Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
„Под мермерно небо“ од Џон Шорз. Ја запоставив поради позајмените книги но од вчера вечерта започнувајќи ја и денес стигнувајќи до самата средина ќе кажам едно нешто. П-Р-Е-У-Б-А-В-А. 11/10

Vo momentov ja pocnuvam Strav od letanje - Erika Jong, ama samo ja pocnuvam i nikako da ja docitam...A vo plan mi e Ubistvoto da ja citam...

trenutno citam (posto ja uvek CItam) Guliverovite patuvanja posledniot del Patuvanje vo zemjata Huinhm, Svift go ismeva cel coecki rod, i iako oduvek bilo isto znaci i sea e isto i iako sum ja cital ko dete i posle pak ja citav stvarno si vikam psi laju karavan prolazi idi kazi mu na sudijata deka sudi ggresno i deka advokatot od belo prai crno.Mnogu dobra kniga, ama so? Ja taka mislam i Svift. Koj se slaga drug nikoj.

откако ја прочитав `Принцезата Султана` едвај чекав да го купам вториот дел. конечно го купив, се вика `Ќерките на принцезата Султана`. Книгата е вистинска животна приказна на вистинска принцеза од Саудиска Арабија, прекрасно раскажана од Џин Сасон. едвај чекам да ја довршам и да го купам третиот дел:vozbud:

Уметноста на љубовта - Ерих Фром:pipi:

Многу поуки можат да се извлечат од оваа книга!:smir:

"Клетници" од Виктор Иго, втората книга. Многу интересен опис на Париз и се во него и од него. Ќе ја завршам за неколку недели. :wink:

Петре М. Андреевски - Тоа тогаш

По втор пат се навраќам да ја прочитам поезијава. Изобилство на мрачни стихови. "Нешто не ти кажав" ми е дефинитивно омилената песна овде. Ја читам, препрочитувам по 20ти пат.

„Бојата на пурпурот“ - Алис Вокер

Брзо и лесно читлива, ќе го гледам и филмот. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom