eRepublik

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
807
Поени од реакции
7
Уште е рано да се одлучиме на која страна да бидеме, треба да бидеме паметни и да извлечеме корист од двете страни. Најдобро би било кога би останале неутрални доколку биде возможно тоа, еве гледаме дека од Турција ќе имаме подршка, само ќе треба да најдемме пријатели и во Хрватска, бидејќи и они се битен фактор во регионот. Јас ќе пробам да стапам во контакт со романскиот претседател, да видиме како размислува. Сега за сега ни останува да фаќаме левели, ствараме пријатели и да не се глупираме со ТО и слични срања.

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Уште е рано да се одлучиме на која страна да бидеме, треба да бидеме паметни и да извлечеме корист од двете страни. Најдобро би било кога би останале неутрални доколку биде возможно тоа, еве гледаме дека од Турција ќе имаме подршка, само ќе треба да најдемме пријатели и во Хрватска, бидејќи и они се битен фактор во регионот. Јас ќе пробам да стапам во контакт со романскиот претседател, да видиме како размислува. Сега за сега ни останува да фаќаме левели, ствараме пријатели и да не се глупираме со ТО и слични срања.
Јас па мислам дека најлошо ке биде да останеме неутрални. Како мала земја со малце членови ке биде многу тешко да опстоиме како неутрални и ке може кој стигне да не нападне. Вака ако се придружиме кон некој сојуз барем ке бидеме заштитени од една страна и ке имаме подршка

boboo

"El Bob|"
Член од
18 април 2009
Мислења
57
Поени од реакции
2
lugje ja ke kazam moe mislenje pa koj se slozi ok koj ne.. na vas si ostavam da odlucite...

Vaka Romanija e jaka megjutoa samo od romaniaj nemame nikakva korist.. skoro site nasi sosedi se vo PEACE zatoa bi ni bilo podobro koga bi otisle tamo.. btw i Turcija kako edna od posilnite zemji koja ke ni bide i sosed isto taka e za PEACE Rusija e za PEACE.. mislam deka ednas kazav ali neznam dali ste procitale.. u Rusija isto imame dosta makedonci.. Tamo e Nikolce ke mu kazam da se zacleni na forumot psoto gledam deka tuka go nema.. on e Minister u taa oblast i dava karti na makedonci koi sakaat da idat u Rusija.. sto znaci sega ostanuva da birame od zemjite kade sto ima poveke Makedonci a toa se Romanija i Hrvatska ili Rusija i Turcija.. ja bi gi izbral vtorive Rusija i Turcija posto mislam deka hrvatite bi ne podrzale kade i da sme.. ke napravime dogovor da ne vojuvame protiv niv i nema da ima nikakov problem.. sto mislam deka ni Rusija ni Turcija ne bi go storile dokolku otideme vo ATLANTIS..

Ova e samo moe mislenje ali tuka ne ima mn razmislete pa.. kako sakate.. ke se dogovorime poubavo koga ke dobieme drzava..

Do togas ne e vazno kaj ste samo gledajte da kacite sto pogolem level i sobirajte gold ne go trosete na gluposti ke ni go treba za drzavata !

Член од
26 јануари 2007
Мислења
807
Поени од реакции
7
Јас па мислам дека најлошо ке биде да останеме неутрални. Како мала земја со малце членови ке биде многу тешко да опстоиме како неутрални и ке може кој стигне да не нападне. Вака ако се придружиме кон некој сојуз барем ке бидеме заштитени од една страна и ке имаме подршка
Абе така е знам, и тоа држи вода, само уште е рано да одлучуваме која страна да ја фаќаме, како што реков треба да изиграме дипломатски паметно, ако се одлучиме за една страна може да си створиме непријатели кај другата, така што на крај ќе мора да се одлучиме која страна да ја избереме, а тоа би треба ло да онаа што ќе биде најака во тоа време и што ќе може да не заштити, а додека се случи тоа т.е. дур ни ја дадат еМакедонија има уште време...или пак тогаш повеќе ќе ни одговара да бидеме неутрални како Турција, како и да е имаме доста време за стварање пријатели и лобирање тоа ни е позитивно во моментов :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Сеуште е рано за конечна одлука, меѓутоа многу е важно да се држат отворени и двете врати.. којзнае што може да се случи на еБалканот додека се појави еМакедонија.

Во меѓувреме јачајте се.. фаќајте levels, качувајте strength, собирајте пари и не правете непријатели/глупости. Не е битно од која страна во битките учествувате, затоа што не се од суштинска важност за нас, туку се само за XP. Само гледајте да не се степате меѓу себе :)

Член од
24 март 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
E sega sme vo dilema da se bide ili ne?
Pretpostavuvam deka ako burak nudi pomos nema da ne ostavi taka i na izborite ke soberi turski prijateli i ke glasa za nasite kandidati pa ke nemame TO na Makedonija.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
http://www.erepublik.com/en/newspaper/macedonian-news-co--185708/1
методија андонов ченто има свој весник како што гледа и врши одлична работа
правил интервју со луѓе(поважни кои учествуваат во политиката мислам)од русија,украјна,америка и тн.
добри интервју има прашува и за создавањето на еМакедонија и како што гледам имаме подршка:helou:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
2
Да да///

Ја сеа уште со 4-5 другари сме у Турција , билдаме левел до 5 , и на фронт во Тибет , на индонезиска страна.
Кој ги е*е романците.
Сеа играјте малце шо се вика нефер , и така немаме држава , билдајте левели , па коа ќе ја имаме Македонија , ќе правиме политика , а сега на кој ќе се приклучиме , кога ни држава немаме.

Во право е.... играјте нефер, играјте за левел, за експириенс...

K

Kiko

Гостин
BTW Тие што се регистрираат во турција најдобро е во mediteranian region има q4 болница.

D

D_NazGUL

Гостин
Би сакал да предложам да оформиме еден засебен форум (од овие бесплатниве) за да можеме подобро да се организираме. Да се знае точно кој каде е, кој што прави, организации, политика, левели и то. Раштркани сме низ цел свет и не сите се на кајгана за да комуницираме.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Би сакал да предложам да оформиме еден засебен форум (од овие бесплатниве) за да можеме подобро да се организираме. Да се знае точно кој каде е, кој што прави, организации, политика, левели и то. Раштркани сме низ цел свет и не сите се на кајгана за да комуницираме.
може да направеме форум со повеќе теми,за повеќе работи да се договориме али кој ке направи.
има доброволец?:helou:

boboo

"El Bob|"
Член од
18 април 2009
Мислења
57
Поени од реакции
2
може да направеме форум со повеќе теми,за повеќе работи да се договориме али кој ке направи.
има доброволец?:helou:
koj ume da napravi neka napravi.. ja neznam toa da pravam..
mada mislam deka dokolku mozeme da najdeme nekoj chat bi bilo podobro.. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom