Што читате во моментов? (со краток коментар)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
„Под мермерно небо“ од Џон Шорз. Ја запоставив поради позајмените книги но од вчера вечерта започнувајќи ја и денес стигнувајќи до самата средина ќе кажам едно нешто. П-Р-Е-У-Б-А-В-А. 11/10

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Vo momentov ja pocnuvam Strav od letanje - Erika Jong, ama samo ja pocnuvam i nikako da ja docitam...A vo plan mi e Ubistvoto da ja citam...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
trenutno citam (posto ja uvek CItam) Guliverovite patuvanja posledniot del Patuvanje vo zemjata Huinhm, Svift go ismeva cel coecki rod, i iako oduvek bilo isto znaci i sea e isto i iako sum ja cital ko dete i posle pak ja citav stvarno si vikam psi laju karavan prolazi idi kazi mu na sudijata deka sudi ggresno i deka advokatot od belo prai crno.Mnogu dobra kniga, ama so? Ja taka mislam i Svift. Koj se slaga drug nikoj.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
откако ја прочитав `Принцезата Султана` едвај чекав да го купам вториот дел. конечно го купив, се вика `Ќерките на принцезата Султана`. Книгата е вистинска животна приказна на вистинска принцеза од Саудиска Арабија, прекрасно раскажана од Џин Сасон. едвај чекам да ја довршам и да го купам третиот дел:vozbud:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Уметноста на љубовта - Ерих Фром:pipi:

Многу поуки можат да се извлечат од оваа книга!:smir:

V

Viktorijabt

Гостин
"Клетници" од Виктор Иго, втората книга. Многу интересен опис на Париз и се во него и од него. Ќе ја завршам за неколку недели. :wink:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.348
Петре М. Андреевски - Тоа тогаш

По втор пат се навраќам да ја прочитам поезијава. Изобилство на мрачни стихови. "Нешто не ти кажав" ми е дефинитивно омилената песна овде. Ја читам, препрочитувам по 20ти пат.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972
„Бојата на пурпурот“ - Алис Вокер

Брзо и лесно читлива, ќе го гледам и филмот. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom