eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
дали му се случило на некој да не може да работи затоа што компанијата нема пари да му плати? :nerv:
што треба да правам во тој случај?

Ako ne mozes da dades otkaz poradi toa sto si rabotel pomalku od 3 dena vo taa kompanija pobaraj od gazdata da te otpusti

Во Романија-Подолија е најдобро како што кажаа повеќе членови
инаку сеа отидов во една фирма и работам за 20 рон,ама газдата не ми дава велнес под 90.
и не смеам да идам да се борам

на кој му треба помош нека пише(пари,карта и сл)
Ај една карта прати ми :)

инаку сеа отидов во една фирма и работам за 20 рон,ама газдата не ми дава велнес под 90.

Луѓе абе ајде сите да се собереме во Подолија(секој ден има борби) и ке формираме партија и можеби ќе успееме да гурнеме некого во Конгресот на Романија што можеби подоцна ке ни биде од корист при создавањето на еМакедонија....
Македонче веќе се понуди за карти и пари, ајде кој сака нека иде па ќе пробаме да се снајдиме при обезбедувањето карти за сите...
Што викате за предлогов?

Kaj najde 20 ron plata ??? Kolku skill imas???

Ako ne mozes da dades otkaz poradi toa sto si rabotel pomalku od 3 dena vo taa kompanija pobaraj od gazdata da te otpusti

Mozes da dades otkaz koga sakas ako gazdata nema pari da te plati

Kako ne ti dava da se boris i toa mozi da se pravi?

I jas mozam da pomozam so karti.

Луѓе абе ајде сите да се собереме во Подолија(секој ден има борби) и ке формираме партија и можеби ќе успееме да гурнеме некого во Конгресот на Романија што можеби подоцна ке ни биде од корист при создавањето на еМакедонија....
Македонче веќе се понуди за карти и пари, ајде кој сака нека иде па ќе пробаме да се снајдиме при обезбедувањето карти за сите...
Што викате за предлогов?

Nemora da sozdademe partija. Mozeme da napraime TO na nekoja od postoeckite za da ne davame pari. Ima partii so malku clenovi taka da nema da bide tesko da se napravi toa :D:D:D

Е вака е подобро, се одселив од Русија дојдов пак во Романија, продолжуваме понатаму! :):)

Па ти борисе и оди после во болница, па ке ти се дигне на 100, он не ти дава да работис со велнес под 90, иначе ти можеш да се бориш, само до утре да имаш над 90 велнес

ама тапа е ова неможам да соберам доволно пари за да се преселам у друга држава..ептен малце ме плаќаат:tapp::tapp:

Пак јас, со уште едно предупредување: немојте да правите TO на било што. Ни држава, ни компанија, ни партија.. ништо. Само што ја изгубивме евентуалната поддршка од руските играчи затоа што Nikolce од еРусија, заедно со претседателот на неговата партија и некои други играчи (дел од кои биле Македонци) пробале да направат TO на партијата која им била противник на изборите.

Така да.. не само што нема да имате никаква корист, туку ќе не` оцрните сите.

Пак јас, со уште едно предупредување: немојте да правите TO на било што. Ни држава, ни компанија, ни партија.. ништо. Само што ја изгубивме евентуалната поддршка од руските играчи затоа што Nikolce од еРусија, заедно со претседателот на неговата партија и некои други играчи (дел од кои биле Македонци) пробале да направат TO на партијата која им била противник на изборите.

Така да.. не само што нема да имате никаква корист, туку ќе не` оцрните сите.

а шо е тоа ТО,тејкоувр??:kesa:

Abe ovde ima mnogu so ime Filip, aj adni me ti mene, the don one
Inace odi vo Romanija, Podolija tamu kade sto se site
ONE фала за картата штом фатам пари ти враќам..него сеа се изгубив како да се префрлам у романија??

едит:уфф најдов

сеа па неможам од работа да даам отказ:tapp:
а може да отворам два акаунти??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom