И после Охриѓаните не чинеле:)

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Еј еј... за кои цени збориме овде? Јас одам само преку лето, а тогаш знам дека цените се дупло од Скопје. Така да..
Такси е скапо до плажа да отидеш, ич муабет да не праиме. Поевтино е едино со комбе ако одиш или такво нешто.
Башка и тука има и евтини кафичи и клубови со евтини пијалоци, но има и поголеми дискотеки и поелитни кафичи со поинаков изглед од кај вас.
Ако ништо друго, цената е реална.
Значи да не се разбереме погрешно, јас одам преку лето и за тогаш зборам и знам дека во таа сезона цените се нереално високи. Толку.
Не заобиколувај сега. Кажи дали некаде си платила на пример нескафе поскапо од 100? За Охрид зборуваме. А сега ако се фаќаме за односот со старите што издаваат соби...тогаш и Париз е лош град.

па не знам? кажи ми ти што ќе правите без туристи кои ви оставаат по 10.000 денари за 5 дена. 10 месеци живеете за тие 2 месеци туристичка сезона

А море и езеро исто е? цените ви се како во Дубровник.

и на крај краева не е прашањето колку е скапо туку услугата што ја нудите читај ги малку блоговите на другите скоро сите на тоа се жалат. Не ги ставам сите охриѓани во исти кош секоја чест на ретките исклучоци кои знаат како да се однесуваат према гостите ама едноставно премалку ги има.
Повторно истото. Ај пресметај и трошоци и се друго што треба да го трпат домакините? Вие бе да не сакате по 100 денари дневно да плаќате?

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
подобро секоја втора година на море отколку секоја година во Охрид, од езерото може само синусите да си ги разболиш а за луѓето да не правиме муабет само пари те гледаат а за тоа како ќе те услужат увото ги боли
моја нога уште еднаш в охрид на одмор не стапнува... да се нервирам со охриѓани ко можам в дојран да си одам, башка ко господ те гледаат дојранчани и фини и љубезни а не ова охриѓаниѓчава...
ги нема сегха скопјанишчата да ви го сркаат енѕерото

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Кој ни истаде муабети дека енѕеро викаме?:S

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
па не знам? кажи ми ти што ќе правите без туристи кои ви оставаат по 10.000 денари за 5 дена. 10 месеци живеете за тие 2 месеци туристичка сезона

А море и езеро исто е? цените ви се како во Дубровник.

и на крај краева не е прашањето колку е скапо туку услугата што ја нудите читај ги малку блоговите на другите скоро сите на тоа се жалат. Не ги ставам сите охриѓани во исти кош секоја чест на ретките исклучоци кои знаат како да се однесуваат према гостите ама едноставно премалку ги има.
Во право си. Кај ке бевме ние ако не идаја Србине.:pov:

Г

Господ

Гостин
Викаат ак не ви чинит не идајте а у лето први ќе ти се закачат со транспаренти ко за на утакмица:pos2:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
@ Violent : Не заобиколувам прочитај ме уште еднаш.. и да, имам платено нес поскап од 100 ден во самиот центар на Охрид во летна сезона. Мањебитно тоа што и вие самите не сте реални, ако не ни чини нема да доаѓаме, а и вие... ак не ви чинит Скопје не идајте :smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Еј еј... за кои цени збориме овде? Јас одам само преку лето, а тогаш знам дека цените се дупло од Скопје. Така да..
Такси е скапо до плажа да отидеш, ич муабет да не праиме. Поевтино е едино со комбе ако одиш или такво нешто.
Башка и тука има и евтини кафичи и клубови со евтини пијалоци, но има и поголеми дискотеки и поелитни кафичи со поинаков изглед од кај вас.
Значи да не се разбереме погрешно, јас одам преку лето и за тогаш зборам и знам дека во таа сезона цените се нереално високи. Толку.
Не заебавај. Скопје зимава вакви се цените

Колку е почетата тарифа со такси ? 50
Колку ви е капучино на кеј? 120
Колку е градска? 35
Колку ви се влезниците во некоја дискотека? 150
Колку ви е коњакот,вискито или незнам ти кој пијалак таму?160+
Незнам туристите шо се буните толку за цените, кога вакви се цените и Скопје. Не викам дека се реални туку се ПРЕПРЕПРЕтерани, ама не само во Охрид туку и во Скопје.

Летово бев Сончев брег,Бугарија. Градот е полн со Англичани, Шкоти, Скандинавци, бугар нема да бараш, И ТОЧЕНО ПИВО ВО РЕСТОРАН Е 1 ЛЕВ , 30 DENARI НАШИ ПАРИ.

Кај нас да има толку туристи ако не биде едно пиво 300 денари ја еве.

Да напоменам, менталитетот и политиката треба да се смени во цела држава, срамота е ова. Едно излегање те фаќа 500 денари со штедење.

И уште нешто, Имам 20 години во Охрид не сум бил на одмор досега, и незнам шо одмор ви е тој газдарицата да ми спие во ходник. Бљак.
Значи одмор е, ќе одам 5 дена ако треба ко чоек.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Како сакаш сфати го :smir:

Eте Армин ги кажа цените Скопје,сеа јас да кажам какви се Охрид низ цела година.
Почетна тарифа со такси-30
Капучино на кеј-80 или 70
Градска-20
Влезници во некоја дискотека-ако гостува некој над 150,ако не од 150 надолу (то надолу значи и до 30 денари или 0 денари).
Коњак,виски бла бла-60,70 денари.. освен во Парк шо е поскапо негде околу 100 мислам.

Охрид не е нишо поарно од Скопје,дупло поскапо?
Капучиното 200 денари дан го имаш платено некогаш?
Ако ти се оди до Немо со такси ти е 150 денари..до Градиште е 400,да те возат по тарифа,а ако сакаш со диво такси ти е 30 денари,а до градиште за 250.

п.с. Цениве не ги зборвав само за елитни кафичи како Aндреа,Стилс и слични на нив, туку за сите ко шо се Ликвид,Кадмо etc.

I`m so sorry that we haven`t potential и сме град со 50 000 жители со 20 max кафичи.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Eте Армин ги кажа цените Скопје,сеа јас да кажам какви се Охрид низ цела година.
Почетна тарифа со такси-30
Капучино на кеј-80 или 70
Градска-20
Влезници во некоја дискотека-ако гостува некој над 150,ако не од 150 надолу (то надолу значи и до 30 денари или 0 денари).
Коњак,виски бла бла-60,70 денари.. освен во Парк шо е поскапо негде околу 100 мислам.

Охрид не е нишо поарно од Скопје,дупло поскапо?
Капучиното 200 денари дан го имаш платено некогаш?
Ако ти се оди до Немо со такси ти е 150 денари..до Градиште е 400,да те возат по тарифа,а ако сакаш со диво такси ти е 30 денари,а до градиште за 250.

п.с. Цениве не ги зборвав само за елитни кафичи како Aндреа,Стилс и слични на нив, туку за сите ко шо се Ликвид,Кадмо etc.

I`m so sorry that we haven`t potential и сме град со 50 000 жители со 20 max кафичи.
Виски 60 денари? :):) Инаку таман се цените бе туристичко место е неможе некој дошол од Велес и видол таксито 20 денари поскапо и ајде охриѓани не чинат:)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Зошто мислам дека постот на Армин се однесуваше за Охрид а не за Скопје?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Изгледа домашна ви точеле :)
не,не .. да наполниме резерви за в лето,пошо тогаш е премногу скапо нема да мојме нишо да пијаме или јајме.. само на воздух живејме на лето.
Цениве се поскапи и од Дубаи.

Kajgana Shop

На врв Bottom