Љубе Бошковски - што се случи со него и Вмро Дпмне

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
MN MAVATE SO KAMENJA PO BRATO LJUBE I DODEKA NEKOJ VI GI BRANESE GAZINJAVA DODEKA VIE SPOKOJNO SI SEDIVTE SEGA TOKMU TOJ E VINOVNIK I STO LI USTE NE REKOVTE ZA COVEKOT KOGA KE VIDAM KOJ SE NE SEDI VO TOJ PARLAMEN ALI TO E TO NA NIKOJ NE MU SMETA SEGA LJUBE NE CINEL NE SUM PARTISKI OPREDELEN NESAKAM POGRESNO DA ME SVATITE ALI GO POSTUEM BRAT LJUBE I BI GO PODRZAL
Значи може на секој човек да му се случи да дојде во ситуација да треба да направи работи кои што народот ќе ги почитува.

Работата е ако си надарено глуп - нема да сватиш дека историските околности биле такви, и народот те запамтил по добро, туку ќе се испозанесеш дека ти си гооооолема величина, гооооолем патриот, гооооолем вмровец, гоооооооолем лидер, и на крај гоооооолемо гомно - поголемо дури и од предавникот љуБчо (кој стои уште залепен на постери позади луѓето на Љубе - кога држат пресови).

И гооооолемите гомна љуБчо и Љубе се фатиле под рака со големите гомна Фрчко, Бранко, Грчко и Бугарчо (а глеам и Тачи им се придружил) - со здружени сили да пробаат да го сменат Грујо.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
За споменици и воздигнување,очи ми капат кога ќе погледнам малку назад,да ти кажам право.Само ни вие не сте покуси ебаго,го имаш криетаре Ахмети како пандан на Љубе,песни му пеевте слично како на Љубе,паѓавте во транс кога зборуваше само на Албански,со Буџаку како преведувач,имавте верба како да сте му дале “беса“ и да ве клецка дома нема да кажете.Па што излезе на крајот,само неколкумина од вас беа свесни дека она што тој го бара е единствено да се воздигне на Албанско-Македонската политичка сцена од каде што само тој и неколкумина негови добро ќе просперираат со парите кој ќе ги управуваат,како од дијаспората така и од полулегалните бизниси на неколкумина ваши “чесни“ бизнисмени.Вакви личности како Љубе има во секој народ,само кога ќе бидат “провалени“ тоа најмногу зависи од капацитетот на некои луѓе од тој ист народ.Љубе беше провален уште одма за време на конфликтот,иако јас го “провалив“ далеку пред тоа уште кога Доста го вметна на Македонската политичка сцена,најпрвин како заменик министер,па потоа како десна рака на ЉуБчо,кој манипулираше со него за да ги пали неуките народни маси.А прелетите на Кингери,мислам дека ќе ги има уште многу,иако рака на срце тоа се малку повисока политика,за која реално кажано ниту Љубе ниту било кој медијски изложен политичар во Македонија немаат апсолутно никакво влијание да го испланираат летот до детаљи,зошто сите се претежно ситна боранија особено за глобалните случувања,па можат да достигнат ниво,единствено како локално национално “квази херојче“ од цртаните стрипчиња за деца.:toe:
Абе зошто ова не го зборувавте пред една година?

Не ме прајте да барам по форум стари постови кај што за Љубе АКО ТРЕБА СЕ ЌЕ ЗАПАЛАМ... Како песната од вашиот Духовен лидер Орце Стефкоски.

Лесно се перите бе пиле, лесно.
Работата е кај нас, што Аљи е сеуште херојот, а кај вас сега херој е Николче...

Лесно се перите, полесно дури и од нас, замисли... :nesum:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе зошто ова не го зборувавте пред една година?
Не ме прајте да барам по форум стари постови кај што за Љубе АКО ТРЕБА СЕ ЌЕ ЗАПАЛАМ... Како песната од вашиот Духовен лидер Орце Стефкоски.
Лесно се перите бе пиле, лесно.
Работата е кај нас, што Аљи е сеуште херојот, а кај вас сега херој е Николче...
Лесно се перите, полесно дури и од нас, замисли... :nesum:
Барај колку ти душа сака,од мене сигурно нема да ги најдеш.А фактот што кај некои од вас Аљи е сеуште херојот,само ги потврдува моите сомнежи колку може некој да ве клецка,а вие да му се клањате како на “пенгамер“(месија),издржливи сте нема што,капа ви симнувам.:toe:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Кај сите нас е Аљи Христос(Месија) а не Пејгамбер(апостол)... Ние не го предаваме Аљи, дури кога и Селмани би се превртил на глава!
Си го сакаме Аљи, вчера порачав портрет на Аљи и ќе го стаам дома веднаш до портретот на Ѓерѓ Кастриот-Мијакот-(И)Скендербег... Да се знае, Аљи прв, Шкендо втор.

Тоа е. Не менуваме војводи секој ден. Еден, засекогаш!:uvo:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ѕвер невиден!
Маж, ме пали коа ќе го гледам дека знае Македонси да збора а не збора, за инает..
Седи аман.. Балкански менталитет, по митинзи, после негови излагања Пукам со Калаш и око не ми трепнува... Сега ќе ме вработат за тоа што пукам со калаш по митинзи, во администрација некаде, да го прчам куро и да земам пари спиејќи..

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Љубе Бошкоски брзо заборави се што ВМРО ДПМНЕ направи за него, освен тоа што го гледаше јавноста. Нека му служи на чест.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ѕвер невиден!
Маж, ме пали коа ќе го гледам дека знае Македонси да збора а не збора, за инает..
Седи аман.. Балкански менталитет, по митинзи, после негови излагања Пукам со Калаш и око не ми трепнува... Сега ќе ме вработат за тоа што пукам со калаш по митинзи, во администрација некаде, да го прчам куро и да земам пари спиејќи..
Како и да свртиш на исто дереџе сме,само што вие повеќе издржувате кога ве “дупат“,дали што си давате “беса“,или од други причини,јас не сум компетентен премногу да тврдам.:toe:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Суштина гледај.

И вие дупени, и ние дупени.

Се менува дупачот само, дупењето останува.
Не менува колкав курот на дупачот. Важно дупи и дупи, лошо што некој не дупат без вазелин па побрзо се рефлектира болката, некој па со вазелин. Кај првиот знаеш дека нема да можеш да чучнеш, да седнеш, кај вториот не знаеш, ќе чучнеш ќе се заебиш до срце болката ќе те стегни.
А има и добра страна на сето ова, дупењето било спас за хемороидите, па кој ги поседува, кефој треба да е.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Суштина гледај.

И вие дупени, и ние дупени.

Се менува дупачот само, дупењето останува.
Не менува колкав курот на дупачот. Важно дупи и дупи, лошо што некој не дупат без вазелин па побрзо се рефлектира болката, некој па со вазелин. Кај првиот знаеш дека нема да можеш да чучнеш, да седнеш, кај вториот не знаеш, ќе чучнеш ќе се заебиш до срце болката ќе те стегни.
А има и добра страна на сето ова, дупењето било спас за хемороидите, па кој ги поседува, кефој треба да е.
correct:smir:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
точно ...
не е тој Брат Љубе шо беше ...
и пред некое време спомнав .... извештачен ми е некако ....

уште од 2004 та година неговите ставови не се исти со тие од Вмро ДПМНЕ веќе по втор пат им врти грб

N

n/a

Гостин
Коректното прашање би гласело:
Што се случи со ДПМНЕ ?
И кои се тие што сега се претставуваат од името на оваа партија?

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Коректното прашање би гласело:
Што се случи со ДПМНЕ ?
И кои се тие што сега се претставуваат од името на оваа партија?
Привременето раководство.

M

MKEUpatriot

Гостин
Со ВМРО-ДПМНЕ ништо не се случува.силна мокна со коалициони партнери.Љубе за да внесе збунетост кај гласачкото тело демек сеуште е дел од партија се претсавува како дел од нејзе.Тој си е дел од ВМРО-НП сите шатбови нивни работат за него и оди на комитски вечери на НП во Континентал.Сака да ја активира старата атмосфера од 2005 кога се двоеше ВМРО дека тие се прави вмроовци дека овие не се дека раководоството на ВМО-ДПМНЕ е неподржано од членството.ЦЕЛТА е раскол на ВМРО како најсилен стожер во моментов а зошто и како ке покаже времето.Баш би сакал да чујам изјава нанЉубе каде го критикува Фрчко или Бранко

Kajgana Shop

На врв Bottom