не вистини) само како потврда на црковното видување на одредени категории. За православието, научните сознанија не се поткрепа, оти научните сознанија се минливи и менливи, а духовните категории се непроменливи.

Значи најубаво е да е буквална вистина која што испаднала и метафоричка, и тоа не случајно! Опасен е Бог! :) Жив ѓавол.:wink:

Православното учење ги смета научните сознанија (не вистини) само како потврда на црковното видување на одредени категории. За православието, научните сознанија не се поткрепа, оти научните сознанија се минливи и менливи, а духовните категории се непроменливи.
Да но попот трча на доктор ко ќе го фати грлото или крени притисок и голта апои кои ги направиле врз основ на научни истражувања и кои се најпрвин тестирани на глувци, свињи и мајмуни (како генетски нам најслични), ко ќе му се расипи на владиката колата не се собира синодот со молитви и благослови да ја опраи туку ја носат на мајстор кој со научно развиени техники и алати ќе ја суреди, верникот кој ќе фати за оголена жица од струја под напон ќе го здрма и ќе го отепа баш и како секој неверник.

И попот се смртен човек и е подложен на болести...
А медицината сеуште не го решила основното прашање: животот и смртта. Кон луѓето, медицината се однесува како кон некакво бои-механизми, а не како комплетни битија, струкутирани од дух, душа и тело.

И попот се смртен човек и е подложен на болести...
А медицината сеуште не го решила основното прашање: животот и смртта. Кон луѓето, медицината се однесува како кон некакво бои-механизми, а не како комплетни битија, струкутирани од дух, душа и тело.
Што да реши? тоа не е прашање бе тоа е факт, се раѓаш и умираш. Крај. За грло има доктор, за глава има доктор за коски има доктор за психа (душа ) има доктор. Има и апои ако те боли ако ти се лоши ако те чеша ако си тажен....
Црквата не нуди ништо за овој свет. Ветува за некој свет од кој никој не се јавил да кажи како е, а тие го пропагираат небаре секој ден по 2-3 пати одат таму ваму (и тоа без чекање на граница)

...Арно ама....
Тие веруваат во Исуса Христа распнатиот и воскреснатиот и во живот вечен.

Очигледно дека смррта ти е поомилена. Медицината сеуште не го реши ниту ќе го реши тој проблем. Христос го реши и ни понуди Негов личен пример. Медицината е саде обичен крпач на болестите на телото но е и за болестите на духот и душата.

Од каде знаеш дека Христос го решил и понудил пример? имаш видено или од стари книги имаш читано?

Не бе, на Интернет прочитав...

Не бе, на Интернет прочитав...
Да не беше науката немаше да има ни интернет. Исус не донесе АДСЛ на светот, и со апостолите не комуницираше преку Лајв месенџер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom