Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Убаво размислуваш... се согласувамa so ima za sram ako bides ovcar..cesno e i nikoj ne moze nisto da ti rece..a ovaj sekoja rabota si ima tezina 600 ovci ne e lesno da pratis..ama ete plateno e...ima nekoi koi rabotat poteska rabota za pomalce pari..toa e mentalitet zabegan..demek bilo sramota...ako e cesno i so trud NE E SRAMOTA
- Се кладиме дека ќе останам таму најмалку еден месец ако ми плаќаат 1000 евра месечно? Знам дека не е баш лесна работата ( т.е. не е само свирење на кавалче ).. но илјада евра месечно земаш!-можам да се опкладам дека СИТЕ овие ентузијасти ке избегаат уште првата недела , вие само во бројката на еврата гледате а колку овци ке треба да чувате не прочитавте. не е само свирење кавалче ......
- па во Македонија исто неможе лесно да се најде овчар а платата е од 300 до 500 евра.
Башка и некоа селанка ако се најде убава,навечер ќе си седите,гушнати двајцата,ќе броите ѕвезди,романтика бе.Има живот да живееш.![]()
А што би работел? на платформа за нафта во северно море, каде здравјето ќе ти отиде и живото ти е под постојан висок ризик?
Ова е идеална работа за тие што поради разноразни причини неможат да најдата работа подолг период.
Na sto im licime nie na ovcari li, begaj bre da im se mocam u zivot na ovie glupacive. Ne sme dosle do toa mera da odime kaj crnogorskite cigani da pasime ovci, tie ne se poveke napredni od nas pa demek kaj niv nemalo koj da pasi ovci pa eve ovie od makedonija se ovcari, ciganska rabota.
Нема никаков срам ама сите што се имаат пријавено овде сигурно немаат никакво искуство со овчарство (ако има некој со искуство нека ме поправи). И сигурно не им треба приправник за да го учат.a so ima za sram ako bides ovcar..cesno e i nikoj ne moze nisto da ti rece..a ovaj sekoja rabota si ima tezina 600 ovci ne e lesno da pratis..ama ete plateno e...ima nekoi koi rabotat poteska rabota za pomalce pari..toa e mentalitet zabegan..demek bilo sramota...ako e cesno i so trud NE E SRAMOTA
ama ako rabotis kako namena sila ne znaci deka nemas pamet ili ako cuvas tugi ovci???Овчар е закон професија ама изгледа помина времето кога ова беше професија.
Ми текнува како дете кога идев кај дедо-баба на село...
Главен хепенинг на денот беше приквечер кога се собираа сите селани-овчари со своите најдобри овчарски кучиња доле на кладенец.Тоа беше слика...
Сега на истото тоа место дува само ветер.
Да,би работел како овчар,моја куќа,мои овци,мој живот.
Но ако станува збор за наемна сила мислам дека имам малце повише памет за да се стремам кон нешто повеке од шетање нечии туѓи овци по планина:baeh:
ama ako rabotis kako namena sila ne znaci deka nemas pamet ili ako cuvas tugi ovci???
Шарпланинци само ако си на шар-планина,на другиве планини не лаат.Ако си заинтересиран за инвестиции на ова поле сигурен сум дека ке се најде некој заинтересиран.