Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Da pocekame ednas da otvori partija, kliker e covekot(rufi) nema sto se nadevam deka nema da gi sobere ovie gubrinjata sto se sega vo politickata scena kaj albancite.
Не би рекол. Есенско сценарио за предвремени избори се подготвува.
Без НАТО,ЕУ, со економска криза, нефункционална власт Груевски е лесен плен за Бранко Црвенковски кој сигурно ќе ја нападне владата со фамозната приказна за будење на џиновите и нетрпението на албанците да заостануваме во еуро-атланските интеграции. Колку повеќе ќе го критикува Руфи Османи,вечниот душман кој во отворањето на кампањата изјави- "Тој што во Гостивар пред 12 год го дигна победничкиот прст денес е на дното на политичката сцена а ние се креваме високо и сме се посилни" толку повеќе ќе му се крева рејтингот на Османи, таква е политиката, ако нема гладијаторска борба не е интересно.
Инаку и ДУИ ќе ослабне, кога ќе почне да им паѓа рејтингот ништо чудно да се осмелат да излезат од власта, мораат да покажат заби да не им падне рејтингот на нула.
Ќе видиме како ќе се одвиваат настаните, но сценариата се подготвуваат секогаш однапред.
ти ова нешто претиш као демек ќе се врати 2001 год. или мене така ми звучи а ?Чекај после избори да видиш што ќе го задеси б.ц па после ќе праиме муабет,а чекај да видиш што му спремаат тачи и ахмети на селмани е тек тогаш има да се чешаат
Ne gi sakam politickite prostitutki , onie koi bea : PDP potoa DPA potoa Bardhyl Mahmuti potoa ND ... gi isprobaa site partii , i sega da mi recat deka nie sme vistinskite . Tie se samo profiteri , koi nemaat nisto so albanskiot interes.
А кој па според тебе од албанските партии не е профитерПДП не чинеле, ДПА не чинеле, да погодам...само ДУИ се ангели?
"Ministria e Punëve të Brendshme gjatë këtyre dy ditëve është vënë në shërbim të bandave kriminele. Apelojmë që kjo ministri ti merr të gjitha hapat që do të zbulojnë aktorët e dhunimit të votës shqiptare", ka thënë Selmani, i cili ka akuzuar zyrtarët e lartë të BDI-së se kanë penguar mbarëvajtjen e procesit zgjedhorë.
Sipas Selmanit, në bazë të analizave të PDSH-së, kësaj partie në Njësinë e parë zgjedhore i janë vjedhur 4. 500 vota, në të dytën 8. 200 vota, ndërsa në njësinë e pestë zgjedhore rreth 3. 100 vota. PDSH ka theksuar se pas rivotimeve do ti merr edhe 3 deputetë.
Niedna politicka partija ne e dobra , ni ostanuva da odbereme koja e pomalku losa.
Imam pozitivno mislenje za Rufi Osmani , no se plasam da ne go izgubime i nego , vo ovie politicki igri .
Tука лежи зајакот. Разлика помеѓу тебе и мене е што јас нема да одберам лошо, колку и да е мало. Со таа финта веќе со години добиваат наши гласови сите, и на крај пак сме ние кривите. Ниедна албанска партија досега не ги штити интересита на албанците. Нема ниту Руфи како политичар, за жал.
Sto mislis ti, sto ni preostanuva nas graganite da napravime vo toj pravec da nekoi raboti trgnat kon podobro, ili nema nikakvo resenie spored tebe.
Моќта на партиите кај нас се мери според бројот на гласови кои што ги добиваат. Се додека народот гласа без разлика на квалитет, тие ќе бидат моќни, ќе има партиски вработувања, ќе има партиски бркања од работа. Доколку ние не се освестиме, да им мавнеме шамари на политичарите...вазелинче и трпи. Ние сме криви, народот, ама нејсе. На некого му одговара.
studentska revolucija e majkata
studentska revolucija e majkata