- Член од
- 30 јули 2007
- Мислења
- 352
- Поени од реакции
- 3
Ако имах пари штех да ти дам за екскурзиjа по пиринска македониjа и да говориш со лугето и сам да разбереш каква е вистината.
Па тоа е и разликата меѓу тебе и мене која ти ја објаснив пред само два поста.На ова:
повикав на темата Политиката на СДСМ ... да ме убедат у шо се толку добри да гласам за нив ... ако не ја барем некој неопределен ,... и пак нигде ги нема ... за темата на попот Македонски од грција ... кој се бори за Македонците кои никакви права немаат и таму ги нема да дадат подршка да ги опцујат гејците ако ништо друго ... и таму ги нема ...
не забележуваш дека се само на темите каде се плука по вмро и каде наоѓаат бизарни работи за потсмев ... а никако самокритика кон нивната политика и за НАЈ контроверзниот фрчко ...
Здраво приател. Знаеш што тебе много те уважавам.А во Бугарија не живеат Македонци...?????
Само едно кратко потпрашање, мислиш ли дека споров кој некој го има со моето т.е. нашето постоење како Македонци е 2.5 гдоини стар?Другар, од самиот почеток овде пишувам за погрешниот начин во водењето на политиката околу спорот со името, и катастрофалната надворешна политика на ДПМНЕ која еден ден ќе ни се удри од глава.
Затоа ќе ми извиниш, но не би сакал да се повторувам.
Моите постови стојат овде, ник никогаш не сум сменил за разлика од оние кои го менуваат во зависност од ставовите на нивната партија, па затоа и ти напишав; бомо видели.
Ако имах пари штех да ти дам за екскурзиjа по пиринска македониjа и да говориш со лугето и сам да разбереш каква е вистината.
Не. Но мислам дека работата на секоја влада не е само да ги ужива привилегиите на власта и да кења дека некој позади нив им оставил проблеми.Само едно кратко потпрашање, мислиш ли дека споров кој некој го има со моето т.е. нашето постоење како Македонци е 2.5 гдоини стар?
Потиснати се , каде се ...???Здраво приател. Знаеш што тебе много те уважавам.
Го четам форумов веке 5 месеца и много редко пишувам.
И си мислем дали некои од вас се е запрашил дека са тиа илjaди , поттиснати македонци ,дека немат права во Бугариа и саму чекат да се отцепат.?
Па тука во Каjгана и во другите форуми би требало да пишуват стотици ако не и илjaди колку са зле и како са неравноправни.
Нема ниту един . Зашто?
Нека не зборуваме отново зо ОМО , пране на мозоци и bla...bla ...bla..
Хе, хе, хе......дипломатски одговор......Македонците во Блгариjа се чувствуваат како дел от блгарското општество.
Уште е во Софија и не ми раскажувај ти се молам што бил дедоми...Е оти jас имам колеги от Банско Благоевград и Гоце Делчев и ниту един не е казал такова нешто? А дедо ти сигурно е избегал во Софиjа от србите. Оти ако мрази блгарите ке биде тук?
Па после да имаат ноќни посети......Здраво приател. Знаеш што тебе много те уважавам.
Го четам форумов веке 5 месеца и много редко пишувам.
И си мислем дали некои од вас се е запрашил дека са тиа илjaди , поттиснати македонци ,дека немат права во Бугариа и саму чекат да се отцепат.?
Па тука во Каjгана и во другите форуми би требало да пишуват стотици ако не и илjaди колку са зле и како са неравноправни.
Нема ниту един . Зашто?
Нека не зборуваме отново зо ОМО , пране на мозоци и bla...bla ...bla..
значи ти си тука да кажеш за кого не треба да гласаме?Па тоа е и разликата меѓу тебе и мене која ти ја објаснив пред само два поста.
Јас не сум репрезент на политиката која ја креира и води СДСМ, а уште помалку имам намера тебе да те убедувам за кого да гласаш.
И барам уште само да ми одговориш на едно хипотетичко прашање.Не. Но мислам дека работата на секоја влада не е само да ги ужива привилегиите на власта и да кења дека некој позади нив им оставил проблеми.
Токму ова денес го прави ДПМНЕ.
При целото ми уважение кум тебе ,ова не е отговор.Потиснати се , каде се ...???
Инаку пишуваат и овде на форумот и на други форуми...
Кога ќе дозволи Бугарија слобода на мислењето, регистрација на македонската партија, слобода на национално определување тогаш ќе разговараме колку Македонци има во Бугарија....
Види те знам и знам дека имаш искрени намери, мегутоа исто така знам дека мојата точка на гледиште е сосема поинаква од твојата...
И затоа и не се лутам на бугарскиот народ кој ете немал можност да го знае и да го види тоа што ние сме имале...