И после Охриѓаните не чинеле:)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
охриѓани-уникат луѓе !

Д

ДаркхарТ

Гостин
Охрид имат езеро. Историски знаменитости.
Скопје имат трговски центри големи, саеми, опери, театри.
Шо имат во помалите градови? м?
И Велес има историски знаменитости.
Ќе ве видам годинава од кога се укинаа визиве колку ќе ви биде посетен градот :smir:
Не сфаќај ништо лично.Не те познавам така да нема што да си помислиш. Ова лето имав лошо искуство со Охрид и Охриѓани затоа зборувам. Ни на крај памет нема да ми текне да дојдам на одмор таму.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Ќе ве видам годинава од кога се укинаа визиве колку ќе ви биде посетен градот :smir:
Не сфаќај ништо лично.Не те познавам така да нема што да си помислиш. Ова лето имав лошо искуство со Охрид и Охриѓани затоа зборувам. Ни на крај памет нема да ми текне да дојдам на одмор таму.
тотално си во право,додека немаа избор многу граѓаните на РМ кај да ги потрошат парите,охриѓани се вадеа со “ни љубоморат бе“....ваквата конкуренција конечно ќе ги среди и нашите туристички дестинации,охриѓани ќе мора да се поправат и да добијат преодна оценка,како би ги добиле и НАШИТЕ пари во иднина...

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
Океј де, пошо имате историски знаменитости, а се укинаја визите,јас мислам дека оваа година Велес ќе остварит поголем број ноќевања од Охрид. :smir:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Добро ај ќе ми обајснит шо е финтава со визиве што сте се запнале? Или немате финти други? Туризмот во Охрид беше со домашни туристи пред некоја година. Сега се шириме малце по малце. Имаме од Србија, Бугарија гледам сега од Црна Гора почнале.........

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Не се прај наудрен и ти, неможе да нема финти со визите кога и Србија и Црна Гора се у пакет со нас.
Значи, неможе да не се одрази на туризмот во Македонија.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.008
Добро ај ќе ми обајснит шо е финтава со визиве што сте се запнале? Или немате финти други? Туризмот во Охрид беше со домашни туристи пред некоја година. Сега се шириме малце по малце. Имаме од Србија, Бугарија гледам сега од Црна Гора почнале.........
Можи да си во право за Србите и Црногорците дека последниве години почнаа да идат во Охрид , но и на нив им се укинати визите за ЕУ така да сигурен сум дека ова лето ќе ги има многу помалку во Охрид од предходните години....се додека не се смени односот на Охриѓани спрема туристите ( посебно домашните туристи ) , нема да има убаво мислење кон вас Охриѓаните.

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
Можи да си во право за Србите и Црногорците дека последниве години почнаа да идат во Охрид , но и на нив им се укинати визите за ЕУ така да сигурен сум дека ова лето ќе ги има многу помалку во Охрид од предходните години....се додека не се смени односот на Охриѓани спрема туристите ( посебно домашните туристи ) , нема да има убаво мислење кон вас Охриѓаните.
абе не е до самите охриѓани...проблем имаат и самите со себе. Пример е каков Градоначалник избраа. Тоа кажува повеќе од сите анализи за охриѓаните...иако сум пола охриѓанец и најголемиот дел од лудите години ги поминав таму.

во охрид на сцена е кафанџиското лоби и сите апаши шо ги знам од детство...сите квалитетни од охрид се во скопје или странство. да не ги набројувам на име директорите кои ги знам (некој седеа во иста училница и одвај туркаа).

Самиот градоначалник е кафанџиски чоек кој по родум е од ташмаруништа струшко. Варошкото (селско) и кафанџиско лоби е околу него...и ток ко крмак се напрај за 4 години.

дајте ми еден пример дека од локална направиле нешто за културно, спортскиот туризам...само еден пример.

охрид не нуди ништо...нема никакви одморалишта во права смисла на зборот нити рекреација. единствено галичица и планинарење со убав поглед исполнвит душа таму, значи подалеку од градот.

планинарење имат човек и на солунска глава и на беласица со поглед на егеј...и на пелистер...значит ништо толку оригинално.

Член од
9 февруари 2010
Мислења
116
Поени од реакции
3
абе не е до самите охриѓани...проблем имаат и самите со себе. Пример е каков Градоначалник избраа. Тоа кажува повеќе од сите анализи за охриѓаните...иако сум пола охриѓанец и најголемиот дел од лудите години ги поминав таму.

во охрид на сцена е кафанџиското лоби и сите апаши шо ги знам од детство...сите квалитетни од охрид се во скопје или странство. да не ги набројувам на име директорите кои ги знам (некој седеа во иста училница и одвај туркаа).

Самиот градоначалник е кафанџиски чоек кој по родум е од ташмаруништа струшко. Варошкото (селско) и кафанџиско лоби е околу него...и ток ко крмак се напрај за 4 години.

дајте ми еден пример дека од локална направиле нешто за културно, спортскиот туризам...само еден пример.

охрид не нуди ништо...нема никакви одморалишта во права смисла на зборот нити рекреација. единствено галичица и планинарење со убав поглед исполнвит душа таму, значи подалеку од градот.

планинарење имат човек и на солунска глава и на беласица со поглед на егеј...и на пелистер...значит ништо толку оригинално.
sto zboris ti be kakvi bugari kakvi mongoli velesanite se za tepane ne ovie bugarite :nenene:

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
sto zboris ti be kakvi bugari kakvi mongoli velesanite se za tepane ne ovie bugarite :nenene:
ак не знајш...некој од охридските варошани (не сите)..тие од „најстарите„ се со љубчо глубчо георгиевски. Кога тој беше на власт пред 2001 имаше луѓе кои почнаа на балкони да седат и читаат бугарски весници...па и толку тоа го покажвеа пред други.

Човек ќе помисли во источна македонија би се очекувало да има повеќе продаени души (пасоши и парталенје) ама на калено во охрид бројот нивен не е за потценување.

Ратко од каде се луѓето? Имаш по чаршијана луѓе шо ќе те исмејувет со нивното фалење дека се бугари и ние сме титова нација..

Д

ДаркхарТ

Гостин
Океј де, пошо имате историски знаменитости, а се укинаја визите,јас мислам дека оваа година Велес ќе остварит поголем број ноќевања од Охрид. :smir:
Пак ме сфати лично :smir:
Праша што има во другите градови а напомена дека во Охрид има историски знаменитости. Има и во другите градови историски знаменитости, само кај вас е предноста тоа што имате езеро.
Значи пак ќе речам, несакам лично да ме сфаќаш, немам ништо против тебе не те ни познавам, само си имав лошо искуство ова лето во Охрид. :smir:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мене навистина не ми е јасно како се што се случува, македонскиот народ го користи за да се препукува.

Дегенерик

без лекарско
Член од
29 јуни 2009
Мислења
218
Поени од реакции
18
Ак не ви е убав Охрид и ак не ви чинит не идајте. Конечно Охриѓани да поуживаме на плажине, да имат место пешкир да си клајш ко чоек :helou:

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Пак ме сфати лично :smir:
Праша што има во другите градови а напомена дека во Охрид има историски знаменитости. Има и во другите градови историски знаменитости, само кај вас е предноста тоа што имате езеро.
Значи пак ќе речам, несакам лично да ме сфаќаш, немам ништо против тебе не те ни познавам, само си имав лошо искуство ова лето во Охрид. :smir:
Абе зш вака зборвите море, се нервирам. :)
Јас на пример да одам Скопје, или Велес, или билокаде, ако некој таксист ми зејт појќе пари, или бабата кај шо ќе спијам ак не ми варит кафе, или ак ми истресет пепел на кола, или ак ме опцујат некој сељак... то нема да ме спречит убо да си поминам. А ако ојш да бараш маани, тогаш ќе најш сигурно. Не вредит заради едно лошо искуство да го банираш цел град, мислам.

А другиве шо кажвеле, скапо им било, колку шо им е долга чергата, толку нозете да си ги пружет. Од се имат поефтина варијанта, ти ако си ограничен со буџет не морат секој ден да фрлаш 300 денари за да ојш на плажа со такси, ќе си ојш ко сите нормални луѓе со комбе, за отприлика 50 денари, и многу слични примери.

Kajgana Shop

На врв Bottom