По Грција и Бугарија можна пречка на патот кон евроатланските интеграции

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Верно во право си за грците. Там живеат много македонци но засега немаме тази сила. Ако от мен зависеше досега да сум го направил :smir: А Воне не знам што реши дека е виц но ништо :toe:
А во Бугарија не живеат Македонци...?????

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
ќе бидам не се секирај ...
и дискутирам ....
патем на начин на кој ти дискутираш ...
А на кој тоа начин Јас дискутирам ?
Е ај баш ме интересира ..... според тебе шо ќе се деси кога ќе помине овој временски период, што ти го пишуваш погоре....?
Бомо видели. Џабе и да објаснувам, нема да разбереш. Стрпи се неколку месеци.
работата е шо немаат шо да кажат ...
чекаат есен ...
чекаат БЦ шо ќе каже ...
ги повикав на темата Политиката на СДСМ ... да ме убедат у шо се толку добри да гласам за нив ... ако не ја барем некој неопределен ,... и пак нигде ги нема ... за темата на попот Македонски од грција ... кој се бори за Македонците кои никакви права немаат и таму ги нема да дадат подршка да ги опцујат гејците ако ништо друго ... и таму ги нема ...
не забележуваш дека се само на темите каде се плука по вмро и каде наоѓаат бизарни работи за потсмев ... а никако самокритика кон нивната политика и за НАЈ контроверзниот фрчко ...
Доколку ти на форумов ја претставуваш и браниш политиката на ДПМНЕ каде што нели си член од нејзиното формирање, Јас овде ги искажувам моите индивидуални ставови и гледишта на политичките случувања во државава.

Затоа немој во секој пост да тролуваш и да го повторуваш истото, бидејќи се' повеќе ми заличуваш на @lav.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Jас имам корени од вардарскиот дел не од пирин. Но нема нужда да идвам на ред дека jас си имам мое мнение по македонскиот вапрос и се чувствувам блгарин :smir: А иначе добре звучи този говор во грциjа и треба се почесто да се чува.

Одроден Македонец...
Сепак твое право...Сигурно особено се чувствуваш Бугарин одкога влеговте во Европа...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Доколку ти на форумов ја претставуваш и браниш политиката на ДПМНЕ каде што нели си член од нејзиното формирање, Јас овде ги искажувам моите индивидуални ставови и гледишта на политичките случувања во државава.

Затоа немој во секој пост да тролуваш и да го повторуваш истото, бидејќи се' повеќе ми заличуваш на @lav.
од твоите постови можам да заклучам дека твоите „индивидуални“ ставови и гледишта се критикување на вмро дпмне ... никаков твој став освен навреди ...
ќе повторувам додека не добијам одговор ...
патем ти мене се повеќе на @суицидниот ми заличуваш ...

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Моите корени са од преди 100 години. А тогава прапрапра баба ми Ирина и она се чувствувала ко мене. Важно е да не се гледа само во миналото а во иднината. Нали и ние и вие сакаме просперитет и мир?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Македонците во Блгариjа се чувствуваат како дел от блгарското општество.
додека не ве освестиме и да се осознаете пак дека сте МАКЕДОНЦИ ... кои имаат право да живеат во Македонија на своја територија а не во некоја си бугарија која нема веза со Македонија ...

S

smart ass

Гостин
Ако продолжи вака сите балкански држави да си спорат една со друга тоа е во наша корист....
Словенија ја спори Хрватска, нас не спорат Гејците а еве сега и бугарите Хрватска ке ја спори Србија. Србија пак Косово и се тоа така ке си оди по ред....
Значи од ова заклучокот е дека билатералните спорови треба да си останат билатерални значи ЕУ треба на државите од балканот кој останаа надвор од унијата да им дозволи да станат членки а потоа да посредува во решавањето на споровите инаку нема спас :toe:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Бомо видели. Џабе и да објаснувам, нема да разбереш. Стрпи се неколку месеци.
Не бе слободно пиши....
Незнам кој ти е овој муабет "нема да разбереш" ...
Со аргументи, по твое видување...
Ако можеш за поневажни работи да трошиш тастатура и маус, сигурно можеш и сега да пишеш и објасниш, на оваа тема....
Искрено баш ме интересира што имаш да кажеш...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
од твоите постови можам да заклучам дека твоите „индивидуални“ ставови и гледишта се критикување на вмро дпмне ...
Фала богу. А тебе тоа ти смета бидејќи си нивен член, или....?
никаков твој став освен навреди ...
За жал, некои само тој јазик го зборуваат, па на друг и неможеш да им објасниш.
ќе повторувам додека не добијам одговор ...
Одговор на што ?

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Сега го гледам прв пат ова клипов со Воскопулос, убава порака испрати на Македонски јазик. Би било убаво кога некои членови на форумов би го погледнале.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Фала богу. А тебе тоа ти смета бидејќи си нивен член, или....?
За жал, некои само тој јазик го зборуваат, па на друг и неможеш да им објасниш.
Одговор на што ?
На ова:
повикав на темата Политиката на СДСМ ... да ме убедат у шо се толку добри да гласам за нив ... ако не ја барем некој неопределен ,... и пак нигде ги нема ... за темата на попот Македонски од грција ... кој се бори за Македонците кои никакви права немаат и таму ги нема да дадат подршка да ги опцујат гејците ако ништо друго ... и таму ги нема ...
не забележуваш дека се само на темите каде се плука по вмро и каде наоѓаат бизарни работи за потсмев ... а никако самокритика кон нивната политика и за НАЈ контроверзниот фрчко ...

и одговори му и на Елф ...
или како и фрчко но комент на вистината ...
слепи сте пред неа

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Не бе слободно пиши....
Незнам кој ти е овој муабет "нема да разбереш" ...
Со аргументи, по твое видување...
Ако можеш за поневажни работи да трошиш тастатура и маус, сигурно можеш и сега да пишеш и објасниш, на оваа тема....
Искрено баш ме интересира што имаш да кажеш...
Другар, од самиот почеток овде пишувам за погрешниот начин во водењето на политиката околу спорот со името, и катастрофалната надворешна политика на ДПМНЕ која еден ден ќе ни се удри од глава.
Затоа ќе ми извиниш, но не би сакал да се повторувам.
Моите постови стојат овде, ник никогаш не сум сменил за разлика од оние кои го менуваат во зависност од ставовите на нивната партија, па затоа и ти напишав; бомо видели.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Моите корени са од преди 100 години. А тогава прапрапра баба ми Ирина и она се чувствувала ко мене. Важно е да не се гледа само во миналото а во иднината. Нали и ние и вие сакаме просперитет и мир?

Така е ини ние сме за мир и просперитет, меѓутоа КАКО, кога се оспорува се што е МАКЕДОНСКО, и од бугарска и од грчка страна...
Значи проблемот не е во МАКЕДОНИЈА туку во БУГАРИЈА и ГРЦИЈА...
Ти велиш се чувствуваш Бугарин, твое право и никој ништо нема против тоа, проблемот би бил кога би се чувствувал како Македонец во Бугарија или во Грција,....

Другар, од самиот почеток овде пишувам за погрешниот начин во водењето на политиката околу спорот со името, и катастрофалната надворешна политика на ДПМНЕ која еден ден ќе ни се удри од глава.
Затоа ќе ми извиниш, но не би сакал да се повторувам.
Моите постови стојат овде, ник никогаш не сум сменил за разлика од оние кои го менуваат во зависност од ставовите на нивната партија, па затоа и ти напишав; бомо видели.

Реален не ја партизирај и оваа тема...
Ја користиш секоја тема за политички маркетинг кој секако е „ТВОЕ ЛИЧНО МИСЛЕЊЕ„...
Смешно е за оваа ситуација да се обвинува „САМО„ владеачката структура...

Kajgana Shop

На врв Bottom