Јас го видов мојот син на 4 годишна возраст, како игра со мене во дворот, се затрчува, ме гушнува и извикува на немакедонски јазик: тато!
Кога и го кажав ова на мојата жена - која беше бремена со него а докторите (меѓу најдобрите во европа) велеа според налазите дека кога ќе се роди бебето или ќе умре веднаш, или после најтешки можни операции ќе живее како инвалид до крајот на својот живот - таа ми врисна, ми кажа дека не сум нормален и дека припаѓам во болница ...!
Искрено да ти кажам, ми ја разниша верата и безнадежен си отидов да легнам. Кога го отворив јорганот - како би легнал да спијам - живите слики од мојот син, повторно ми излегоја! Со истата боја на коса, очи, тен, ... како што и го опишав на женами претходно!
После (отприлика) 4 години баш тие слики се исполнија. Мојот син беше баш така како што и го опишав на женами , наспроти сите негативни лекарски прогнози. Кога тој се стрча во дворот и рипна во мене - извикувајќи го баш тој збор - си помислев “ ех каде е женами да го види ова„! Кога се завртев, таа беше зад мене без зборови, со солзи во очите само ја климаше главата.
ИСУС е ЖИВ! АЛАХ УЕГБЕР!
п.с. Мојот син денес е носител на повеќе школски медалји во атлетика:pehar:
Волјата БОЖЈА е сите да ја прифатат Милоста БОЖЈА (ХРИСТОС) и со тоа да бидат спасени!
Ова е потполно сериозно!
:helou:
Искрено многу ми е мило за син ти, само така да продолжи, само што не знам од каде ова потврдува за постоењето на рајот, а за тоа со докторите има доста случаи кога се случува наспроти сите околности да испадне се во ред.