Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Член од
18 мај 2010
Мислења
149
Поени од реакции
54
ГраТска фаца викаш :tv:
Да граТска. Не се страмам од мојот дијалект ноту од тоа што жувеам во село.
Не знам зошто се потсмеваш на тоа или пак пробуваш да ме навредиш, јас не те спомнав тебе или пак сакав да ги навредам сите што живеат по градовите пишав само општо што милам за темава, а ти очигледно се пронајде во тие "граТски фаци".

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
инако работам во фирма сопственос на еден другар(сељак) за кого работат 15 скопски фраери кои не можат да сврзат крај со крај, живеат на кредити и се молат за прекувремена работа.

Не сакам да ги вреѓам гратските деца имам многу добри пријатели по градовите, само не можам да сватам некои размислувања кои го вракаат времето многу назад.
Значи фирмата е: другар ти (газда) ти како посебна единица и 15 скопски фраери!!
Да не сте бе за ескорт на дами и дејтиг фирма?! Добар назив може да имате како али баба и 40 разбојници вие можете да сте два сељани и 15 скопски фраери

Шала на страна, не е секој за градски живот, има тука низа фактори, еден од нив е културен шок, ко не можеш да се привикнеш на градскиот начин на живот, обичаи, размислувања, исхрана, темпо.... ќе се помачиш месец, два, година и ќе си се вратиш во својата идила, полиња, пропланци шуми и рекички.
Не биди поради тоа огорчен, не е до тебе проблемот едноставно градот те отфрлил како страно тело.

Член од
18 мај 2010
Мислења
149
Поени од реакции
54
Шала на страна, не е секој за градски живот, има тука низа фактори, еден од нив е културен шок, ко не можеш да се привикнеш на градскиот начин на живот, обичаи, размислувања, исхрана, темпо.... ќе се помачиш месец, два, година и ќе си се вратиш во својата идила, полиња, пропланци шуми и рекички.
Не биди поради тоа огорчен, не е до тебе проблемот едноставно градот те отфрлил како страно тело.
Не сум знаел за ова дека вие од град имате посебна исхрана градска(можда затоа што сум од село) ај те молам објасними шо јадете вие у градот? А за ова пропланци шуми и рекички тоа ни фали сепак ептен сме билиску до град, сега скоро ќе ми биде готова викендичката па нема ни тоа да ми фали

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Не сум знаел за ова дека вие од град имате посебна исхрана градска(можда затоа што сум од село) ај те молам објасними шо јадете вие у градот? А за ова пропланци шуми и рекички тоа ни фали сепак ептен сме билиску до град, сега скоро ќе ми биде готова викендичката па нема ни тоа да ми фали
Сака да каже дека во селата повеќе се јаде здрава храна а во град се е на брзина па јадат повеќе глупости и брза храна отколку нешто здраво.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Сака да каже дека во селата повеќе се јаде здрава храна а во град се е на брзина па јадат повеќе глупости и брза храна отколку нешто здраво.
Зависи од човекот, ти генерализираш. Сепак тоа е сопствен избор, на пример јас сум од град а се хранам здраво и без разлика дали имаш време или не секогаш можеш да се храниш здраво. Но, да не идeмe офтопик :)

Член од
30 мај 2010
Мислења
131
Поени од реакции
3
Значи фирмата е: другар ти (газда) ти како посебна единица и 15 скопски фраери!!
Да не сте бе за ескорт на дами и дејтиг фирма?! Добар назив може да имате како али баба и 40 разбојници вие можете да сте два сељани и 15 скопски фраери

:pos2:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Зависи од човекот, ти генерализираш. Сепак тоа е сопствен избор, на пример јас сум од град а се хранам здраво и без разлика дали имаш време или не секогаш можеш да се храниш здраво. Но, да не идeмe офтопик :)
Онда ти си роден за некоја од село :pos:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Градска храна на пример супа од артиочки со павлака, андалушка супа со павлака, јајца од преплеца со срцевина од палми, авокадо со ракчиња и школки, крокети од јастог, полнети пастети на бизотински начин, јастог во школка thermidor, dubarrz супа, поширани јајца на фирентински начин кајгана со морски ракчиња, бакалар на скара со сос од горуштица, езерски лосос во бело вино, лосос bellevue, говедско филе brillat-savarin, телешки котлети на провансалски начин, јагнешки котлети villeroi, шунка rotschild или villandry, пилешки прса со крема од лешници, сотирано пиле на борделешки начин, берлински фрикасе од пиле, фазан valee d'auge, препелици во со од портокал банани bourdaloue, фламбирани круши, баварски крем nesselrode, сладоледен бисквит fanchonnette, пенаста торта од портокали.... секако уз одбрани благородни вина, cote de beaune, puillz'loche, chiroubles, hermitage, bracheto, gattinara, riesling italico, verdicchio, sogrape, oliena, greco di gerace, schafiser, herrenberg. la mancha.....

aaa викендици.. се сеќавам еден од симболите кои доселениците од село в град ги врзува за нивните рурални корени. Беа доста популарни во 60 сетите и 70 десетите не сум знаел дека уште некој ги гради. Тоа се обично дела на тазе доселени сељаци в град кои патат по селските маала, земјени сокаци и полски ВЦ. Али обично веќе нивините деца и внуци ги оставаат запуштени и непосетени. Изворно градските луѓе одат по монденски летувалишта или големи метрополи на одмор, уживаат во избрани јадења и пиења, концерти и изложби. Не им е сон летотпо да го поминат режејќи овоштарници по гаќи и колење кокошки зад двор за супа.

Член од
18 мај 2010
Мислења
149
Поени од реакции
54
Градска храна на пример супа од артиочки со павлака, андалушка супа со павлака, јајца од преплеца со срцевина од палми, авокадо со ракчиња и школки, крокети од јастог, полнети пастети на бизотински начин, јастог во школка thermidor, dubarrz супа, поширани јајца на фирентински начин кајгана со морски ракчиња, бакалар на скара со сос од горуштица, езерски лосос во бело вино, лосос bellevue, говедско филе brillat-savarin, телешки котлети на провансалски начин, јагнешки котлети villeroi, шунка rotschild или villandry, пилешки прса со крема од лешници, сотирано пиле на борделешки начин, берлински фрикасе од пиле, фазан valee d'auge, препелици во со од портокал банани bourdaloue, фламбирани круши, баварски крем nesselrode, сладоледен бисквит fanchonnette, пенаста торта од портокали.... секако уз одбрани благородни вина, cote de beaune, puillz'loche, chiroubles, hermitage, bracheto, gattinara, riesling italico, verdicchio, sogrape, oliena, greco di gerace, schafiser, herrenberg. la mancha.....

aaa викендици.. се сеќавам еден од симболите кои доселениците од село в град ги врзува за нивните рурални корени. Беа доста популарни во 60 сетите и 70 десетите не сум знаел дека уште некој ги гради. Тоа се обично дела на тазе доселени сељаци в град кои патат по селските маала, земјени сокаци и полски ВЦ. Али обично веќе нивините деца и внуци ги оставаат запуштени и непосетени. Изворно градските луѓе одат по монденски летувалишта или големи метрополи на одмор, уживаат во избрани јадења и пиења, концерти и изложби. Не им е сон летотпо да го поминат режејќи овоштарници по гаќи и колење кокошки зад двор за супа.
:pos2::pos2::pos2::pos2:
браво докажа ти си граѓанин јас сум селанец:salut:
инако друже се е ова ОК али не ми е јасно зошто цело време пробуваш да ме омаловажиш или понижиш јас никого не навредувам само сакам да кажам дека не се сите граѓани/селани исти има и граѓани со сељачко понашање и обратно и се и сешто само не може да се каже дека сите што живеат по градовите се фини, културни господа и.т.н. и обратно не се сите глупи што живеат по селата. не ми е јасно зошто потценување, понижување.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
браво докажа ти си граѓанин јас сум селанец.
Eднаш споменав дека тоа селанец не е најсоодветен израз. Сепак сега сме 21 век, светот ојде далеку, има струја, асфалт, водовод се спремаат мисии на Марс....
Сега е модерно наместо селанец да се каже “самостоен земјоделски производител“

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Лет3 ни е од село... што да правиме? :(

Шегата настрана и прашање до сите... "граѓани", знете што е она IQ што го викат американцине, имате тро појќе од 80 или?

Член од
6 јули 2006
Мислења
109
Поени од реакции
0
Дај ми ја мене :icon_lol:. Добро сега малку посериозно, девојката е паметна убава што има врска дека е од село. Или овај типов е од тие кај што плукам не лижам, никогаш нема да фател женска од село :icon_lol:. Никогаш не вели никогаш, клише ама вистина. Јас мислам дека најдобро му е да си ја проголта гордоста и да ја направи исправната работа, кога јас го можам тоа сигурно го може секој :icon_lol:.
bri4 :D hahahaha jak muabetov

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Партнерот ми е од село што да правам??
-Ајвер
Tемава е доџе ми да вриснем ал нестаје ми глас толку глупости на едно место просто неверојатно :)

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Може да речеме дека ние го погодивме градот. А инаку немам ни пипер ни грав(има комшијата ако ти треба ќе ти средам), инако работам во фирма сопственос на еден другар(сељак) за кого работат 15 скопски фраери кои не можат да сврзат крај со крај, живеат на кредити и се молат за прекувремена работа.

Не сакам да ги вреѓам гратските деца имам многу добри пријатели по градовите, само не можам да сватам некои размислувања кои го вракаат времето многу назад.
ја како граЦка фаца исто можам да потврдам дека сте го погодиле градот. Секоја чест.

B

BooBojan

Гостин
Може да речеме дека ние го погодивме градот. А инаку немам ни пипер ни грав(има комшијата ако ти треба ќе ти средам), инако работам во фирма сопственос на еден другар(сељак) за кого работат 15 скопски фраери кои не можат да сврзат крај со крај, живеат на кредити и се молат за прекувремена работа.

УФ леле лизгачки старт за црвен картон директно во писките!!!
Колку добро напишано!!!

--- надополнето ---

Ај да те прашам нешто.Кога гледаш како некој "СЕЉАК" јаде вакви работи ти течат ли лиги?

Kajgana Shop

На врв Bottom