- Член од
- 5 јули 2006
- Мислења
- 82
- Поени од реакции
- 2
Има војни во Индонезија,сојузник на Турција.
Јас па мислам дека најлошо ке биде да останеме неутрални. Како мала земја со малце членови ке биде многу тешко да опстоиме како неутрални и ке може кој стигне да не нападне. Вака ако се придружиме кон некој сојуз барем ке бидеме заштитени од една страна и ке имаме подршкаУште е рано да се одлучиме на која страна да бидеме, треба да бидеме паметни и да извлечеме корист од двете страни. Најдобро би било кога би останале неутрални доколку биде возможно тоа, еве гледаме дека од Турција ќе имаме подршка, само ќе треба да најдемме пријатели и во Хрватска, бидејќи и они се битен фактор во регионот. Јас ќе пробам да стапам во контакт со романскиот претседател, да видиме како размислува. Сега за сега ни останува да фаќаме левели, ствараме пријатели и да не се глупираме со ТО и слични срања.
Hello :baeh:
I'm burakkocamis.Somebodies of you may know me
If you let me,I can follow you here
Oh however my citizen name is burakkocamis in eRep
Абе така е знам, и тоа држи вода, само уште е рано да одлучуваме која страна да ја фаќаме, како што реков треба да изиграме дипломатски паметно, ако се одлучиме за една страна може да си створиме непријатели кај другата, така што на крај ќе мора да се одлучиме која страна да ја избереме, а тоа би треба ло да онаа што ќе биде најака во тоа време и што ќе може да не заштити, а додека се случи тоа т.е. дур ни ја дадат еМакедонија има уште време...или пак тогаш повеќе ќе ни одговара да бидеме неутрални како Турција, како и да е имаме доста време за стварање пријатели и лобирање тоа ни е позитивно во моментовЈас па мислам дека најлошо ке биде да останеме неутрални. Како мала земја со малце членови ке биде многу тешко да опстоиме како неутрални и ке може кој стигне да не нападне. Вака ако се придружиме кон некој сојуз барем ке бидеме заштитени од една страна и ке имаме подршка
Ја сеа уште со 4-5 другари сме у Турција , билдаме левел до 5 , и на фронт во Тибет , на индонезиска страна.
Кој ги е*е романците.
Сеа играјте малце шо се вика нефер , и така немаме држава , билдајте левели , па коа ќе ја имаме Македонија , ќе правиме политика , а сега на кој ќе се приклучиме , кога ни држава немаме.
може да направеме форум со повеќе теми,за повеќе работи да се договориме али кој ке направи.Би сакал да предложам да оформиме еден засебен форум (од овие бесплатниве) за да можеме подобро да се организираме. Да се знае точно кој каде е, кој што прави, организации, политика, левели и то. Раштркани сме низ цел свет и не сите се на кајгана за да комуницираме.
koj ume da napravi neka napravi.. ja neznam toa da pravam..може да направеме форум со повеќе теми,за повеќе работи да се договориме али кој ке направи.
има доброволец?:helou: