По Грција и Бугарија можна пречка на патот кон евроатланските интеграции

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Кој ве лаже дека во НАТО не се губи територија ?
НАТО може да интевенира против ИРА ?
НАТО може да интервенира против Курдите ?
НАТО може да интервенира против Баскиците ?
Против Ломбардија ?
Против Фламанците ?

Каква фама се прави со НАТО, а најголема банда се за перење пари и нарко бизнис.
90% од дрогата во ЕУ доаѓа од Авганистан, базата на НАТО.
Кога беа талибанците, ги сотреа сите полиња со дрога.
Сега, НАТО огромни пари печали од таа дрога.
Косово зошто го создадоа ?
Ах, да, демократијата.

Ајде ајде, кај влегол НАТО со себе ги носи сите јавачи на апокалипсата.
Погледнете статистика на заболени од рак на Балканот.
Зголемување од 300% од рак на белите дробови, дебело црево, леукемија итн...

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Блгариjа не сака територии от никоj! Как може да си мислите дека Блгариjа сака да завземе Македониjа?! Ние сакаме мир спокоjствие и просперитет. Истото требва и вие да го сакате.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Зарем има такви што мислат дека Бугарија не сака и ќе ни помогне да влеземе во НАТО?
Со влезот во НАТО Бугарите го губат правото на нашата територија,зарем не гледате на која карта играат а вие пак трчете вадете пасоши,ех што сакам и војска да ве викаат...
Во прав текст ке ти отговорам зашто ние имаме изгода от това вие да сте во НАТО и ЕУ.
Во НАТО имаме изгода,заштото ке запазите териториалниja си интегритет,ке бидете стабилни,како членка на сауза и нема да има опасност от федерализациja и разделение.Ке привлечете така повеке странски инвестиции и ова ке рефлектира врз сите.
От ЕУ имаме изгода заштото само така ке се затвори последното нерешено прашане на Балкан. Вашата мечта - Македониja ке биде цела исто и нашата Бугариja цела.Нема да има граница.
Ова е мирниот пат на затварjaне на ова прашане-македонското.
Народа е рекол много добро- Ова шо ке си надрубиш,ова ке jaдеш.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Блгариjа не сака територии от никоj! Как може да си мислите дека Блгариjа сака да завземе Македониjа?! Ние сакаме мир спокоjствие и просперитет. Истото требва и вие да го сакате.

И ние сакаме мир и спокојство...
Очигледно на многу поразличен начин од вашиот...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Вашата мечта - Македониja ке биде цела исто и нашата Бугариja цела.Нема да има граница.
Јас сум за да има граница,барем ќе знам до кај е мое...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
:pos::pos::pos::uvo:

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Тогава се е во ред нели? Ке влезнете и во НАТО и во ЕУ сигурен сум а дотогава и Блгариjа е гарант за вашата териториална целост.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Па ова и се очекуваше од Бугарија. Очекував порано, но изгледа тајмингот е одбран од ЕУ , токму како што вели kultuzin, 1913 повторно ни доаѓа. Гејците се истрошуваат со своите апсурди за името, сега треба да се додаде поголема тежина на Македонското прашање- идентитетот. Бугарија ќе и помогне на Грција со тоа што ќе го отвори своето прашање, а тоа е тврдењето дека овде живеат бугари (веќе најмалку 200.000 новопечени самоопределени) и дека јазикот и писмот е Бугарски.
Бугарија е тајното оружје на Грција со кое ќе се обиде да го заврши геноцидот- да си го смениме името по нивна воља, а по барање на бугарите да си го редефинираме идентитетот.
И така среќни со соседите, да влеземе во ЕУ....
Ниту гејците ниту бугарите се проблемот за нас. Проблемот е плодната почва луѓе мои. Плодната почва на Македонија, почва од која се раѓа се, а најмногу домашни плевели кои од памти века го јадат здравото ткиво на Македонија. :toe:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Тогава се е во ред нели? Ке влезнете и во НАТО и во ЕУ сигурен сум а дотогава и Блгариjа е гарант за вашата териториална целост.
Еве на пример јас се чуствувам загрозен од Грција а наша територијална целост е Егејска Македонија,ај одете и кажете им на Грците нека ја вратат?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
:pos2::pos2::pos2::vozbud::pos2::pos2::pos2:
Виц на годината:pos2::pos2:

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Верно во право си за грците. Там живеат много македонци но засега немаме тази сила. Ако от мен зависеше досега да сум го направил :smir: А Воне не знам што реши дека е виц но ништо :toe:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Верно во право си за грците. Там живеат много македонци но засега немаме тази сила. Ако от мен зависеше досега да сум го направил :smir: А Воне не знам што реши дека е виц но ништо :toe:
полека полека ...
патем не сте вие на ред ...

прво ќе средиме со Македонците у Егејскиот дел на Македонија
па после ќе ве освестуваме вас во пиринска ...
btw чуј како звучи Македонски јазик и во Егејска Македонија ... мене не ми личи на бугарски ... шо викаш ти?

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Jас имам корени од вардарскиот дел не од пирин. Но нема нужда да идвам на ред дека jас си имам мое мнение по македонскиот вапрос и се чувствувам блгарин :smir: А иначе добре звучи този говор во грциjа и треба се почесто да се чува.

Kajgana Shop

На врв Bottom