Како сакаш сфати го :smir:
Еј еј... за кои цени збориме овде? Јас одам само преку лето, а тогаш знам дека цените се дупло од Скопје. Така да..
Такси е скапо до плажа да отидеш, ич муабет да не праиме. Поевтино е едино со комбе ако одиш или такво нешто.
Башка и тука има и евтини кафичи и клубови со евтини пијалоци, но има и поголеми дискотеки и поелитни кафичи со поинаков изглед од кај вас.
Ако ништо друго, цената е реална.
Значи да не се разбереме погрешно, јас одам преку лето и за тогаш зборам и знам дека во таа сезона цените се нереално високи. Толку.
Eте Армин ги кажа цените Скопје,сеа јас да кажам какви се Охрид низ цела година.
Почетна тарифа со такси-30
Капучино на кеј-80 или 70
Градска-20
Влезници во некоја дискотека-ако гостува некој над 150,ако не од 150 надолу (то надолу значи и до 30 денари или 0 денари).
Коњак,виски бла бла-60,70 денари.. освен во Парк шо е поскапо негде околу 100 мислам.
Охрид не е нишо поарно од Скопје,дупло поскапо?
Капучиното 200 денари дан го имаш платено некогаш?
Ако ти се оди до Немо со такси ти е 150 денари..до Градиште е 400,да те возат по тарифа,а ако сакаш со диво такси ти е 30 денари,а до градиште за 250.
п.с. Цениве не ги зборвав само за елитни кафичи како Aндреа,Стилс и слични на нив, туку за сите ко шо се Ликвид,Кадмо etc.
I`m so sorry that we haven`t potential и сме град со 50 000 жители со 20 max кафичи.